Perjantaina nähtiin Johanna lenkillä ja tehtiin Ex Tempore remmilenkki Kuustossa. Mulla oli neljä koiraa mukana kun Cinco oli jäänyt sisälle oman kävelynsä jälkeen. Tehtiin reipas tunnin lenkki, välillä satoi ja paistoi. Illalla Cincolla oli viimeinen kerta pentukurssia. Cinco oli koko tunnin ajan aika touhukas, se on niin hauska kun se toohottaa niin paljon. Tällä kertaa teemana oli muiden koirien ohittelu, istuminen & maahameno (seisomisen ja istumisen kautta)  rauhoittuminen ja luoksetulo häiriössä. 

Ensin kaikki kakarat meni ympyräksi kentälle. Sen jälkeen pujoteltiin koirien ohi molempiin suuntiin. Tämä sujui hyvin sekä kiertäessä ympäri, että paikalla olossa. Tosin Eva-sisko on aika paha häiriö, sinne Cinco olisi voinut mennä. Tämän jälkeen otettiin istumista sekä maahanmenoa seisomisen ja istumisen kautta. Nämä menivät kivasti. Maahanmeno käskystä en ole varma osaako sanana, mutta käsimerkillä osaa kyllä.

Tämän jälkeen otettiin rentoutuminen. Oli hyvin järkevää leikkiä Cincon kanssa ensin lelulla ja sitten yrittää saada se rauhoittumaan. Sehän riekkui ja pomppi mun hihassa kiinni. No kyllä se sitten rauhoittui osittain kun aikansa sitä silitteli. Rauhoittumisen jälkeen otettiin luoksetuloa koirakujalla eli muut kurssilaiset ja koirat olivat kahtena jonona kentällä. Oma  koira jätettiin avustajalle ja kutsuttiin oma pentu kujan läpi. Tämä onnistui kaikkien pentujen kanssa vaikka toisella kerralla kujaa vielä pienennettiin.

Lauantaina piti lähteä Hartolaan länderileirille Loten kanssa. Pidettiin sitten oma leiri Vorssassa ja aksattiin sekä lenkkeiltiin omalla kentällä. Hiukan harmitti kun ei lähdetty, mutta se oli järkevä ratkaisu. Päivävieraaksi Hartolaan jonne oli yli 3 tunnin ajomatka (+mahdollinen pysähdys) edestakaisin lauantaina ei kuulostanut kauhean houkuttelevalta. Jotenkin huomaa miten mehut vie a) uusi työpaikka, b) ei lomaa koko kesänä c) talonrakennus projekti d) koiranpentu. Ei vaan aina pysty tekemään kaikkea mitä haluaisi. Lisäksi sain pari yötä valvoa kun vanhemmilla koirilla oli hieman vatsat sekaisin. Pyysivät yölläkin ulos, ilmeisesti olivat syöneet jotain  sopimatonta sillä "tauti" ei kiertänyt kaikkia.

Treenattiin sitten kentällä aksaa. Otin torstaista treenirataa Bellan, Duon ja Fyran kanssa. Bella meni esteet ihan minikorkeuksilla ja Duo ilman rimoja. Fyra meni normaalisti. Bella & Duo olivat kovin innoissaan kun oikein "treenattiin" rataa. Fyran kanssa tehtiin hyviä pieniä pätkiä. Lisäksi otin Fyran kanssa hyppyjumppaa sekä kontaktien alastuloja eli paikan vahvistamista.

Naperot ottivat sitten keinua. Tehtiin päähän juoksuja häiriön kanssa sekä sitten päähänjuoksuja pienellä tärinällä. En ole kovin paljon näitä päähänjuoksuja vielä Cincon kanssa tehnyt, mutta hyvin se meni. Reippaasti laukalla keinun päähän josta nostin sen alas. Eipä se reagoinut siihenkään kun keinu hieman tärisi kun siirrettiin hypyn paikkaa. Lopuksi naperot pääsivät vielä juoksemaan ja leikkimään keskenään. On ne siskot vaan niin ihania heartYhdessä ne kantoivat keppiä tyylillä: pylly vasten pylly. Vuorotellen painivat toinen päällä ja alla. Täytyisi ottaa joku kerta niitä kuviakin. Harmi vaan kun se kamera ei ole koskaan mukana...

Illalla käytiin vielä Cincon ja Lucaksen kanssa Tammelassa Saaressa vesikävelemässä. Tosin meistä ainut joka vedessä käveli oli Lucas wink Olen Lucaksen polvea kuntouttanut leikkauksen jälkeen. Kävellään rantaviivaa n. 10-15m pätkissä edestakaisin. Lucaksen mielestä tämä on kivaa. Hyötyäkin siitä on ollut sillä n. 5 kerran jälkeen (kerta viikko) reisi on voimistunut ollaan kävelty 5-15min riippuen jaksamisesta. Cinco sitten juoksee rannassa ja läiskyttelee vettä sekä kaivaa kuoppia. Unohtamatta laineiden päälle hyökkäyksiä... Koska ilta oli vielä aika nuori niin kipaisin vielä Fyran kanssa juoksulenkin. Tehtiin myös vauhti spurtteja jossa minä kiihdyttelin. Fyran mielestä se vasta kivaa oli kun juostiin kovaa!.

Sunnuntaina oli koirilla lepopäivä. Me käväistiin Tampereella asuntomessuilla. Siellä vierahti tunti jos toinenkin. Mitään ahaa-elämystä ei tullut mutta jotain pikku juttuja tuli tarkistettua. Kyllä me ollaan niin out-nykuajasta. Asuontomessuilla oli yksi talo jonka takapihalla (postimerkin kokoinen) oli pari kanaa ja kukko surprise Siis ihan eläviä. Me niitä ihmteltiin niin joku pariskunta totesi että he asuvat vielä lähempänä Tampereen keskustaa ja heillä on 8 tipua takapihalla. Hmm... Mieleen jäi myöskin erillinen sauna-paljurakennus. Hieno se oli. Lasiseinää koko seinä pihan suuntaan. Tosin mä en tiedä haluaisinko että kun käyn wc-pytyllä niin sekin on siinä näyteikkunalla. No onhan siitä sitten kiva moikkailla naapureille joiden pihalle näki suoraan laugh