Perjantaina aloitettiin viikonloppu lenkin merkeissä Saaressa. Ekaa kertaa uskallettiin mennä sinne kevään/kesän jälkeen. Siellä kun esiintyy niitä lieroja (käärmeitä). Saatiin seuraksi Johanna ja Jacky. Jacky-parka kun joutui kärsimään kahden hassun länderineidon (F & C) miljoonista pusuista. Luoja ne on ihan fanaattisia kun roikkuvat toisen suupielessä. Koirilla oli kyllä superkivaa!. Illalla piti vielä mennä näyttelykoulutukseen, mutta valitettavasti se peruutettiin.

Lauantaina lähdettiin aamupäivällä Tampereelle pentunäyttelyyn. Napatttiin Lotte ja Eva-sisko mukaan.  Kamut saivat matkustaa tapansa mukaan samassa boksissa. Siskot oli ilmoitettu baby-luokkaan asiantuntevalle Tarmo Viirtelälle.

Mun navigaattori ei meinannut ensin millään löytää Kaupin Vinttikoirarataa, mutta kyllä me se sitten pienen harhailun jälkeen löydettiin. Onneksi Lotte oli lukenut koirafoorumilta, että paikka oli kurainen. Sitä se sitten oli, luoja!. Kaikki kehät ruskean liejun peitossa. Ehdittiin hyvin lenkkeilemään ja tutkimaan kojuja ennen kehää.Mää ja mun sisko heart Cinco & Eva (Festina Lente & Fortuna Verterat)

 
Siskot saivat kehässä mennä perätysten. Meillä oli tuomarin lisäksi kuuntelemassa arvostelua Maret Kärdi. Viirtelä tykkäsi Cincosta valtavasti. Se kehui kehäkäytöstä ja pentua kaiken kaikkiaan. Cinco oli todella reipas ja seisoi pöydällä nätisti mistä tuomari sanoi että yleensä länderit lakoavat jo pelkästä katseesta. Kun tuomari osoitti meille ykköspalkintopaikkaa hän vielä sanoi minulle että minulla on harvinaisen kaunis kromfohrländer heart Sekä sanoi Kärdille että tämän näköisten koirien tulee aina päästä jatkoon. Eva-sisko oli hyvä kakkonen kivalla arvostelulla. Meitä nauratti ihan suunnattomasti kun tuomari sanoi Lotelle: Ei tuo sinunkaan koirasi ruma ole (tarvitsee aikaa) mutta tuo toinen on vaan niin kaunis.

Saatiin sitten aika iso tovi odotella ryhmäkehien alkamista. Miksi järjestys on aina sama? Miksi pitää aina olla niin että 9 ryhmä on viimeinen. Ihan tylsää. Nurmikko alue oli jo tässä vaiheessa vielä kamalemmassa kunnossa kun siinä oli päivän mittaan kävellyt useita kymmeniä ihmisiä. 9 ryhmän otti vastaan Tarmo Viirtelä. Tunnetusti siinä ryhmässä oli kaikki paikalla (lähemmäs 25 koiraa). Mä olisin voinut hyvin mennä mäyräkoiriin kun siellä olisi ollut vain 5 koiraa...


Kahdeksan parasta 9 ryhmästä.
 
Cinco esiintyi ryhmissä hyvin. Ei reagoinut kuulutuksiin ja muutenkin oli niin pätevä rinsessa. Suureksi yllätykseksi tuomari vinkkasi meidät jatkoon. Luoja mä katsoin ympärilleni että osoittiko se oikeasti meitä. Sanoi vielä varmuudeksi että kromfohrländer jatkoon. Huisia!. Ei sitten sijoituttu mutta päästiin 8 parhaan joukkoon mikä on jo ihan hienoa!
 

ROP-Pentu Cinco
 
Tampere 29.09.2012 Pentunäyttely Tarmo Viirtelä. 
Kaunis päänmuoto. Purenta OK. Sievä ilme, hyvär korvat. Kaunis ylälinja. Hyvä etuosa. Vahva runko, hyvä häntä. Hieman niukat takakulmat. Liikkuu hyvin. Reipas käytös.
 
Sunnuntaina tehtin aamulenkki ja sen jälkeen vielä heitettiin Sydänyhdistyksen puistopatikointi. Tämä on sellainen joka vuotinen perinne mitä ollaan tehty niin kauan kun olen ollut olemassa. Duo, Fyra ja Cinco pääsi mukaan toiselle tunnin lenkille jossa oli kysymyksiä matkan varrella. Lenkin jälkeen lähdettiin jälleen Tampereelle. Tällä kertaa pakkasin koko länderi revohkan autooni.  Ajattelin lenkkeillä lähimaastoissa ja kurja jättää taas koiria porukoille. Lucas sai kyllä jäädä Tolpalle hoitoon. Käytiin nopeasti luovuttamassa paikalliselle löytöeläinkodille meidän palkintosäkit, ruokaa oli kertynyt 30kg jotka lahjoitettiin paikallisille kodittomille koirille.
 

lähes 30kg koiranmuonaa
 
Jos lauantaina oli näyttelypaikka kurainen niin sunnuntaina se oli vieläkin kamalampi. Siis aivan järkyttävä!. Hankala länderille joka inhoaa kuraa/likaa saati tuollaisille pentukoirille. Eipä sinne kehän laidalle kauhean ajoissa viitsinyt mennä vaan oltiin vinttikoiraradan reunalla.
 

Cinco näki Kiri-veljensä joka oli myös ilmoitettu pentunäyttelyyn. Tällä kertaa tuomarina ländereille oli Harto Stockmari. Molemmat pentuset esiintyivät mutaisissa olosuhteissa erittäin hyvin. Tällä kertaa Cinco veti pidemmän kerran olemalla ROP-pentu ja Kiri VSP-pentu. Se on hyvä että sisarukset on vuorotellen niin sopu säilyy wink

Ryhmiä jäätiin odottelemaan Cincon kanssa ja käytiin sitten koko jengin kanssa puolentoista tunnin kävelyllä. Ryhmät meni tällä kertaa onneksi nopeammin läpi. Meille se oli läpihuuto juttu, mutta kyllä oli vaikea itsellä liikkua liukkaassa mudassa. Pelkäsin koko ajan että lennän turvalleni maahan. Meillä oli oikein onnistunut viikonloppu!. Tästä on taas hyvä jatkaa cool
 
ROP-Pentu Cinco

Tampere pentunäyttely 30.09.2012 Tuomarina Harto Stockmari
Oikeat mittasuhteet. Selvä sukupuolileima.
Oikeanmuotoinen pää. Erinonomainen runko.
Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä käytös.
Liikkuu ryhdikkäästi joustavalla askeleella.