Torstaina ajeltiin Fyran ja Cincon kanssa Sporttikoirahallille Helsinkiin. Meillä oli yksäritunti varattuna Vappu Alatalolta hyppytekniikan merkeissä. Olipas jälleen antoisa ja kiva tunti!.

Cinco sai ensin tehdä oman osuutensa ja mulla on kuulma järkevä pentu smiley Vappu on Cincon nähnyt 2,5kk iässä ekan kerran ja toisen kerran 5,5kk iässä ja nyt lähes 9kk ikäisenä. Moottoria löytyy mutta kun mitään ei tehdä niin rauhoittuu nopeasti. Innostuu kuitenkin taas heti kun lelu otetaan esille. Cincon kanssa tehtiin perussarjaa mediväleillä sekä etäisyyden arviointia  ja taipumista. Rimat oli jossain 10cm korkeudessa sillä kyseessä on tekniikan harjoittamista. Tällä hetkellä näyttää hyppytekniikka olevan kunnossa, kokoaa hyvin ennen hyppyä sekä taipuu käännöksissä. Cinco jaksoi taas tosi hyvin tehdä duunia ja leikkiä leluilla. Hyvällä mallilla ollaan!

Fyra teki aluksi samalla tavalla perussarjan kuudella hypyllä ja sen jälkeen etäisyyden arviointia. Fyra osaa hyvin ja sen vuoksi muutaman toiston jälkeen tehtävät on jo vähän tylsiä. Fyra teki kahdella toistolla virheettömiä suorituksia minkä jälkeen se oli sitä mieltä että tämän treenaus riittää. Kun tehtiin treeniä radanomaisesti missä oli etäisyyden arviointia, umpiputkea ja taipumista niin innostui taas kovin! . Fyran kanssa hyppytekniikat tulisi tehdä ainakin välillä radanomaisena ja vaihdella komponentteja. Jos radalla on 5 komponenttia (esim. taipuminen, etäisyyden arviointi, putki). Niin vaihdella palkkaamista 5 komponentin välillä. Palkata yleensä 2-3 komponentin jälkeen mutta vaihdella sitä niin ettei tiedä koska palkka tulee.

Tykkään tosi paljon Vapusta ja mun mielestä koiran hyppytekniikkaan kannattaa panostaa ihan koiran itsensä vuoksi. Oppii oikeanlailla kokoamaan, ennakoimaan sekä kääntymään. Jolloin loukkaantumiset yms. tippuvat minimiin. Maaliskuun lopulla mennään taas seuraavan kerran.

Iltapäivällä Cinco pääsi kirmailemaan Hunnarille Eva-siskon ja Niilo-nimipäivä sankarin kanssa. Kylläpäs oli kavereilla kivaa rallatella pitkin lumisia mäkiä. Hiki tuli pelkästä katselemisestakin wink Fyra pääsi pitkälle ravilenkille yksinään ja Duo & Lucas omalle kävelylle. Kyllä oli jalat kipeänä kun kolme tuntia talsi lähes tulkoon putkeen.

Perjantaina meilä oli vuorossa Salossa Cincon aksakoulutus. Tiina oli kehitellyt meille haastavan radan jota me saatiin suorittaa pätkissä. Lähtöä tulisi välilä treenata niin että palkka tulee koiran taakse, ei aina esteelle tai sitten palata luokse. Vaan vaihtelua tähänkin systeemiin. Saatiin tehtyä kivoja pätkiä ja olin niihin ihan tyytyväinen osaltani.