Maanantaina vietin vapaapäivää. Lähdettiin Loten ja Danielin kanssa Turkuun aksaamaan Purina-Centerille. Meillä oli yksäri varattuna Elinalle. Mulla oli koko aamun ollut ihan järkyttävä päänsärky. Hieman taisi olla niskat jumissa. Tuntui aluksi siltä ettei jaksaisi ollenkaan aksata.

Kummallisesti sitä aina maailma paranee (tai ainakin niskat) aksatessa. Elina oli suunnitellut kivan radan joka oli aikalailla semmoinen meidän tyyppinen. Tutuistuin radalla este numero 25 asti ja me päästiin sinne!. Nyt meno oli rennompaa ja parempaa. Saatiin jopa kehuja rytmityksen parantumisesta. Lopuksi tehtiin vielä rata nollalla läpi tuohon asti. Kiitos Lotte!

         Muistettavaa:

  •  Kun treenaa keppejä. On muistettava että vaikka palkkaa päähän tulisi oman liikkeen jatkua radan omaisesti.
  • Ihmisnuolessa oltava jämäkkä, Fyra ei ole nynny!
  • Keinulla tehtävä ohjaus (valssi & persjättö) loppuun asti ennen kuin koira laskeutuu alas.

Myöhemmin illalla käytiin vielä Fyran kanssa tokoilemassa Pukon kentällä. Meillä oli paikalla kouluttajana Anu Dogitiimistä.

Aluksi tehtiin paikkamakuu. Fyran osalta tämä onnistui hyvin, oli koko ajan rennosti katse eteenpäin. Tämän jälkeen jokainen koirakko sai valita kaksi liikettä mitä halusi treenata. Fyran kanssa valittiin seuraaminen. Anun mukaan seuraaminen on nyt tiiviimpää. Saatiin nyt neuvoksi treenata kontaktia paremmaksi. Mun pitäisi myös muistaa että seuraa-käskyn jälkeen miettisin hetken ennen kuin lähden liikkeelle jolloin koirakin pääsee paremmin hommaan mukaan. Saatiin tosi hyviä pätkiä aikaiseksi.

 Toiseksi otettiin tunnari. Fyralla on ollut sellainen mielikuva että liikkuri vie kapulan. No otettiin sitten tämä kisanomaisesti. Anu otti meidän tikun ja vieraat tikut kaikki mukaansa ja vei ne kerralla sinne. No kaskummaa kun Fyra teki täydellisen tunnarin Eipä siinä sitten ollut mitään ongelmaa. Mä jopa keksi miksi se ei ole onnistunut. Ollaan paljon treenattu niin että tunnari kapulat on valmiina. Liikkuri tulee erikseen hakemaan omaa kapulaa. Tässä vaiheessa Fyra on luullut että liikkuri varastaa hänen kapulansa eikä vie sitä muiden joukkoon. No katsotaan joku toinen kerta taas oliko tuo vahinko.

 Koska me tehtiin tunnari niin nopeasti niin saatiin ottaa yksi liike nopeasti. Katsottiin sitten luoksetuloa jossa Fyra hypähtää hieman mun reidelle ennen kuin tulee vierelle.. Tein jalan siirtoa juuri ennen kun tuli vierelle se selvästi auttoi hieman. Täytyy vielä kokeilla sitä myöhemmin ja toiseksi sain neuvoksi kokeilla kosketuskeppiä.

Torstaina meillä oli vuorossa Jaakon aksat. Oli taas niin kivaa aksata toisen kerran samalla viikolla hyvällä kouluttajalla. Me onnistuttiin monessa sellaisessa asiassa mitä en olisi uskonut ihan heti. Poispäin käännöksessä mulla oli Fyran kanssa lieviä ongelmia. En kääntänyt sitä tarpeeksi ennen estettä joten se pamahti vasemmalla olleeseen putkeen. Se vaan suhahti sinne pari kertaa ihan sukkana. Muita isompia mokailuja siellä ei ollut. Tosin Aata tulisi treenata paljon kun päästään ulos. Huomaa ettei sitä ole kauheasti tehty koko talvena (pari kertaa?) Menee hyvin ja tietää paikan mutta jäi taas keikkumaan harjalle… Huippukivaa aksaa!

Muuten kulunut viikko meni aikalailla peruslenkeillä ja lihashuollolla. Ollaan nyt tehty Fyran kanssa juoksulenkkejä 2 kertaa viikossa. Aina kun aika antaa vaan periksi. Fyran mielestä on tosi kivaa juosta. Tosin sillä koko ajan joko mun hanska suussa tai Ossi…