Perjantaina vein lapsen hoitoon. Iiris oli lomalla ja se halusi ottaa Cincon päivähoitoon. Pakattiin reppu valmiiksi ja otettiin eväät mukaan. Cinco sai viettää päivän shelttipoikien Nemon & Miloun kanssa. Ilmeisesti siellä oli päivä mennyt ihan kivasti. Cinco oli kuulma ainakin yhden ADHD-kohtauksen saanut heti aamupäivällä. Varastin Iiriksen blogista kuvia hoitopäivästä. Cinco kiittää kun sai tulla kylään

Päivähoito ilmeisesti hieman uuvutti nassikkaa sillä se oli ihan väsynyt koko illan. Käytiin kuitenkin vielä ehtoolla katselemassa joutsenia Ankkalammessa. Cincon mielestä suihkulähde vaikutti mielenkiintoiselta eikä rakoilevaa siltaakaan pelätty yhtään. Isot koirat sen sijaan pääsi Johannan ja poikien kanssa lenkille Hunnarille. Meillä oli koko revohka mukana ja ääntä piisasi taas aluksi. Otettiin hieman tokoilua lenkin päätteeksi. Minä otin luoksetuloja sekä seuraamista ja jäävien mukana oloa.

Kuvat © Iiris Laakso

Lauantaina oli vuorossa Lentsun koulutus. Tällä kertaa Forssassa omalla kentällä. Fyra pääsi osallistumaan ja Cinco tietenkin turisteilemaan. Tosin se pääsi kyllä kerran ihan häiriökoiraksi asti. Minä jouduin lähtemään kesken koulutuksen mutta ehdittiin valitsemaan kaksi liikettä.

Ekaksi otettiin seuraamista ja siihen saatiin neuvoksi kieputus ennen seuraamista ja perusasentoa ns. temppuliike. Kontakti on nyt parempi mutta ottaa hieman etäisyyttä. Sen jälkeen tehtiin pari kertaa paikalla makuu ja Fyra pysyi molemmissa tosi hyvin. Oli tarkkaavainen ja rauhallinen.

Meidän viimeinen liike oli noutaminen. Siihen saatiin hyviä neuvoja ja pientä "huijamista". Otettiin sillä tavalla että heitin kapulan ja lähdin poispäin. Odotin että koira tuli kapulan kanssa rinnalle ja pyysin istumaan. Samaa tehtiin kasvot koiraan päin eli kapulan heitto ja Fyra haki kapulan. Odotin hetken ja pyysin istumana. Tässä ideana oli se että saattaisi vahingossa istua kapulan kanssa. Se kun on meidän ongelma tällä hetkellä. Ei pysty istumaan ja pitämään kapulaa samaan aikaan   myöskin pitoa tulisi treenata erikseen. Lopuksi tuli tehdä aina palauttavia eli vauhtinoutoja! Balanssi säilyy ja ilo noutamiseen. Kiva kurssi ja olisi siellä voinut sen viimeisenkin tunnin olla mutta oli kiire jo seuraavaan paikkaan...

Kävin nopeasti porukoilla ja lähdettiin veljenpoikien sekä Fyran & Cincon kanssa mätsäriin Humppilaan. Eemeli (5v.) oli jo muutama kuukausi sitten ilmoittanut haluavansa koiranäyttelyyn esittämään Fyran. Hölmö minä menin jo pari kuukautta sitten kertomaan että Humppilassa on mätsäri missä on lapsi & koira kilpailu. Kyllä sitä sitten kyseltiin ja puheltiin sekä laskettiin koska se päivä sitten on.

