Torstaina mulla oli vaan neljä koiraa kun menin kotiin. Onni on ihanat ystävät. Johanna oli hakenut Fyran iltapäivällä mukaansa, kaverit suuntasivat yhdessä Halikkoon moikkaamaan Piiraa. Fyra oli kuulma ollut ihan tohkeissaan kun Tolppa oli kertonut että kuka tulee hakemaan. Tolppa oli kyllä samalla oppinut että Fyralle ei kannata kertoa asioita kovin aikaisin. Fyra oli sitten odottanut ikkunan alla pitkän ajan kun raasu oli luullut että heti tullaan hakemaan, pöhkö! wink

Mulla oli sitten outo ilta kun yksi puuttui laumasta joten tein sitten ensin pitkän lenkin Bellan, Duon ja Lucaksen kanssa. Kolmikko oli oikein iloinen kun pääsivät "vanhus" vauhtia. Tosin mun on vaikea nimetä Duoa vanhukseksi vaikka sekin on jo kohta 10!!!!!. Lenkin jälkeen pakkasin Cincon autoon ja käytiin kentällä tekemässä pientä aksaa. Olipa outoa kävellä vain Cincon kanssa. Se kyllä osaa viihdyttää myös itseään... Juoksi kuin päätön pellolla ja jos ei ole kaveria niin voi sitten jahdata vaikka häntäänsä. Kentällä tehtiin irtoamista ja putken pään ohitteluja. Kokeiltiin myös kentällä olleita verkotettuja keppejä. No kun se sai sieltä kerran lelun niin siellähän se sitten oli koko ajan. Jäähdyttely tehtiin sitten kaupungilla. Käveltiin keskustassa ympäriinsä parikymmentä minuuttia.

Fyrakin palautui reissultansa ja musta tuntui että sillä oli ollut tooosi hauskaa. Eihän se olisi halunnut tulla pois autosta ollenkaan. Kun se saatiin autosta niin sitten se meni Johannan luokse. Minä kun vielä epäilin että Fyra ei voi lähteä matkaan koska se ei ole koskaan ollut missään ilman mua... Kiva nähdä että koira oli ainakin viihtynyt reissussa!. Tosin Jacky oli saanut varmaan ainakin miljoona pusua reissun aikana. Kiitos Johanna Fyran huoltamisesta!.

Perjantaina tehtiin jälleen lenkki kentän laitamilla metsässä. Tein pienet kontaktin alastulotreenit Fyralle ennen kisoja (joku ihmeellinen tapa) Enempää en tehnyt kun oli eilen käsitelty. Samalla Cinco teki pientä alastulotreeniä. Vanhempi kaarti kävi myös hieman tekemässä alastuloja kontakteilla. Viimeistelyjen jälkeen alkoi vettä satamaan ihan kaatamalla. Onneksi päästiin alta pois!.

Illalla oli vielä vuorossa Cincon tokotreenit. Tällä kertaa aiheena oli hyppy. Cinco otti hyppyä namikipolla, mutta Minnan kanssa oli puhetta että otetaan siihen kosketusalusta. Mulla ei vaan ollut alustaa (eikä naksua) mukana. Cinco meni sellaisen 10cm tokohypyn muutamaan otteeseen.

Toisena otettiin noutoa. Ajattelin sen olevan haastellista. No Cinco kahmi sitten kaikkia noutokapuloita suuhunsa. Se oli niin kovin innoissaan!. Tehtiin vauhti noutoa. Vietiin yhdessä kapula ja kuljettiin vähän matkaa josta vapautin. Meni hienosti ja tuli kovaa takaisin. Palkaksi sai lelun. Lopuksi tehtiin vielä ohituksia isossa kolmiossa (kierrettiin koirien ympäri). Cinco on kyllä varsin mukava otus kun se on niin kova puuhamaan kaikkea. Ihan sama mitä tehdään, mutta aina on valmiina kuin partiolainen!. Tokoilujen jälkeen tein vielä Fyran kanssa ravilenkin.

Lauantaina Lotte tuli hakemaan meitä Fyraa ja Cincoa. Lähdettiin Espooseen aksakisoihin. Cinco sai oleilla Eva-siskon kanssa samassa häkissä ja Fyra sai keskittyä omassa häkissään. Pikkasen Cinco valitti pakun takaosassa, mutta kyllä se jossain vaiheessa lopetti.

Oltiin ilmoitettu Daniel ja Fyra kahteen kisaan. Oltiin sitten hyvissä ajoin paikalla noin puolitoista tuntia ennen arvioitua alkamisaikaa. Siinä vaiheessa aikataulut olivat vielä ihan ajallaan. Hengailtiin Cincon ja Evan kanssa kisapaikalla. Siellä oli kylmä! Tosi kova tuuli, onneksi sain Lotelta Fyralle takin lainaan. Se tuuli ei sitten ollut mitään siihen vesisateeseen nähden! Lopulta taivaalta tuli rakeita cheeky Vuorotellen satoi ja paistoi.
 Aikataulutkin alkoi menemään metsään. Lopulta medit pääsi radalle tunnin myöhemmin mitä arvioitu. En tajua missä vaiheessa se aikataulu repesi?. Molemmilla radoilla tuomarina hääri Seppo Savikko.

