Maanantaina käytiin Cincon kanssa näyttelykoulutuksessa Riihimäellä. Koiria oli jälleen kivasti paikalla. Nämä treenit meni ehkä kaikista huonoiten mitä ikinä. Cinco oli kyllä reipas ja antoi hyvin tutkia itsensä, mutta kaikki muu kiinnosti paljon enemmän cheeky No oli siellä ihan hyviäkin pätkiä. Kyllä siitä varmasti ihan kelpo esiintyjä tulee vaikka se ei vaikuta niin Primadonnalta kuin Fyra.

Tiistaina meillä piti olla Lotta Vuorelan aksakoulutus, mutta kouluttaja oli tullut kipeäksi ja treenit jouduttiin perumaan. Mentiin sitten Iiriksen ja poikien kanssa lenkille Mustialaan. Käveltiin reilu tunnin lenkki ja koirat sai kirmailla vapaana. Kyllä niillä oli kivaa! Isoja hepuleita pitkin peltoja. Cinco oli heinikko juoksun jälkeen ihan puhki. Hyvä että jalat kantoi, mutta pakko oli juosta lisää smiley

Lenkin jälkeen tokoiltiin. Otettiin paikalla makuu ja sen jälkeen yksittäisiä lenkkejä. Palkkasin Fyraa tällä kertaa lelulla. Hyvin leikki ja teki töitä. Otettiin seuraamista, jääviä, luoksetuloa sekä ruutua lopuksi. Cinco pääsi tekemään kiertoja ja leikkimään. Teki nappula muutaman ruudunkin. Vanha kaarti teki sitten jotain hömpsä juttuja ja olivat tietenkin tosi päteviä!. Kiitos Iiris lenkistä ja treeneistä!. Illalla tein vielä Fyran kanssa reippaan juoksulenkin ja jäähdyttelynä kävin Cincon kanssa kävelemässä kaupungilla. No eipä siellä kylillä ollut oikein ketään kun vettä hieman tihkutteli, mutta ihan hyvää se tekee siltikin!.

Keskiviikkona oli vuorossa Turku aksat Hitti-Areenalla. Cinco pääsi ensin aksailemaan Elinan opeissa pentukurssille. Tällä kertaa harjoiteltiin mutka putkea ja muutamaa hyppyä jotka muodostivat pikku radan. Pöytää otettiin myös. Ihme ja kumma Cinco jopa pysyi paikoillansa!. Lisäksi treenattiin takaakiertoja eri suunnista sekä keppejä. Cinco jaksoi taas toohottaa surprise Se ei häiriinny vaikka vieressä muut koirat tekisivät töitä (tehdään osa harjoitteista saman aikaisesti). Se keskittyy todella hyvin mun kanssa tekemiseen, mutta se on kova toohottamaan. Se keksii keinot millä se yrittää saada lelun. Jos se sai lelun takaakierrosta niin hetken kuluttua se tekee sitä yksinään omatoimisesti palkan toivossa, hassu pentu heart Jos minä olen tiellä, se haukkuu & komentaa. Cincon ilme on mallia: suu auki ja kieli pitkällä. Silmät lautasen kokoisena ja korvat propellina päässä... On se aika veikeä otus!

Jaakon treenit oli Cincon treenien jälkeen. Jaakko oli aikataulussa!. Me oltiin tällä kertaa ryhmän vika kun saatiin viimeksi olla ekana. Jaakolla oli hyvin mielenkiintoinen rata. Meillä tyssäsi jo alkuun kun mun ihmisnuoli ei ollut järkevä ja sen seurauksena mun rytmitykset meni ihan vikuralleen. Mä en vaan osaa pysähtyä edes sadasosa sekunniksi vaan mun jalat liukuu koko ajan. Kyllä siellä oli hyviäkin pätkiä. Jaakon mukaan olen sellainen fiilis-aksaaja. Kaplas Mari kuulma sopisi mulle hyvin kouluttajaksi ja se kuulma voisi tykätä musta wink laugh Pitää vissiin joskus kokeilla!.
 
Päivän pohdinnat:
  • Rytmitys: pyrin siihen että liikun koko ajan. En osaa pysähtyä edes sadasosaksi -> koiran olisi helpompi koota itsensä. Sen vuoksi valun valsseissa yms. Pysähdy!
  • Se osaa irrota: Fyra  irtoaa hienosti kunhan luotan siihen!. Vauhti nopeampi kuin saattamalla.
  • Kädet: tiukassa paikassa ne lähtee taivaaseen ja sen vuoksi Fyra pääsee rallattelemaan. Kädet haltuun ja tiukemmin alas.
  • Pää: pää heiluu helposti liikaa jolloin koira tekee omat päätöksensä -> katse koiraan!
  • Persjättö: niitä voisi tehdä aina kun pystyy!
  • Suunnitelma: Jos tutustun rataan, pidä suunnitelma. Aksaan fiiliksen mukaan joten saatan tehdä radalla ihan eri kuviot mitä olen miettinyt. Toisaalta fiilistely on hyvä juttu, mutta...