Urheilukentällä oli paljon väkeä ja koiria. Lapsi-Koira kilpailuun oli ilmoittautunut 10 lasta. Kas kummaa kun ikäraja oli 9 vuoteen asti niin melkein kaikki oli tyttöjä ja vielä lähemmäs 9 vuotta. Nehän esittivät jo niin hienosti koiriaan. Poikia ei ollut kuin kaksi Eemeli ja joku toinen poika. Eemeli oli muutenkin nuoremmista päästä osallistujien keskuudessa. Eemeli tietenkin katseli heti pokaaleita (luokan 5 parhaalle) mutta kerroin ettei niitä varmaan tässä luokassa jaeta. Minä olin titetysti tätinä varautunut myös siihen ettei saada mitään palkintoja joten kassissa oli valmiina karkkirasia & laku. Pikkasen treenasivat ennen kehää ja heti yhdeltä alkoi sitten "oikea kisa". Kehässä oli aika villi länsi meininki kun 10 koiraa juoksi aika pienessä kehässä. Olin niin ylpeä Fyrasta ja siitä miten hienosti se käyttäytyi Eemelin kanssa. Ei mitään ongelmia.

Kehässä pyörittiin yhdessä ja lopulta erikseen edestakaisin Tuomarin pyynnöstä. Eemeli juoksi toiselle puolelle kehää ja kysyi: Annanko nyt Fyralle namin?. Mua nauratti  5 lasta tippui jatkosta ja loppujen lopuksi Eemeli oli 5.  Tosi hieno suoritus ensikertalaiselta tyttöjen keskellä. Palkinnoksi saivat sitten: pokaalin, ruusukkeen, repun jossa oli sisällä hihamerkki, tarroja, namia ja kakkapusseja. Kyllä Eemelin ilme kirkastui kun kuuli että saa pitää palkinnot. Tosin malttoi mulle sitten antaa ne kakkapussit kun ei varmaan itse keksinyt niille käyttöä... Heitin vielä Susikkaalle pojat ja siellä hengailtiin vielä Fyran & Cincon kanssa tunnin ajan.

Eemeli & Fyra

Sunnuntaina lähdettiin heti aamuvirkkuna kohti Riihimäkeä Fyran & Cincon kanssa. Puolessa välissä matkaa huomasin ettei mulla ole lompakkoa mukana. Ei löytynyt edes muutamaa euroa parkkimaksua varten. Ei auttanut muuta kuin tehdä u-käännös ja soittaa matkalla äidille että lainaa 2€ rahaa. No kotipihassa löysin sitten lompakon väärästä paikkaa autosta...

Perille kuitenkin päästiin kimpsujen & kampsujen kanssa. Olin siis ilmoittanut Fyran Riihimäen ryhmänäyttelyyn. Paikalle oli ilmoittautunut 5 kpl ländereitä. Fyran lisäksi kaksi muuta narttua ja pari urosta. Tuomari oli puolainen setä  Macieej Kozber. Tämä tuomari oli kyllä niin omituinen. Koiran käsittely ja kohtelu oli mielestäni todella huonoa. En muista koska viimeksi koiraa olisi törkitty pöydällä eikä koiraan saanut edes koskea vaan tuomari huitaisi heti käden pois. Onneksi Fyra on sen verran kokenut kehäkettu että oli lungisti pöydällä. Nuorelle kokemattomalle koiralle tuo olisi ollut huono juttu.

Uroksissa molemmat saivat SA:t ja Eppu oli PU-1 Ransun ollessa toinen. Nartuissa ei sitten muut saaneet SA:ta kuin Fyra. Näin ollen Fyra oli PN-1 ja loppujen lopuksi myös ROtunsa Paras  Cincon ensimmäinen näyttelyretki meni hyvin. Sai rapsutuksia ja huomiota osakseen. Siellä se vipelsi muiden joukossa kuin vanha tekijä. Kotona oltiin tovi kunnes lähdettiin Cincon kanssa katsomaan palvelukoirien epiksiä kentälle. Siellä oli tuttua väkeä. Katseltiin kilpailevien radat ja höpöteltiin tuttujen kesken. Cinco sai kiertää sylistä toiseen. Illalla tein ravilenkin Fyran kanssa ja päivä oli sen jälkeen aikalailla pulkassa

Riihimäki 20.05.2012 Fyra ROP