Maanantaina tuli hieman muutosta suunnitelmiin. Jouduin viemään pienen miehen eläinlääkäriin. Lucas aloitti kipuilemaan lauantai iltana. Makasi sängyn alla eikä suostunut poistumaan sieltä. Vein särkylääkettä ja mahalääkettä (vatsa ollut hieman löysällä). Sunnuntaina se olikin sitten jo pirteämpi kunnes maanantaina tulin töistä. Lucas makasi pienellä kippuralla keittiön pöydän alla. Saparo alhaalla (muuten aina ylhäällä) eikä tullut edes tehvehtimään. Sain onneksi Jukalle ajan vielä samalle päivälle, ei tarvinnut päivystykseen lähteä.

Lucas tutkittiin kuonosta hännänpäähän. Eturauhanen OK, anaalit OK, lämpö normaali. normaali.Korvissa molemmissa korvatulehdus sekä oikealla puolella kurkusa patti eli nielutulehdusta. Vatsa piukea kuin pallo. Otettiin pissanäytteet. Se oli muuten helppoa pojalta ottaa kuppiin pissaa kun nostaa jokaiseen puuhun koipea. Tosin Lucas tuli loppuvaiheessa tosi epäileväksi ja pari kertaa se onnistui potkaisemaan lähes kupin nurin. Pikatestissä tulehdusarvot ok, mutta pissasta löytyi paljon proteiinia. Otettiin verikokeet jossa katsottiin mm. maksa, munuiaset, cushingin taudin osalta arvot sekä tulehdusarvot. Saatiin heti pistoksena kahta eri antibiootti ja särkylääkettä. Mukaan saatiin sitten korvatipat, särkylääkkeet ja antibiootti suolistotulehduksen varalta. Tiistaina soitin verikokeista ja pojan kaikki arvot olivat hyvät, onneksi smiley Jos vatsa vielä turvottelee tulee ottaa röntgen niin nähdään mm. sydämen tilanne. Kuuntelussa oli ainakin OK. Poika oli kyllä jo maanantain antibiootin jälkeen huomattavasti reippaampi ja oma itsensä. Tiistaina vingutti jo lelua normaalisti (mitä muuten ei ollut tehnyt pariin viikkoon???).


Lucas lauantain auringossa kun ei vielä ollut kipeä.

Me käytiin sitten maanantai-iltana Rally-tokoilemassa pitkästä aikaa omalla kentällä. Otin mukaani Fyran ja Cincon. Olipas se kivaa pitkästä aikaa, eipä olla sitä tehty toukokuun kisojen jälkeen. Fyra teki rataa ja yksittäisiä liikkeitä. Cinco pääsi tekemään yksittäisiä liikkeitä. Voi kun se oli näppärä pikku otus heart Se kulki tosi kauniisti seuraamis asennossa vaikka en sitä ole opettanut vielä mitenkään. Olen sanonut koko ajan ettei Cincon kanssa oteta tokoa yhtään mutta katsotaan nyt wink
 Cinco 5,5kk

Tiistaina hypättiin nuorison kanssa eli Fyran ja Cincon kanssa Johannan autoon. Luoja miten Fyra oli innoissaan kun pääsi kahdestaan Jackyn kanssa takaluukkuun. Kova kiire sillä oli häkkiin ja siellä se sitten oli korvat lerpallaan joka suuntaan. Taisi pussata monen viikon karhukiintiön täyteen. Cincon mielestä oli tosi epäreilua kun se joutui takapenkille häkkiin. Suunnattiin koirien kanssa Siuntioon Vappu Alatalon yksärille.
Oli kyllä taas niin hyvä tunti. Molemmat tytöt olivat erinomaisia hyppääjiä. Fyran kanssa katsottiin aluksi ihan perussarjaan ja sen jälkeen taipumista. Viimeksi tämä taipumistreeni oli Fyran mielestä tooosi tylsää mutta nyt se sujui hyvin. Hieman oli kankeampi taipumaan vasemmalle mutta sekin korjaantui kun otti liikkeen mukaan. Fyra oli niin innoissaan näistä treeneistä se leikki koko ajan tosi hyvin apinalelulla jopa kuollut lelu kävi palkaksi.