Agilityrata oli kiva. Siellä oli jotain pikku ansoja, mutta mun mielestä se ei ollut edes paha. Onneksi medien ajaksi sade loppui ja me päästiin radalle ihan kuivana (tai koira pääsi). Fyra kulki taas tosi kivasti. Tuntui niin helpolta mennä!. En tainnut pahemmin edes radalla söhliä?. Maaliin tultiin tuloksella nolla ja minä olin tyytyväinen!. Sillä mentiin johtoon. No koska me ei olla kauheasti mitään voitettu niin olin varma että sieltä tulee vielä kovia koiria takaa. Jäähdyttelyn jälkeen kävin katsomassa tuloksia ja Fyra voitti! cool Se oli ihan selvä voitto ja etenemä 4,14 m/s. Mun mahti Manki! heart Vaikea uskoa että me ollaan karsintojen jälkeen (n. 1,5 kuukautta) kisattu 12 kilpailua ja saatu 8 nolla tulosta joista 4 x 0-voitto ja 3x 3. sija. Ei hassummin! Lukuun mahtuu myös yksi TRIPLAnolla ja TUPLAnolla.

Hyppyrataa saatin sitten odottaa ja odottaa. Aikataulut mätti siinä vaiheessa jo puolitoista tuntia. Vettä ja rakeita satoi. Ärsytti suuresti kun ne kaikki kumivarusteet oli kotona. Hyppyradalle minit ja medit tutustui samaan aikaan ja siellä oli ahdasta!. Seppo oli tehnyt kivan kinkkisen radan, mutta mulla oli lieviä ongelmia mun muistamisen kanssa. En meinannut millään oppia rataa. Hyvillä mielin kuitenkin lähdettiin ja Lotte vähän potki mua persuksille. Alku oli sairaan hyvä!. Sain tehtyä yhteen tosi tiukkaan paikkaan persjätön josta olen vieläkin ylpeä. Fyra kulki tosi hyvin, se meni oikeasti kovaa. Mulle iski vauhtikello ja mennä posotin mukana. No se sitten kämähti este numerolle 16. (matkaa maaliin 4 estettä). Mun piti ottaa Fyra hyppyjen välistä seuraavalle esteelle renkaalle, mutta mun liike vei sen suoraan takaakiertona seuraavalle hypylle. En rytmittänyt enkä kertonut koiralle mitään kääntymisestä. Hieno rata se oli silti ja varmasti oltaisiin kolkuteltu kärjen aikoja. Meillä oli kyllä tosi hyvä reissu ja naurettiin että ensi kerralla lähdetään pakun sijaan rekka-autolla. Daniel otti kaksi 3. sijaa ensimmäisistä 3-luokan kisoista. Pieni yliaika, mutta hieno suoritus!. Hyvä FPUKO! smiley

Päivän kootut plussat ja miinukset:
  • + Ohjaajan rentous: ei jännittänyt -> haastellinen ilma laittoi ajatukset muualle.
  • + Palkinnot: Nutrolin-öljy, 10€ lahjakortti Berraan, ruokasäkki, nameja koirille sekä suklaalevy cheeky
  • + Fyra toimi erinomaisesti ja kulki kuin ajatus
  • + Ohjaaja otti riskejä ja luotti itseensä sekä koiraansa
  • + Hyvä buffa ja ohjaaja muisti myös syödä päivän aikana
  • - Ohjaajan liika innostus hyppärillä -> kosahti loppu metreillä
  • - Aikataulut olivat myöhässä
  • +++ Hyvä seura ja mahti koirat! heart


 
Fyra Espoossa 08.09.2012 sij. 1./19. heart

Sunnuntaina oltiin ihan kotosalla. Kummasti sitä kertyy kaikkia rästiä hommia... Aamupäivä meni lattiaa mopatessa. Sitä mukaan kun sain siivottua niin Mummo sotki. Mummo on mennyt viikonlopun aikana astetta huonommaksi. En tiedä mikä sitä vaivaa. No hampaat lähtee suusta ja kakkaongelmia. Lisäksi sillä on varmasti kuulo heikentynyt sillä saattaa nukkua kun tulen kotiin ja muut koirat käy pihalla pissalla. Kun menen Bellaa etsimään niin se herää ja heiluttaa häntäänsä tyylillä: moi! säkin olet tullut!??. Täytyy nyt seurata tilannetta. Vatsalääkettä annoin ja särkylääkettä voisi taas kokeilla kuurina. Vanhan koiran vaivoja, Bella täyttää kuukauden päästä 12-vuotta.

Iltapäivällä mentiin kentän suunnalle lenkkeilemään. Kävin samalla tekemässä Fyran kanssa hyppyjumppaa. Kun Lotte saapui klaaninsa kanssa paikalle niin otettiin muutama häiriö juokseminen kontaktilla. Lotte juoksi sivulla ja Fyra meni kontakteja. Meni hyvin ja vauhdilla!. Näitä tulisi tehdä säännöllisesti. Bella, Duo ja Lucas kävivät muodon vuoksi kentällä hillumassa ja ottivat pientä pätkää. No noista ainoa joka oikeastaan teki jotain oli Duo. Se sitten olikin omassa elementissään cool Nappuloiden kanssa otettiin ekaa kertaa matalaa puomia kokonaisuudessaan. Lisäksi Cinco otti pientä pätkää jossa oli muutama aita ja putki. Kentällä hillumisen jälkeen nappulat pääsivät juoksemaan keskenään. Se vasta kivaa olikin!. Menoa ja meininkiä riitti!.

Illalla tein vielä ravilenkin Fyran kanssa. Miten musta tuntuu että viikonloput juoksee ohi ja aina on maanantai aamu?!?.