Jotenkin tuntuu että viikot vaan vilahtaa ohitse ei vaan ehdi tekemään puoliakaan siitä mitä pitäisi. Tällä viikolla ollaan hieman palauduttu. Tehty rauhallisia lenkkejä Hunnarilla ja koirat ovat saaneet olla vapaana. Tosin musta tuntuu että rauhallisuus oli tuntematon käsite maanantaina, mutta keskiviikkona ehkä olivat jo paremmin kuulolla.

Jotenkin huomasi lämpöisen viikonlopun jälkeen kun tuli viileämpi maanantai ja koirat pääsivät kunnon metsälenkille niin sitä energiaa riitti blush Mua välillä kauhistutti kun Fyra juoksi isoja kivikkoja ja Cinco seurasi sitä ihan hulluna perässä. Fyra tietty innostui lisää kun se huomasi että joku jahtaa sitä. Kakarat kirjaimellisesti menivät koko lenkin sammaleet pöllyten. Keskiviikkona olivat jo rauhallisempia, mutta nyt alkaa huomaamaan kuinka Cinco jaksaa jo juosta Fyran perässä. Siitä Fyra innostuu ja meno on hyvin railakasta sen jälkeen... Maanantaina tehtiin vielä illalla palauttava ravilenkki Fyran kanssa. Tämä on hyvä tapa kisojen jälkeen.

Tiistaina mentiin ensimmäistä kertaa tänä kesänä aksaamaan Somerolle Aneten oppeihin. Rata oli kiva, siinä oli alku (ensimmäiset 3. estettä)  MM-karsintojen lauantain aksaradasta. Me saatiin tehtyä hyviä nollia pienillä kaarroksilla. Mun pitäisi vaan tosi paljon hyödyntää persjättöä kun Fyra lähtee niin hyvin mun perään. Sillä on pitkä askel ja se selvästi kiihdyttää tosi paljon mun perään. Sitä tulisi hyödyntää enemmän kun koira on kuitenkin estehakuinen ja varma hyppääjä. Lopuksi tehtiin vielä Fyran kanssa sellaista hullutusta jossa oli pari hyppyä ja putkea. Kuumitin Fyraa ja päästin sen sitten vasta radalle. Manki oli superhyvä!. Se selvästi tykkäsi tuollaisesta huvittelusta, repi leluansa ja otti hyvin kierroksia. Tulisi taas tehdä välillä näitä pikku pätkiä isoja palkalla sen ratatreenaamisen sijaan.

Cinco pääsi myös kokeilemaan hieman esteitä. Häiriötä tuolla oli enemmän kuin tarpeeksi. Lampaita ja koiria vilisi. Ihmisiä meni edestakaisin. Hieman on nappula vielä häiriöherkkä, se sinkoili (nimensä mukaan) joka suuntaan. Ihmisiä piti mennä moikkaamaan, mitä en pidä huonona asiana (ainakaan vielä) kun kyseessä on varautunut rotu. Koiratkin kiinnosti ja niitäkin piti käydä tutkimassa. Saatiin me jotain tehtyäkin laugh

Ensin Anette halusi nähdä miten me ollaan treenattu. Näytettiin vähän pätkiä ja sitten otettiin ihan pätkiä. Hyppyjä ja putkia. Hieman huomasi että outo paikka ja häiriö sai Cincon vähän laskemaan viretasoa. Toisella kierroksella se oli sitten jo normaali. Otettiin 4 esteen pätkää jossa lähetin ensin Cincon takaakiertoon (otettiin molemmista suunnista) sen jälkeen kahteen enkku putkeen ja lopuksi hypylle jossa tiukka käännös. Se meni lujaa ja innokkaasti heart Se oli niin ihana kun se viipottaa kovalla vauhdilla ja niin tosissaan. Ihan kuin pikku Duo.

Torstaina jatkettiin aksaamista. Pukon kentälle tuli kouluttajaksi Jaakkolan Tiina Turusta. Mulla oli ilmoitettuna Fyra ja Cinco-kakara. Olivat sitten samassa ryhmässä molemmat. Tehtiin ensin lämppärilenkki Iiriksen ja poikien kanssa. Cinco oli niin ilahtunut sinisten kavereiden näkemisestä. Me oltiin alunperin "suunniteltu" että Cinco on Miloun tyttökaveri ja Nemo on Fyran. Nyt näyttää siltä, että veljekset on vaihtaneet naisiaan. Nemo on Cincon perään ja Milou Fyran. Heh!

