Perjantaina olin NIIN puhki. Jouduin oikeasti miettimään muutamia kertoja jaksanko lähteä Turkuun treenaamaan tokoa. No pakko se oli ja kyllä ne sitten hyvät treenit taas olikin!. Haettiin Fyran ja Cincon kanssa Johanna & Jacky autoon mukaan ja sunnattiin Littoisiin Lentsun valvovan silmän alle.

Meillä oli tällä kertaa teemana KO-treenit eli kaikki onnistuu. Me tehtiin Fyran kanssa kahdessa osassa avoin luokka. Jumaliste se jopa sujui odotuksia paremmin!. Pientä viilausta (noudon loppuosa ja kaukojen matka) niin epäilen että me saadaan se kuntoon. Täytyy nyt tosissaan miettiä jos nyt tokokokeet peruuntuu juoksun vuoksi mentäiskö sitten avoimeen luokkaan suoraan kokeilemaan?.

Meille haastetta toi ehdottomasti märkä nurmikko joka oli sateen jälkeen hieman kostea. Länderin kanssa jotkut asiat voi olla vaikeita. Sen takia olin ylpeä kun pysyi paikallamakuussa ja pystyi silti pohjasta huolimatta tekemään hommia. Cinco sai heilua kentän laidalla aina Fyran taukojen välissä. Leikki lelulla ja pussaili ihmisiä. Sai leikkiä 10 viikkoisen bordercollie urospennun kanssa ja kivaa näytti Cincollakin olevan. Onneksi säästyttiin vesisateelta vaikka hieman aluksi tihuutti. Kiitos Johannalle ja Jackylle!

Illalla siten vielä satoi oikein kunnolla ja ensimmäiset ukkosetkin tuli taas koettua. Ilmeisesti Bella-mummolla on kuulo heikentynyt sen verran ettei se nyt pahemmin ukkoseen reagoinut. Yleensä se on kevään ekoihin reagoinut voimakkaasti. Kun Bella ei reagoinut niin Duokin oli normaali. Fyra & Cinco sen sijaan pirstasivat ukkosen ajan oikein kunnolla.

Lauantaina meillä oli vuorossa uusi  aluevaltaus. Mentiin rallytoko kisoihin. Ei olla kuin muutamia kertoja käyty keväällä kokeilemassa lajia (muutama vuosi sitten alkeet) ja kisoihin oli päästävä kun jäsenseura Loimaalla ne järjesti. No tietysti kun ilmoitin Fyran niin Lucaskin pääsi kokeilemaan. Lucas siis ei ole tehnyt mitään tokoon liittyvää minun kanssani vuosiin. Saati rallyä  Niin me lähdettiin Fyran, Lucaksen ja Cincon kanssa käymään Loimaalla kisoissa.

Itse kisat meni ihan kivasti vaikka minä en tajua mitään säännöistä enkä osaa lukea kaikkia kylttejä oikein. Saatiin kuitenkin tutustua tuomarin opastuksella rataan jossa sai kysellä kaikkia kysymyksiä radasta. Lucas pääsi radalle ekana ja se oli ihan kuutamolla. Kyllähän se liikkui mutta ei mitenkään verkkaisesti. Kerran se nuuhki kylttiä ja pysähtyi radalla (Cinco itki boksissa) joten menetettiin muutama piste.

Fyran kanssa rata meni lennokkasti mutta luulin meidän saaneen jo 3. kyltillä virheen kun oli täysyikäännös vasemmalle. Minä tyhmänä sanoin kierrä. Jolloin Fyra kiersi numerolappu telineen takaa (luuli joko merkiksi tai aksaksi). Luulin että meidät hylättiin ja jatkoin vain matkaani. Minun olisi kuulma kannattanut uusia liike niin olisin "säästänyt" pisteitä. Muuten rata meni ihan kivasti mitä nyt se haisteli yhtä numeroa ja istumisessa. Meni niin lähelle kehänauhaa etten pystynyt sitä kiertämään ympäri. En tiennyt mikä virhe tulee siitä jos astun kehänauhan yli joten otin liikkeen uusiksi.

Tulokset ja kisakirjat jaettiin kuin tokokokeessa konsonaan. Fyra sai hyväksytyn tuloksen (pisteraja 70p.) 83 pistettä ja oli luokassaan 6. Lucas teki yllärin olemalla sijalla 4. 92 pisteellä. Lisäksi Lucas palkittiin tuomarin suosikki koirana ruusukkeella  Lucas täytty juuri perjantaina 10-vuotta.

