Viikonloppu hujahti silmissä. Perjantaina olin varsin tehokas, ainakin omasta mielestäni. Ensin kävin töiden jälkeen koko revohkan kanssa metsälenkillä. Sen jälkeen mentiin kentälle hieman puuhastelemaan. Fyra otti lähinnä keinun pamahdusta sekä kontaktien alastuloa. Fyran kanssa ei tehty muuta, koska halusin että se on vielä levossa keskiviikon Piiran jäljiltä. Bella, Duo ja Lucas saivat jokainen hömpötellä omiaan. Samaten Cinco, tosin sen kanssa mulla oli jopa idea mitä teen. Tehtiin pussia erikseen ja se sujui hyvin vaikka pussikangas oli märkä sekä ulkoa ja sisältä. Lisäksi otettiin pientä pätkää jossa meni muurin (pelkät sivut) sekä hyppyä ja muuria. Cinco sitten tosi herkästi vilahti mun selän takaa väärään putken päähän. Kerran seisoin hieman tiellä niin se haukahti mulle tyylillä: Prkl, pois tieltä! devil Cinco päätti myös suorittaa itsenäisesti ison keinun kun kannoin aitaa toiseen nurkaan. Pikkasen pääsin kopsahdusta keventämään, mutta eipä likka ollut moinaskaan. Asteli vaan tyytyväisenä pois. Tehtiin pari päähän juoksua varpuuden vuoksi ja ne oli ok.

Ennen perjantai-illan tokon alkeita kävin vielä Fyran kanssa ravilenkillä. Tehtiin reipas 30 minuutin lenkki. Cinco pääsi sitten toko-oppiin kentälle. Siellä oli paljon tuttuja koiria ja ihmisiä. Cinco teki ilopissat Tami-villikselle... Cinco oli ratketa liitoksistaan. Koska me ollaan nyt tuohon menty suoraan penturyhmästä niin Cinco oli porukan nuorin ja osaamattomin cheeky Tehtiin liikkeestä maahanmenoa. Meillä se oli lähinnä maahanmenon vahvistamista... Ainut joka me osattiin oli ruutu, sitä tehtiin heti normaali matkalla. Oltiinhan me se pari kertaa tehty aikaisemmin. Lisäksi aiheena oli paikalla makuu. Tosin meillä se oli paikalla istuminen wink Olin tyytyväinen kun se sentään pysyi hetken paikallaan odottamassa siinä rivissä. Ehkä se pikku hiljaa oppii?. Koulutuksen jälkeen Cinco pääsi juoksemaan Ullan Tamin kanssa. Se meno oli sitten aika päätöntä!. Luoja ne juoksi, välillä ihan eri suuntiin mutta kovaa mentiin joka suuntaan. Hyvin Cinco pysyi nopean kääpiöviliksen perässä. Kivaa niillä oli ja me naurettiin niitä mahakippurasa. Kiitos Ulla leikkihetkestä!. Lauantaina oltiin ihan kotosalla. Ei tehty mitään erikoista: siivoiltiin ja lötköteltiin pihalla. Illalla kävin hieman kentällä. Ihan nopeat ja pikaiset treenit Fyran kanssa. Cincokin pääsi hieman kentälle leikkimään. Tehtiin taas pieniä pätkiä ja paljon palkkaa. Kivaa sillä oli ja samassa tohinassa irtosi toinen yläkulmuri!

Sunnuntaina kello soi puoli seiska ja lähdettiin aamulenkille. Luoja miten noi herätyksen aikaisin voi olla vaikeita viikonloppuna. Normisti herää puoli kuusi arkisin, mutta viikonloppuna voisi kyllä nukkua pidempään. Puoli kasi pakkasin Fyran ja Cincon autoon. Lähdettiin Janakkalaan aksakisoihin. Janakkala on Rauman lisäksi meidän yksi lemppari kisapaikka. Siellä on kiva ilmapiiri ja mukava ystävällinen porukka. Matkalla huomasin että niiden hellevaatteiden sijaan mulla olisi pitänyt olla sadevaatteet mukana. Vettä satoi matkalla ja tihkutti hetkittäin myös kisapaikalla. Olin ilmoittanut Fyran kolmeen starttiin koska meillä oli lahjakortteja mitkä piti käyttää pois. Tuomarina kaikilla radoilla toimi Ritva Herrala.