Cincon kanssa katsottiin ensin perussarjaa joka oli hyvä. Kasvavassa sarjassa Cinco oli superpätevä!. Erinomainen painonsiirto taakse, Cincon kanssa tulisi käyttää kuollutta lelua. Vapun sanoin: nuoremmalla painoksella on sen verran enemmän moottoria että sitä ei kannata totuttaa liikkuvaan leluun vaan kuolleeseen. Ääritilanteissa käyttää liikkuvaa palkkaa kun on väsyneempi. Lisäksi Cinco otti myös taipumista. Mikä näytti myöskin varsinkin mallikkaalta. Minä tykkään näistä koulutuksista sekä asioiden pohdiskeluista.  Joo osaahan koirat hypätä ei siitä ole kyse vaan minä haluan että koirani osaa myöskin koota itsensä sekä käyttää paremmin omaa kroppaansa. Jos näin välttää riman tippumiset yms. muut loukkaantumiset niin olen sen eteen valmis tekemään töitä. Tähän asti se on ollut kannattavaa sillä Fyralla on ehdottomasti koiristani paras pomppu & koonti. Kyllä sen eteen ollaan sitten töitäkin tehty. Saman yritän tehdä myös Cincolle. Sille hyppytekniikka on todella tärkeää koska se tuntuu olevan niin paljon vauhdikkaampi kaveri. En halua että se "räkii" rimoja. Kotona oltiin kymmenen hujakoilla eli semmoinen viiden tunnin reissu. Onneksi oli seuraa niin aika meni nopeasti. Kiva ilta heart

Keskiviikkona sovittiin töiden jälkeen lenkki Hunnarille Iiriksen ja poikien kanssa. Meitin lenkki jäi sitten hieman lyhyeksi... Ensin alkoi satamaan heti vettä, mutta lähdettiin sitkeästi lenkille. Todettiin ettei sinne oltaisi menty ellei olisi ollut seuraa ja viellä sade säällä. Oltiin joku puolisen tuntia kävelty kun kaarrettiin näppylän taakse metsään. Ehdin puhumaan kuinka polun toisessa päässä on maa-ampiaisia, mutta totesin ettei ne varmaan sateella liiku. Käveltiin pari askelta ja katsottiin Lucasta ja Milouta jotka meni edellä. Helkkari amppareita!. Kovalla vauhdilla pois polulta. Niitä maa-amppareita oli paljon. Kiskoin kaikilta sadetakit pois päältä ja aloin penkomaan viittä koiraa. Kaikilla oli amppareita päässä, niskassa, jaloissa, takapuolessa... Kauhea paniikki päällä. Lucas makasi reporankana pienellä kippuralla maassa. SIllä oli amppareita kropassa ja päässä. Cinco jahtasi häntäänsä, Duo juoksenteli päättömänä. Mummo lenkkasi toista takajalkaansa. Fyralla oli amppari päässä ja takapuolessa. Luoja sentään!. Me jouduttiin kantamaan Lucas ja Milou autolle kun ne meni aivan raadoiksi. Vettä satoi kaatamalla ja ne öttiäiset oli tosi vaikea saada karvoista pois. Meillä kummallakaan ei ollut kyypakkausta autossa (nyt on pari pakettia!) vaan ajettiin miljoonaa Iirikselle. Siinä pihalla kaatosateessa (vettä tuli kuin saavista) me tungettiin tabletit kurkkuihin. Porukoilla pystyin tutkimaan vaurioita paremmin. Bellaa oli ainakin yksi purrut takajalkaan. Fyraa päälaelle sekä takapuoleen. Lucas sitten koki tietenkin kaikista kovimmat puremat. Yksi oli purrut päälaelle ja pari runkoon. Pahiten oli purtu oikeaan silmään joka oli muurautunut umpeen surprise Poika parka, ihan tarpeeksi kärsimystä yhdelle viikolle... Duo ja Cinco ilmeisesti selvisivät ilman pistoksia, onneksi!.
 
Pojan silmä muurautuneena.