Perjantaina alkoi Cincon pentukoulu joka on Forssan Pussikoirien järjestämä.Ensimmäinen kerta koostui pennun käsittelystä eli kouluttajat käsittelivät pentuja. Lisäksi harjoiteltiin istumista ja katsekontaktia. Lopuksi otettiin kaksi vauhdikasta luoksetuloa.

Cinco oli kyllä niin kiltisti koko tunnin ajan. Yhtään se ei katsellut muita pentuja vaan tuijotti mua koko ajan nappi silmillään. Selvää laatuaikaa meille kahdelle vaikka olen niitä hetkiä yrittänyt järjestää joka päivä pennulle. Selvästi se tykkää tekemisestä ja aktivoituu hyvin. Tosin en uskalla kovin montaa toistoa ottaa ettei vaan kyllästy. Vanhusten kanssa tein puolen tunnin lenkin, mutta Fyra pääsi yksinään mun kanssa ravilenkille. Muuten Fyra sai huilia koko päivän kun on ollut niin kiireinen viikko.

Lauantaina oltiin ihan kotosalla. Tehtiin hieman rästiin jääneitä hommia. Iltapäivällä lähdettiin Iiriksen ja poikien kanssa Hunnarille lenkille. Mulla oli kaikki viisi koiraa mukana ja meno oli aika vilkasta. Cinco roikkui koko ajan sinisten poikien kuonossa antamassa pusuja  Cinco kyllä kulkee hyvin mukana lenkeillä ja isossa laumassa. Se ei ole koskaan ollut jonon jatkeena vaan kyllä se menee aina edellä joko muiden koirien kanssa hengailen tai tonkien maata. Cinco tykkää tosi paljon kantaa kaikkea suussaan: kävyt, kepit ja roskat sekä kaikenmaailman pussit on suuria aarteita.

Lenkin jälkeen vähän vielä tokoiltiin. Tehtiin ruutua lelupalkalla ja pari kertaa tyhjänä. Fyra meni kivasti myös tyhjään ruutuun tosin se kyllä aavisti että Iirikseltä tulee palkka. Jännä miten ne oppii jotkut asiat vaikka ei olla tätä paljoa edes niin treenattu?. Cinco teki ruutua lelupalkalla ja joltain 7m matkalla. Kyllä se vipotti kovaa lelulle  Otettiin myös luoksetuloa stopilla ja se sujui Fyran kanssa hyvin. Stoppaa todella napakasti käsimerkillä, näitä täytyy kuitenkin tehdä harvakseltaan ettei opi ennakoimaan.

Lisäksi tehtiin kaukoja niin että toinen hypisteli paperilappua seläntakana. Fyran kanssa sujui hyvin lyhyeltä matkalta. Näitä tulisi nyt treenta kun ollaan tosi vähän tehtyä. Välillä palkata viivettä ja välillä vaihtoja. Paikalla makuu tehtiin kahdessa erässä ensin Fyra ja Milou sekä Nemo & Lucas. Molempien aikana oltiin auton takana piilossa. Molemmat makuut meni kivasti. Lucas oli sitä mieltä että oli tehnyt suurenkin asian kun makasi paikallaan...

Tokon jälkeen kävin nopeasti tekemässä hieman aksaa kentällä. Kaikki koirat pääsi tekemään jotain pientä kentällä. Lähinnä vahvistin alastulon paikkaa. Tämä nyt on hieman turhaa Bellan ja Duon kanssa mutta virkistämistä sekin on  

Sunnuntaina vietettiin päivää aurinkoissessa Tuorlassa. Johanna ja Jacky tuli hakemaan meitä Fyran ja Cincon kanssa aamulla kello 08.20. Kymmeneltä alkoi Lentsun vauhti- ja motivointi tokopäivä. Pitkä koulutus päivä joka kesti ihan 10-18 eli täysi työpäivä. Välissä oli yksi tauko jolloin käytiin syömässä majatalon seisovassa pöydässä.

Kurssilla tuli niin paljon asiaa että täytyy sanoa että ruokailun jälkeen mun aivot sanoivat -tööt- ja menivät lepotilaan. Paljon tuli uusia vinkkejä miten tokoa voisi treenata eri tavalla.

Tehtiin liikkeitä phäiriössä sekä parittain ja yksittäin. Mitäs kaikkea me tehtiin?. Aloitettiin noudolla.

Kun koko päivän istuu auringossa  +20 asteessa ja pieni tuul viren käy ei sitä aina tajua kuinka iho voi illalla punoittaa... Olin kyllä laittanut aamulla kasvoihin aurinkorasvaa mutta enpä sitten muualle. Punainen väri heloitti silti koko naamassa ja käsissä sekä polvissa!. Sanomattakin selvää että Fyra oli tosi väsynyt päivän koulutuksesta, Cincosta puhumattakaan. Tosin illallla Cincolla meni jälleen ADHD:n puolelle ja se oli illalla taas hieman ylikierroksilla eikä meinannut millään rauhoittua vaan paineli rallia pitkin huushollia...