Kisapäivä aloitettiin hyppyradalla. Se oli mielestäni kiva. Siellä oli ahtaita estelinjoja ja ansaputkia mutta muuten oikein jouhevan oloinen. Fyra oli aika kierroksilla ennen starttia: se räyhäsi ja puhkui. En ottanut siitä painetta vaan annoin sen höyrytä. Itse kisarata meni kivasti tosin voisi vähän paremmin keskittyä rataan. Loppupäässä kuulin riman kolahduksen ja jäin sitä katsomaan tippuiko se. Ylhäällä se pysyi, mutta Fyra kääntyi putkesta väärään suuntaan. Sijoitus 3./21. ja etenemä 4,46 m/s. Voittajalle hävittiin -1,04s eli kauheasti (se kääntyminen putken jälkeen?)
 

Hyppyradan palkintojen jako.
 
Päivän molemmat agilityradat oli mielestäni kivoja. Ne oli erilaisia kuin yleensä ja minulle haastetta toi esteet (aidat) jotka oli sijoitettu ohjaajan juoksulinjalle. Molemmilla radoilla meillä oli kivaa radalla eikä ollut mitään paineita tuloksista. Saatiin sitten molemmilta radoilta nollat surprise B-kisasta 0 (-5,46) sij. 6./24. ja A-kisasta 0 (-4,27) sij. 3./22. Molemmilla etenemä 3,90 m/s. Me tehtiin kolme starttia ja kolme nollaa eli TRIPLAnolla! cool En ole koskaan vielä pystynyt vastaavaan. On mulla maailman mahtavin Manki heart Nyt on SM-kisoja ja MM-karsintoja varten koossa 6/7 eli yksi aginolla vielä puuttuu. Huisia!.

Cinco hengaili kisapaikalla koko päivän. Se sai tutustua uusiin koiriin ja uusiin ihmisiin. Tietty sieltä löytyi myös niitä "vanhoja" tuttuja. Cincon mielestä Jassu oli Xtra kiva. Jassu bongattiin joka kerta jo kaukaa. Cinco myöskin ilopissasi Jassulle, tosi söpöä kun pissa tuli suoraan housuille. Mua hävetti blush Nitta-sisko ja Kiri-veli nähtiin myös. Unohtamatta tietenkään Zona-tätiä ja Jetti-mummoa. Jettiä Cinco sitten mielesteli paljon, loppu tuloksena se makasi reporankana maassa ja heilutteli häntäänsä. Sisarukset oli hyvin samankokoisia veitikoita. Kirin kanssa treenattiin myös hieman näyttelyä parikilpailua varten. Se vasta mielenkiintoista oli!. Miten hankalaa on saada kaksi pentua kulkemaan nätisti ravaten. Mulla oli tuska hiki jo muutaman minuutin jälkeen. Tosin Cinco oli ollut paikalla koko aamupäivän ja Kiri tuli paikalle energiaa pursuen. Oli aikamoinen yhdistelmä laugh Aikani siinä kulkiessa niin sain ne jopa kulkemaan ihan nätisti vieretysten. Jospa vielä kerran ehtisi treenamaan ennen H-hetkeä. Siinä pentujen treenisessioiden aikana jaettiin medien palkinnot agiradalta. No enhän minä mitään tuloksia ollut katsonut ja Fyra oli sillä radalla sijalla 3. Pääsi sitten pennut palkintojen jakoon, sekin oli aikamoinen härdelli...
 











Keskittynyt ja vakava ohjaaja: harvinaista!











Agilityradan palkintojen jaossa mukana: Kiri & Cinco

Kaikki kuvat © Päivi Remula