Itse aksaratana oli 25 esteen hyppyrata jossa sai tehdä tekniikkaa: saksalaista, sylivekkiä, sokkaria, perusvalssia, päällejuoksua jne. Kivan oloinen rata jossa oli sopivasti tekniikkaa ja vauhtia. Fyra teki sitten radan heti puhtaasti läpi wink Eikä meille keksitty oikein mitään parannettavaa muuta kuin lähdön vauhti. Se voisi  olla nopeampi sillä Fyra kysyy tosi tarkkaan jos mun rintamasuunta on hieman "kaksijakoinen". Otettiin lähtöä uudelleen ja vielä koko rataa. Tuntui niin kivalta mennä.

Toisella kierroksella tehtiin sitten kaikkia hetsausjuttuja ja erilaisia variaatioita lähdöistä. Fyraa hetsattiin ja kuumennettiin. Sillä seurauksella että elämänsä ensimmäisen kerran mun kiltti Manki puri mua kädestä surprise YES! Tuli ainakin kierroksia jos ei muuta. Fyra meni ihan sairaan hyvin ja se kaasutteli kovin mun perään. Tultiin siihen tulokseen, että mun pitäisi käyttää paljon sokkareita ja sellaisia tilanteita hyväksi kun pääsen irtoamaan koirasta. Fyra pinkoo todella kovaa mun perään. Sillä on todella pitkä askel. Sitä pitäisi aina hyödyntää kun mahdollista, Manki selvästi tykkää jahdata mua. Tämä sopii Fyralle koska se on itsenäinen esteillä ja omaa hyvän hyppytekniikan (ei tiputa rimoja). Oli puhetta myös siitä, että mun pitäisi miettiä aina radalle niitä riskiratkaisuja eikä tyytyä niihin nätteihin perusvarmoihin nolliin. Tässä ajatuksessa on kyllä työstämistä hetkeksi!.

Treenit oli ilmeisesti Fyrankin mieleen koska Tiina sanoi että Fyra nauraa radalla cheeky Sillä oli kuulma tosi iloinen ilme ja se jaksoi niin hyvin tehdä töitä. Intoa kuvasi sekin että se vielä leikki kahden treenisession jälkeen aivan innoissaan taisteluleikkejä apinan kanssa. Nyt täytyy tehdä aina lopuksi tälläisiä pieniä hullutus hetkauksia treenien päätteeksi.

Cinco kävi esteillä kaksi kertaa. Se oli kyllä niin ihana heartPennun ajatuksia ja sitä intoa on niin ihana seurata. Ensin tehtiin lähtöä niin että Tiina piti kiinni. Sen jälkeen vaikeutettiin koko ajan, lopuksi tehtiin kahdella hypyllä (rimoina bumper) pakkovalssia. Cinco ihan nyki lähdössä ja tappoi hyvin oman pupujussinsa. Tekniikan jälkeen otettiin aluksi suora putki. Sen jälkeen hypyn kautta putkeen ja lopulta kahden hypyn kautta putkeen niin että hetsasin sitä lähdössä. Palkka tuli putken päähän joko multa heitettynä tai Tiinan toimesta. Treenattiin myös leikkauksia putkilla ja nekin onnistui.

Toisella kierroksella Cinco teki pikku pätkää jossa oli viisi estettä. Pari putkea ja kolme hyppyä. Se kyllä ampuu todella hyvin esteille ja sillä on selvästi jo muodostunut estehakuisuutta. Yhtään ei kierrä aitoja vaan menee suoraan esteeltä toiselle ja mä saan ohjata sitä kuin isompaakin tyttöä. Tätä treenattiin muutaman kerran. Lisäksi otettiin mustaa putkea josta vinohyppy. Haki senkin todella hyvin, kerran jopa korjasi mun ohjausvirheen. Cinco oli varsin innokas oppilas. Kyllä siitä vielä hyvä tulee, mulla on sellainen kutina smiley

Hyvien treenien jälkeen käytiin vielä metsässä jäähdyttelymässä Iiriksen ja poikien kanssa. Tsiisus kun naperolla riitti vielä energiaa. Se juosta viipotti taas pää viidentenä jalkana. Ei sitten yhtään katsonut eteensä ja tippui puoliksi mutaliejuun. Sitten vasta hepuli tuli!.