Cinco hillui ja leikki hallilla. Sai tapansa mukaan paljon rapsutuksia ja ihailuja. Nätisti se odotteli omassa häkissään kun muut olivat radalla. Hyvää kokemusta pikku Tirpalle

Alkuillasta mentiin vielä leikkimään Hunnarille Eva-siskon kanssa. Ensin Cinco ja Eva leikki keskenään. Sitten lisättiin joukkoon Niilo-phalane ja lopulta lisättiin porukkaan myös Lucas & Fyra. Tehtiin pieni lenkki Hunnarilla ja koirat saivat temmeltää ja leikkiä vapaana. Hauskaa tuntui olevan. Täytyy ottaa taas uusiksi   Epäilen että mulle tulee eka länderi joka tykkää vedestä. Cinco on käynyt jo kaksi kerta lammikossa polskimassa?. Se juoksee reteesti lammikon poikki ja välillä on kastunut selkään asti märäksi...

Rally-tokoilijat: Tuomarin suosikki: Lucas & Fyra

Sunnuntaina käytiin isojen koirien kanssa heti aamutuimaan Johannan ja poikien kanssa Hunnarilla lenkkeilemässä. Meillä oli pitkästä aikaa koko revohka eli 6 koiraa mukana. Cinco jäi vielä toistaiseksi kotiin kasvamaan. Olipas mukavaa lenkkeillä kauniissa ilmassa heti aamutuimaan. Varsinaisen lenkin jälkeen tehtiin vielä Jackyn ja Fyran kanssa mäkikävelyt minkä jälkeen hieman tokoiltiin.

Fyra otti seuraamista ilman hihnaa ja hihnan kanssa sekä jäävien käskyllä mukana olemista. Johanna kertoi koska palkkaan kun minä en katsonut koiraa vaan yritin olla koko ajan katse eteenpäin. Nämä treenit meni hyvin  Lopuksi otettiin vielä paikalla makuu. Olin aluksi hetken näkösällä ja siirryin sitten Johannan kanssa auton taakse piiloon. Fyra pysyi edelleen rauhallisena koko ajan. Tehtiin parin minuutin makuun ja palkaksi tiputin lelun auton eteen. Vapautettiin Johannan kanssa koirat samaan aikaan. Fyra juoksi lelulle, mutta jatkoi matkaansa suoraan Jackyn palkalle. Jackyllä oli auton rakana pakasterasia missä oli nami. Jacky söi namin ja Fyra otti palkakseen tyhjän pakasterasian ja vipelsi sen kanssa pitkin kenttää onnellisena aarteestaan. Hölmö länderi  Jackyn ilme oli kyllä näkemisen arvoinen: se vei mun kupin! ja se on vielä tyhjä!!!.

Iltapäivällä suunnattiin Anoppilaan äitienpäivää viettämään. Mukana menossa oli kaikki viisi koiraa. Cinco oli uudessa paikassa kuin kotonaan. Se hengaili suurimman osan ajasta Teemun 1 1/2-vuotiaan tytön kanssa. Antoi pusuja Astalle ja hieman pomppi tytön edessä. Hellyyttävän näköistä, kiva kun tottuu kaikenlaisiin ihmisiin. Muut koirat kerjäsivät tapansa mukaan makkaraa. Cinco ei sitä taitoa vielä osannut  Tämän reissun jälkeen suunnattiin vielä Cincon kanssa mummolaan Susikkaalle. Cinco oli myös mummolassa reipas otus ja antoi kovin Mummolle pusuja ja kävi Pappaakin moikkaamassa. Illalla maistui pikku otukselle uni. Minä vielä kokeilin ekaa kertaa takapihalla keppejä. Fyra teki hieman eri suunnista ja erilaisilla kuvioilla lelupalkalla. Annoin Bellan ja Duonkin mennä kerran kepit. Luoja miten iloisia ne olivat!. Hyvin pujottelivat molemmat, enempää en uskaltanut antaa pujotella ettei vaan satu mitään. Kerta silloin tällöin riittänee!.

Cinco ei ole muuten aivan varma tuleeko hänestä isona kampaaja vai kokki?. Mulla on oikeasti ensimmäinen länderi joka tykkää harjaamisesta Lucasta harjattaessa Cinco tulee aina vierelle harjattavaksi. Sen jälkeen se vie harjan ja vie sen jonnekkin sopivaan paikkaan jotta hän voi kieriä sen päällä???. Kummallinen otus... Toinen bravuuri on kokkaus. Roskista lähtee niin kananmunan kuoret kuin leivinpaperit. Levinpaperi tietysti ensin "tapetaan" ja sen jälkeen silputaan pieneksi. Hmm...

Cinco ja harja

Mä mitään pahaa ole tehnyt?