Sunnuntaina lähdettiin Mikkeliin Tiinan luokse pennunhaku reissulle. Olin kahteen otteeseen käynyt katsomassa Caron ja Totin pentuja Mallan luona. Olin aivan myyty näihin pentuihin. 13 tasaista ja kaunista pentua. Vahvahermoinen & ihana äiti koira Caro joka jaksoi hoitaa suurpesuettaan. Isänä Totti joka on yksi niistä minun suosikkiländereistäni ja kun Totin vanhemmat ovat kaksi muuta suosikkiani Jetti (samasta emästä kuin Duo) ja Aku (joka piti olla Duon sulho) niin olihan se nyt aika selvää että jos sieltä pentuja tulee ja minulle sellainen sieltä löytyisi niin pakkohan se olisi ottaa   Vielä kun hyvä ystävä sai itsellensä Eva-siskon niin oli meillä puntit tutisemassa.

Viikolla lauma oli jaettu kahtia joten meidän Forssan plikat oli Tiinan tykönä. Käytiin Tiinan luona ensin ja pennut siellä nukkuivat. Yksi pentu oli jo lähtenyt ja toinen oli juuri lähdössä. Siellä me pentuja katseltiin ja ihailtiin. Tiina vielä leikkasi kynnet ja punnitsi likat. Cinco painoi 2,3kg ja Eva n. 2kg. Tuntuivat niin pieniltä otuksilta. Vaikea uskoa, että onko mun koirat ollut joskus noin pieniä?

Cinco punnituksessa

Eva

Sirulla oli 5 viikoinen Aino-pentu, mutta myös länderit saivat nauttia podengon maitoa

Cinco & Eva

Tiinalta käytiin vielä moikkaamassa Mallaa jonka luona pennut olivat olleet ensimmäiset 6,5 viikkoa. Voi sitä jälleennäkemisen riemua!. Hännät vispasi ja pennut olivat niin iloisia. Vielä kun nähtiin osa sisaruksista mitä ei oltu vielä haettu niin kyllä sitä painia & juoksua riitti

Kotimatkalle päästiin lähtemään alkuillasta. Siskot matkustivat samassa häkissä, siellä ne nukkuivat ja temusivat keskenään. Kerran me pysähdyttiin ja laitettiin pennut hihnoihin. Cinco teki heti ison pissan parkkipaikalle. Cinco oli tavattoman reipas, häntä kaarella se vipelsi hinassa ja vieraassa ympäristössä ihan kuin olisi aina tehnyt niin.

Panta kutittaa!

Kotona oltiin vasta yhdeksän jälkeen. Cinco jatkoi tuttua tapaansa ja reippaasti sekä iloisestu tutustui uuteen kotiinsa. Ihmetteli lelujen määrää ja kanteli luita. Minä hain hoidosta muut koirat ja ensi kohtaaminen meni hyvin. Cinco ei yhtään ihmtellyt muita koiria. No länderit se tietysti tarkisti ensin ja meni vatsan alta pälyilemään tissejä Lucas ei myöskään aiheuttanut mitään ihmetystä. Nopeasti mentiin nukkumaan. Cincon laitoin samalla tavalla häkkiin nukkumaan (kompostoriverkko aitaus) kun Fyran aikoinaan. Hieman se itki yöllä muutamaan otteeseen, mutta kun käden laittoi aitaukseen niin rauhoittui.

Aamulla käytiin pihalla pissalla ja tutustuttiin keskenään toisiimme ja isot koirat tarkastelivat pentua. Kaikki ovat ottaneet pennun hyvin vastaan ja Fyra on ottanut isosiskon rooliin. Fyra ja Cinco leikkivät keskenään ja jakavat saman pedin. Fyra on myös hirveän kärsivällinen. Se antaa pennun temuta päällänsä ja se on hyvin ihastunut uuteen kaveriin. Minä luulen että Fyrasta ja Cincosta tulee oikein hyvät ystävät! Cinco vaikuttaa todella iloiselta pennulta, se jaksaa heiluttaa häntäänsä ja se on myös todella leikkisä. Paljon se vielä nukkuu mutta vaikuttaa todella kivalta ja reippaalta pennulta!.

Kun pieni nukkuu niin isosisko valvoo

Kiitos Mallalle ja Jukalle sekä Tiinalle tästä pennusta, unohtamatta tietenkään Caroa joka hoisi hienosti 13 pentuansa sekä Totti-iskälle!