Tiistaina käytiin Fyran kanssa hieman tokoilemassa Feeniksin parkkiksella. Paikalla oli meidän lisäksi myös Johanna ja Jacky sekä Iiris ja Nemo & Milou. Fyralla sitten riitti energiaa... Palkkasin sitä muutamaan otteeseen raato-ketulla niin Mankeroinen juosta viiletti pitkin kenttää ympyrää... Oli vissiin ollut hieman tylsä viikonloppu ja energiaa oli pakkaantunut reilusti. Fyran kanssa tehtiin ruutua suoraan sekä merkin kautta. Merkkiä otettiin myös erillisenä. Otin myös seuraamista sekä yleistä hömpsöttelyä. Lopuksi otettiin myös paikalla makuu joka sujui Fyran kanssa hyvin. Oli rauhallinen koko ajan. Tokoilujen jälkeen mentiin vielä Iiriksen ja poikien kanssa lenkille.

Keskiviikkona lähdettiin Fyran ja Lucaksen kanssa Loimaalle rally-tokokisoihin. Nämä oli meidän ekat epäviralliset kisat ja Lucas pääsi elämänsä ekan kerran rally-tokoilemaan. Fyr aoli ihan tohkeissaan kun se näki minne me päästiin. Roikkui hihnassa ja repi hihnaa, hassu koira. Tämä on siis halli jossa me ollaan vain tehty rally-tokoa. Lucas oli veliponteva koska ei ollut pitkään aikaan päässyt minnekkään. Fyra käväisi ensin avoimessa luokassa epävirallisena. Siellä 15 kylttiä ja pari sellaista liikettä mitä me oltu koskaan treenattu. Oltaisiin kuulma saatu hyväksytty tulos, mutta me mentiin luokan ulkopuolisena niin ei otettu pisteitä ollenkaan.

Lucas ja Fyra oli molemmat ilmoitettu Alokas-luokkaan. Lucas päästi ensimmäisenä 15 kyltin radalle ja mua hieman nauratti koska se ollut tehnyt mitään tokoon liittyvää puoleen vuoteen saati häiriössä (hallissa). Lucas kahlasi radan hienosti läpi vaikka se ollut koskaan kiertänyt mun sivulle takaa saati muutenkaan rally-tokoillut. Yksi liike me jouduttiin uusimaan kun Lucas haisteli mattoa ja musta tuntui että käskyt meni kuuroille korville. Äijä sai kuitenkin 90 pistettä (100 maksimi) radalta. Pieni huomatus saatiin hihnan käytöstä koska se meinasi koko ajan kiristyä. Fyra pääsi Lucaksen jälkeen radalle. Fyra suoritti radan mallikkaasti mitään isompaa virhettä siellä ei tapahtunut. Tosin muutama väljä perusasento siellä oli, mutta rallyssa tämä ei ole niin tarkkaa. Fyra sai hienosti 98 pistettä ja oli jaetulla ykkössijalla kisoissa Täältä voi katsoa tulokset. Ehkä me uskalletaan mennä sinne virallisiin kisoihin muutaman viikon päästä...?

Torstaina mulla oli vapaata ja me lähdettiin koirien kanssa Halikkoon moikkaamaan Leenaa. Koirat oli ihan pöhköjä kun pääsivät kaikki mukaan. Ne varmaan luulivat ensimmäiset kymmenet kilometrit pääsevänsä metsään juoksemaan. Mulla oli aika varattuna kaikille koirille. Tällä kertaa jokainen koira oli hieman jumissa jopa Fyra. Ilmeisesti talvi ja liukkaat kelit ovat tehneet tehtävänsä. Bellalla oli Si-nivelissä vasemmalla puolella jumi. Samaten koko ranka oli tooosi kireä. En tiedä mitä Mummo koira on oikein puuhannut, mutta kipeä se oli. Vaikka Bella oli jumissa niin se antoi tosi nätisti käsitellä itsensä. Nukkui nätisti ja kun sattui niin häntä vaan vipotti jalkojen välissä. Duo oli sentään suora, mutta saatiin käsky antaa nokkosta parin viikon ajan. On kerännyt tosi paljon nestettä runkoon, tämä on ilmeisesti niitä kortisonin haittavaikutuksia?. Duo oli edestä jumissa tosi pahasti koska painoa on niin paljon edessä. Käytännössä Duon painosta suurin osa on etuosalla. Myös Leena tuskaili Duon välilevyn sijaintia koska se vaikuttaa niin voimakkaasti molempiin takajalkoihin. Oli kuitenkin tyytyväinen Duon kehitykseen.

Fyralla oli ekaa kertaa jumi. Fyra on aina ollut tosi hyvässä kunnossa mutta nyt oli ekaa kertaa jotain huomautettavaa. Myös Fyralla oli vasemmalta puolelta si-nivel jumissa. Ilmeisesti nämä on talven aiheuttamia "haittoja" ja liukkaiden kelien syytä. Saatiin käskyksi tehdä reippaita ravilenkkejä 2-3 kertaa viikossa joko pyörällä tai sitten mun täytyy juosta kovaa. Ravin tulisi olla pitkää askellusta. Lucas pääsi vikana käsittelyyn. Poika oli muuten hyvässä kunnossa, mutta se leikattu jalka vaivaa edelleenkin. Vasen takajalka oli hyvin kireä ja Leena oli huolissaan siitä että Lucas istuu niin että jalka menee tosi paljon sivulle. Tämä rasittaa paljon polvea koska siihen tulee kiertoa. Saatiin nyt käskyksi ottaa jumpat kunnolla käyttöön. Takajalkojen nostelua tyynylle sekä istumista korokkeelle jotta oppisi kerämään jalan oikein istumisasentoon. Kun tulee kevät niin meidän tulisi mennä kävelemään järveen jotta reisi saisi lisää lihasta. Tämä olisi myös hyvä Duolle koska vesi tukee ja kannattaa.

Kysyin samalla noiden vanhusten liikuttamisesta. Leenan mukaan sellaiset 30 minuutin lenkit 2-3 kertaa päivässä olisi hyviä vanheneville koirille. Näin me ollaan nyt tehty jos on ollut pidempi lenkki niin muut lenkit ovat olleet lyhyempiä tai seuraavana on ollut huilia. Tähän vanhus osastoon siis kuuluu Bella, Duo ja Lucas. Toisaalta hyvä että nuo kaikki kuuluvat tuohon samaan kastiin niin voi aamulla ja ilallla kävellä noita hiukan lyhyempiä lenkkejä. Iltapäivällä Fyra saa sitten vaatimansa pitkät lenkit. Niin ne koiratkin vaan vanhenee. Ihan kauheeta ajatella, että mulla on oikeasti kolme vanhaa koiraa...