Perjantaina lähdettiin töiden jälkeen länderi-teamin kanssa Paraisille. Meillä oli pari kertaa peruuntunut Nooran kurssit ja saatiin sitten yksäri tilalle. Aikaa oli 1h 15 minuuttia eli ehdittiin hyvin aksaamaan Fyran & Cincon kanssa. Bella & Duo toimivat cheerleadereiden tärkeässä roolissa wink

Kylläpäs oli vaikea 25 esteen rata!. Niin paljon vääntöä, että mulla oli lenkkarit ihan solmussa jo ensimmäisen viiden esteen jälkeen. Otettiin rataa Fyran kanssa pätkissä koska mä en vaan pystynyt/osannut tehdä sitä rataa. Liian paljon tekniikkaa, ei vaan pää pysynyt mukana saati jalat!. Fyra teki koko ajan tosi nätisti hommia. Välillä se lepäsi kun Cinco teki sillä aikaa omiansa. Päästiin me lopulta se rata puhtaalla nollalla läpi, vaikka yhtä kohtaa en ohjannut niin kuin piti. Huh!

Cinco teki rataa pätkissä alusta asti. Lähtee tosi hyvin ohjauksiin mukaan ja on estehakuinen. Nopeasti se vilahtaa selän takaa joten sitä pitää nyt palkata liikkuvaan käteen. Kierroissa se on superhyvä. Erityisen tyytyväinen olin siihen että se pystyi menemään kaksi enkku putkea itsenäisesti kun minä olin puomin toisella puolella. Putket imee sitä tosi vahvasti. Vielä se voisi tulla röyhkeämmäksi lelun kanssa, mutta nyt leikkiminen on muutenkin vaikeaa. Kulmurit on puoliksi irti ja pari poskihammasta. Hyvin se leikkii ja repii mutta kovemmat taistelut ollaan nyt suosiolla jätetty pois.

Lauantaina lähdettiin sitten Fyran ja Cincon kanssa Lietoon kisaamaan Tsaun hallille. Matkalla haistoin veren ja kovan maiskutuksen. Cincolta irtosi poskihammas puolittain ja se sitä sitten nyysäsi koko matkan. Välillä pysähdyin katsomaan takapenkin häkin tilannetta ja se oli aika hauska näköinen kun parta ja etujalat oli veressä. Viime aikojen tapahtumien seurauksena, luulin jo että sillä on joku verisairaus iskenyt...

Kisattiin Fyran kanssa kolme starttia koska mulla oli kaksi ilmaista lahjakorttia. Ne oli pakko käyttää kun olivat menossa vanhaksi. Mun asenne oli hukassa ja muutenkin tosi väsynyt olo. Cinco alkoi heräämään jo aamulla puoli kuusi vaikka seiskalta soi kello. Ensin oli pissahätä sen jälkeen meni puoli tuntia ja oli kakkahätä... Mulla oli silmät ristissä jo ennen kuin päästiin edes kisapaikalle.

Asenne taisi jäädä jonnekkin nukkumatin luokse kun meno oli ohjaajan puolelta ponnetonta sekä laiskaa. Harmitti kun en ollut koirani arvoinen ohjaaja sad Ensimmäiseltä Asko Jokisen agilityradalta saatiin kuitenkin nolla ja se oli ihan OK rata sillä sijoitus 3./19.

Toinen aksarata oli Anne Viitasen käsialaa. Mielenkiintoinen ja kinkkinen rata. Saatiin tehtyä ihan hyvä rata loppumetreille asti kunnes 4. vikalla esteellä Fyra meni hypyn takaakiertona kun piti edestä mennä. Se ottaa kyllä niin helposti kierrot mun käsien noususta. Nolla vaihtui sitten hylätyksi. Kolmas rata oli Asko Jokisen hyppyrata. Kiva rata profiili, mutta ohjaaja oli ihan kuutamolla. Fyra hyppäsi jo toisen esteen lävitse kun piti pakkovalssilla ottaa vastaan. Olin liian pitkällä hypyn takana. Mun katosi kokonaan pääkoppa ja huomasin käveleväni radalta pois.

Vähän alkaa jo aksatauko houkuttelemaan mutta kisataan nyt vielä muutama kisa ennen pakollista taukoa. Syyskuun lopussa Fyralta ilmeisesti lähtee kohtu. Juoksutkin tulee sitten loka-marraskuussa. Katsotaan nyt mihin ratkaisuun päädyn.Cinco sai hengailla hallissa ja ulkokentällä. Otettiin me vähän putkea ja siivekkeiden kiertoa. Kova tohina sillä oli päällä lähes koko ajan. Paras hetki taisi kuitenkin olla Tofsan-siskon kanssa pidetyt leikkihetket heart

 

Aksakuvat © Henkka
 
Sunnuntaina pidettiin lepoa. Tai käytiin me Fyran & Cincon kanssa nopeasti aksakentällä. Fyra teki hyppyjumppaa kasvavalla sarjalla sekä kontakteja. Cinco otti pieniä 2-5 esteen ohjauspätkiä sekä kaarrettuja hyppyjä. Vähän tehtiin myös keinun päähän juoksuja.

Aksojen jälkeen pääsi Bella & Duo autoajelulle ja sen jälkeen vielä Cinco pääsi leikkimään serkun 5,5 kk ikäisen Nemi-kleinin kanssa Hunnarille. Kylläpä kavereilla oli hauskaa, vaikka eivät olleet kahteen kuukauteen nähneet. Enää eivät olleet samankokoisia vaan Cinco oli reilusti isompi. Kovaa ne juoksi ja Cincosta oli kivaa kun toinen ei saanut häntä kiinni laugh Tunti vierähti nopeasti. Kiitos serkulle leikkihetkestä!