Maanantaina meillä oli jälleen kouluttaja Pukon kentällä. On niin kivaa kun on aktiivinen seura ja saada ulkopuolisia kouluttajia tänne. Ei tarvi aina ajaa jonnekkin oppia ajamaan. Tällä kertaa meitä tuli kouluttamaan Lotta Vuorela. Lotta on meidän seurassa käynyt n. kerran kuukaudessa koko kesän ajan.

Mulla oli Fyra kello kuuden ryhmässä ja Cinco kello kahdeksan. Molemmat saivat laatuaikaa kun otin ne yksistään mukaani ja kävin välillä vaihtamassa koiran kotona. Treeniaikaa oli hyvin 3 koiraa tunnissa. Lotta oli suunnitellut kivan radan, mun mielestä se ei ollut kovin vaikea, oli siellä vääntöä ja takaakiertoa mutta kaikkiin löytyi ongelman ratkaisu jos ohjasi oikealla tekniikalla. Fyran kanssa pätkittiin rataa. Tehtiin se kolmessa pätkässä koska mä en halua nyt tehdä liikaa kisanomaista suoritusta.

Alku saatiin menemään hyvin ja lähes tulkoon koko rata. Kaksi korjaus paikkaa siellä tuli. Yhdessä takaakierrossa 15.-16. hypyillä kun en kääntänyt tarpeeksi ennakoivasti niin Fyra sujahti takana olevaan putkeen. Toisella kerralla se sitten onnistui. Toinen mitä me saatiin tehdä toisen kerran oli renkaan jälkeinen kaksi hyppyä kun rengas syötti hieman ohi seuraavasta hypystä ei meinannut mun sokkari onnistua. Mutta kun kutsui koiraa nimellä niin se lukitsi sen hypyn. Se tuntui hyvältä vaihtoehdolta!. Mä tykkäsin kovin aksata Fyran kanssa, se kulki taas tosi hyvin yes Sen kanssa on kiva mennä kun se osaa niin paljon kaikkia kikkailuja. Vähän liiankin hyvin tälläisen kökkäriin nähden laugh

Fyra jäähdyttelyn jälkeen hain sitten Cincon kotoa ja mentiin uudelleen kentälle. Tehtiin lämppärilenkki yhdessä Eva-siskon kanssa ja siskot ainakin lämppäsi itsensä. Olin aika varma ettei kaksoset jaksa edes aksata sen juoksemisen jälkeen. Mutta hyvin siskot heilui!

Tehtiin kahta hyppyä jossa toinen oli vinossa. Palkka sinne päähän odottamaan. Cinco ei sitten noteeraannut palkkaa ollenkaan vaan ampui kahden hypyn jälkeen suoraan putkeen laugh No otettiin sitten putki kuvioihin mukaan. Lisäksi otettiin erikseen pussia. Tosin Cinco kävi sen suorittamassa jo yksinään kun keräsin meidän tavaroita kentältä. Uutena otettiin kaarroshyppyjä kolmella hypyllä ja loppuun u-putki. Tämä olikin hauska treeni: koira oppii kääntymään ja lukemaan esteitä. Tässä voidaan ohjaajan etäisyyttä kasvattaa koko ajan. Cincolla ja mulla oli aluksi hieman ongelmia ymmärtämisen kanssa, mutta toistolla se sitten onnistui lelupalkkaan (tosin lelu oli Evan kun Cinco kävi sen viemässä siskolikalta...)

Viimeisenä otettiin vielä hypyn kautta suoraa putkea ja hyppyä. Nämä hypyt eivät olleet aivan linjassa. Tehtiin molemmin puolin ja hyvin meni, Cinco tykitti kovaa vauhtia putkeen. Lopuksi Cinco pääsi Evan ja Felix-mäyriksen kanssa leikkimään kun purettiin esteitä pois. Käytiin vielä Loten kanssa yhdessä pienellä iltakävelyllä ennen kuin hain vanhemmat koirat iltalenkille.

Hyvä koulutus ja huomasin kuinka paljon olen tehnyt asioita oikein?. Olen monta asiaa opettanut Fyralle, mutta niitä tulisi aina hyödyntää kun on tilaisuus. Kiva ilta aksan parissa vaikka kentällä tuli vietettyä lähemmäs neljä tuntia...

Tiistaina suunnattiin Fyran ja Cincon kanssa Somerolle aksaamaan Aneten oppeihin. Oli kuulma ihan Fyraa varten suunniteltu rata wink Häiriötä riitti tälläkin kertaa. Lammastilalla oli Ranch-kisat ja oli ihmistä ja koiraa. Fyra nyt häiriöstä välitä, mutta Cincolla riitti ihmittelemistä. Nyt se ei karannut minnekkään, mutta kerran se kuuli kentän vierestä lammaslauman ja bortsun jotka menivät ihan kuusiaidan vierestä silloin meinasi kakara ottaa osaa paimennuskisoihin. Se oli ihan lähdössä sinne laitumelle, mutta sain lopulta kutsumalla ja juoksemalla toiseen suuntaan sen pois sieltä. Mä kyllä luulen, että se olisi itsekkin hyvin nopeasti tajunnut ettei se ole hänen paikkansa...

Itse treenit meni kivasti. Tehtiin taas ohjausta ala Kabai. Sopii kyllä Fyralle kuin nenä päähän, mitä enemmän pääsen edelle sen parempi koska jahtaa mua niin kovin. Fyra kuulma käyttäytyy kuin bordercollie?. Sillä on samoja ongelmia kuin bortsuilla yleensä. Jännä havainto!.

Itse radalla saatiin Fyran kanssa tehdä paljon sokkareita. Haettiin taas sitä asennetta ja se myös saatiin radalle. Fyra kyllä tekee aina kaikki käännökset niin pienesti ja tarkkaan. Sitä ei yksinkertaisesti saa kovin helposti kaartamaan tai räiskimään esteitä. Palkkauksessa mun täytyy hyödyntää sitä että palkkaan vieheellä jotta saa tulla käteen kiinni. Fyra kun on aika itsenäinen niin sitä  voi palkata lelulla kädestä repimällä. Tietenkin välilllä voi heittää, mutta selvästi käy kädessä olevaan leluun paremmin kiinni.

Cincon kanssa otettiin myös kahdessa erässä. Otettiin ohjauksia molemmin puolin. Putkeen se hakee jo tosi hyvin, suorastaan ampuu sinne. Kierrot osataan myös hyvin. Nyt tehtiin myös putken suun ohitteluja koska ampuu niihin kovin. Nämä ohituksetkin onnistui hyvin!. Fiksu pentu. Hyvin se lähtee jo ohjaukseen mukaan ja ennen kaikkea asenne näyttää olevan kohdillaan. Kovasti se tykkää lelupalkkaamisesta, mitä hyödynnän koko ajan. Nyt vaihtuu kulmurit niin se tuo vähän haastetta. Alhaalta on lähtenyt yksi kulmuri ja ylhäältä on lähdössä. Uudet pikku helmet näkyy jo wink