Cinco on aikamoinen jemmari. Sillä täytyy olla ihan mahdottoman isot poskipussit minne se saa sullottua tavaraa. Siinä kun Fyra kantaa nätisti pehmolelua pientä Ossi-Oravaa nätisti suussaan. Kantaa Cinco kahta Ossia, hanskaa ja vielä paria käpyä suussaan. Se on kyllä sellainen keräilijä joka asettelee kaiken suuhunsa laugh Tiedä mistä tuonkin taidon on perinyt?.
 

Tässä kuvassa suussa on Ossi, kasa ruohoa ja käpy!


Mää missään oo käyny tonkimassa wink

Toinen mikä mua naurattaa on se että se ei ole kovin Gepardi liikkeissään. Kun muut omat länderit Duo ja Fyra (+Bella) ovat hyvin sulava liikkeisiä kotona. Ne hyppäävät vaivottomasti joka paikkaan. Cinco kyllä hyppää korkealle antamaan pusun. Osuu ihan naamalle jos seisoo paikallansa. Sohvalta alastulo ei tapahdu mitenkään sulavasti hypäten. Cinco laskeutuu alas. Se tiputtaa ensin etuosan ja ojentaa takajalat taakse. Siinä asennossa se saattaa olla tovin ennen kuin jatkaa matkaansa. Sitten se kirjaimellisesti valuu alas. Hyvin huvittaa wink Olenkin nauranut että Cinco ei välttämättä aina halua olla maailman ketterin koira, mutta se on päättänyt koossa kasvaa meidän lauman isoimmaksi tytöksi. Säkää taitaa olla tällä hetkellä n. 40cm. Iso se ei ole kuitenkaan, mutta korkea jalkainen verrattuna muihin ländereihini.

Lauantaina käytiin heti aamupäivällä Johannan ja poikien kanssa lenkillä Saaressa. Kylläpäs koirilla oli kivaa. Mennä toohottivat minkä kerkesivät ja taisivat jokainen hepuloida omalla vuorollansa. Tietenkin myös kimppa hepuleitakin tehtiin. Lenkin jälkeen otettiin hieman ohjatun suuntia. Eipä olla hetkeen tehty Fyran kanssa. Otettiin kosketusalustalla ja Fyra teki kyllä erinomaisesti hommia. Se osasi hienosti cool Cinco sai tehdä pari pientä jälki janaa. Ei olla aikaisemmin tehty vastaavaa, mutta hyvin meni nenä maahan. Se taisi olla Cincon mielestä hyvin kivaa. Täytyy kokeilla uusiksi!. Johanna myös vähän kokeili Fyran ja Cincon handlaamista jos sellainen tilanne joskus sattuu näyttelyissä.

Iltapäivällä Fyra pääsi ravilenkille ja Cinco vuorostaan Hunnarille Tamin kanssa. Kylläpä niillä oli kivaa keskenään juoksivat minkä ehtivät. Cinco edelllä ja Tami haukkuen perässä. Tamia taisi välillä aina harmittaa kun ei aina pysynyt Cincon perässä. Kyllä ainakin kunto nousee kohisten!

Sunnuntaina käytiin Cincon kanssa Loimaalla pentukurssilla. Siellä oli tällä kertaa teemana koirien ohittamiset ja niitä treenattiin useaan otteeseen sekä hieman luoksepäästävyyttä. Tuli siellä tehdä myös koiran vaihto. Minä sain Reetan enkkuterrierin Pinkin ja Reetta sai Cincon. Cincoa hieman harmitti kun tein Pinkin kanssa hommia. Sitä ottaa kotonakin pattiin jos hän ei pääse hommiin ja joutuu katsomaan sivusta kun muut puuhastelee. Tehtiin sitten pentutunnin jälkeen pieni ravilenkki Loimaalla ennen kuin lähdettiin kotiin. Porukoilta hain loput koirat ja käytiin metsälenkillä. Samoilla nurkilla kun pyörittiin niin mentiin aksakentälle. En muista että aikaisempina vuosina olisi vielä vaivattomasti pystynyt treenaamaan kentällä marraskuun lopulla?. Tein Fyran ja Cincon kanssa hyppyjumpat. Fyralle tein riman nostoa. Lisäksi otettiin molempien kanssa keinua erikseen. Lucas ja Duokin pääsi hieman tekemään pieniä juttuja mielenvirkeydeksi.