Keskiviikkona mulla oli vapaata. Mentiin sitten Johannan ja Jackyn kanssa lenkkeilemään Elonkiertoon. Ilma oli NIIN kaunis. Fyra oli onnensa kukkuloilla kun se näki pitkästä aikaan Jackyn. Sitä menoa ja meininkiä. Fyra sai juosta pitkin hankikantoa ja se vasta kivaa oli!. Jackyä hieman harmitti kun hanki ei karhua kantanut yhtä hyvin Alla kuvia päivän lenkistä. Kiitos Johanna!

Hänen korkeutensa!

Yritettiin lenkin lopuksi ottaa kavereista kimppakuvaa. Se ei ollut kovin helppoa. Jacky kyllä osasi, mutta Fyra ei... Mankin mielestä kun karhu käsketään istumaan se tarkoittaa Mankeroiselle: nyt saa pussata! joten meno oli ensimmäiset viisi minuuttia tälläistä:

Lopulta se sitten onnistui

Fyrasta yksilökuvia

Kuvat ©  Johanna Kuusi

Lenkin jälkeen tehtiin vielä tokotreenit. Fyran kanssa tehtiin ohjatun suuntia, nyt kapuloiden kanssa. Se on fiksumpi vaihtoehto niiden rasioiden sijaan. Tuo kapulan mutta sylkee sen suusta pois kun pylly laskee istumaan. Tätä pitäisi tehdä erillisenä. Kun vaan saisi aikaiseksi Lisäksi otettiin suoria luoksetuloja, seuraamista ja kiertoja lelupalkalla. Manki oli vallan verraton!.

Torstaina meillä oli vuorossa Hitti-Areenan aksat Turussa. Meillä oli tällä kertaa kouluttajana Tuulia Liuhto, vaikka minä muistin että se olisi ollut Janita. Rata oli hyvin hyvin mielenkiintoinen, kysyin onko tälläisiä ratoja englannissa? (Tuulia kilpaili lauantaina Cruftissa) Hän totesi, että tämä on Jaakon mielikuvitusrata... No semmoinen se sitten olikin, jessus! Kun tuollaisia ratoja treenaa niin kyllä 3-luokan radat on ihan helppoja. Jokaisella esteellä sai vääntää jotain tekniikkaa. Välillä koiralta vaadittiin sivuirtoamista ja toisinaan sen piti olla ihan kädessä kiinni. Päästiin ekalla kiekalla ihmetykseksi esteelle 14 asti ja kun sain treenata myös Anun osuuden niiden huilattiin hetki ja mentiin sitten loppu rata esteelle 25 asti. Fyra jaksoi todella hyvin koko ajan!. Itsestäni en voi sanoa samaa

           Päivän Plussat ja Miinukset:

  • + Kaksi yli 10 minuutin tehokkaat treenit: Fyra jaksoi mainiosti koko ajan
  • + Pystyttiin leijeröimään puomi ja Fyra meni itsenäisesti hypyn
  • + Puomin ja Aan kontaktit olivat hyvät ja vauhdikkaat
  • + Me osattiin pöytä!
  • + Vaikea rata, mutta päästiin kuitenkin loppuun asti
  • - Ohjaajan keskittyminen herpaantuu kun pitää tehdä monta tekniikkaa putkeen pienellä pätkällä
  • - Valssi menee liikaa koiran linjalle se tulee olla ajoissa valmis!
  • - Kepit tuntui hitaalta -> treenattava lisää kun lumi sulaa!
  • +++ Hyvä kouluttaja & koulutus!

Itse viikonloppu meni aikalailla töiden merkeissä. Lauantaina käytiin töiden jälkeen Johannan ja poikien kanssa Hunnarilla. Ilma oli aika ällö... Vettä satoi ja oli tosi liukasta, mun oli vaikea päättää mitkä vaatteet ja kengät mä laitan jalkaani. Tyydyin kumisaappaisiin eikä ne olleet yhtään huonovaihtoehto. Hunnarilla ei ollut muita kuin pari kelkkailijaa ja saatiin alkuillasta kävellä ihan rauhassa. Fyraa harmitti kun lumi oli niin paljon sulanut ettei se kantanut yhtään Mankia. Ei edes tokoiltu lenkin jälkeen kun oli niin liukasta ja märkää.

Tänään tein aamusta pitkät ravilenkit Fyran kanssa ja nautittiin ilmasta. Onneksi oli hieman pakkasta ollut yöllä, ei tarvinnut ihan loskassa kävellä. Ennen töihin menoa porukoilla kävi äidin sisko kylässä. Manki oli nimensä veroinen apina. Äidin sisko sai takin päältä pois ja istuitui keittiön pöydän ääreen. Samalla hetkellä Fyra hyppäsi jo syliin antamaan pusuja ja kerjäämään rapsutuksia... Ihan mahdoton otus!