Kuluneen viikon ohjatut koulutukset oli Vantaalla. Kiva vaihtaa välillä suuntaa ettei aina tarvi ajaa Turkuun winkTiistaina käyiin Cincon kanssa näyttelykoulutuksessa Koirakeitaan kolme kerran kurssilla. Tehokasta treeniä tunti ja saatiin hyvää häiriötä. Cinco kyllä esiintyi taas niin erinomaisesti vaikkei olla kauheasti Ruotsin näyttelyn jälkeen näyttelyhihnaa otettu esille. Täytyy nyt kuitenkin ylläpitää taitoja koko ajan kun kaikenlaista suunnitelmaa on keväälle ja kesälle. Mä jo odotan kovin kaikkia tulevia reissuja smileyTorstaina sitten hypättiin Fyran ja Cincon kanssa Iiriksen autoon ja käytiin kokeilemassa toista kertaa Juhan treenejä. Treenit oli kyllä jälleen tosi hyvät ja Juha laittaa kyllä juoksemaan!- Rata aina alusta asti uudelelen. Fyra liikkui ja teki mahtavasti hommia koko ajan, saatiin hyviä neuvoja keppien nopeuteen (mä en saa rynniä liikaa edelle) sekä keppien palkkaukseen. On kyllä ihan kiva kokeilla välillä erilaisia kouluttajia jos ne toisi uutta näkökulmaa. Kaikki on kyllä huomanneet ne samat ongelmat mun ohjauksessa: rytmitys sekä liian lähelle esteitä meneminen. Melkein naurattaa kun jokainen sanoo samasta asiasta. Olipas kiva ilta ja mukava seura. Kivaa kun ei tarvitse aina ajella yksin joka suuntaan.

Lenkkeilty ollaan perjantaina Johannan ja poikien kanssa Hunnarilla. Cinco piti pojille kunnon mäkitreenit juoksemalla edestakaisin kahta isoa mäkeä. Colliepojat tietenkin juoksivat perässä. Jos Fyra on hyvä & kannustava personal trainer niin kyllä Cincostakin on hyvä kehkeytymässä. Pojat vaan ei aina tajunnut kun Cinco teki vähän nopeita käännöksiä wink Lenkin jälkeen oli hyvä vielä treeneilla hieman. Mun kaikki koirat teki ruutua kun kerrankin sain parkkiksella sen tehtyä valoisalla ja oli tilaa kunnolla. Fyran ja Cincon palkkasin lelulla muut (Duo ja Lucas) namilla. Fyran ja Cincon kanssa tein lisäksi kiertoja aurausmerkin kautta, palkkaus lelulla. Mä kuvittelin ettei ne tajua kiertää pientä ohutta keppiä mutta hyvin kiersivät molemmpin puolin sekä ihan pitkältäkin matkalta. Olipas kiva perjantai-illan aloitus. Lauantaina käytiin sitten Elonkierrossa lenkillä Iiriksen ja poikien kanssa. Koirilla riitti taas kivasti virtaa puolentoistatunnin lenkillä. Fyra onnistui katkaisemaan kepin niin että se jäi Pompan soljen alle jumiin?. En tiedä sitten miten sekin voi olla mahdollista...

Iltapäivällä Cinco pääsi kyläilemään Minnalle. Ihan tavallinen kyläreissu se ei ollut sillä paikalla oli myös eläinfysiotepeutti Tanja. Cinco pääsi sitten Tanjan käsittelyyn. Cincoa on pari kertaa katsottu Leenalla omien koirien lomassa mutta varsinaisesti sillä ei ole ollut vielä kertaakaan omaa aikaa. Tanja sanoi Cinco korkeajalkaiseksi ja reippaaksi länderiksi smiley Käsittely meni oikein hyvin ja Cinco makoili koko tunnin ajan levollisesti alustalla. Olin aivan ihmeissäni kuinka hienosti se osasi rentoutua ja vastata käsittelyyn. Mitään suurempia jumeja ei löytynyt. Etuosa oli OK, lantiossa pientä kireyttä ja kyljet olivat hieman eritasossa. Kaikki saatiin kuntoon ja Cinco sai itselleen vetreän kropan.

Iltapäivällä tein Fyran kanssa 45min ravilenkin ja se oli jotenkin vaisun oloinen, ei yhtään normaali oma itsensä. Illalla joskus kello 21 aikaan se alkoi oksentamaan sulamatonta ruokaa. Venytteli paljon takaosaa (masu kipeänä) eikä oikein löytänyt paikkaa missä olisi ollut hyvä olla. Mä olin siinä vaiheessa jo ohan paniikissa että sillä on joku suolitukos tai jotain. Soitin Vethaussiin päivytykseen ja sieltä sitten eläinlääkäri soitteli takaisin. Vaivasin vielä lauantai iltana Johannaa ensin soittamalla sille 22 jälkeen ja lopulta me heiluttiin Fyran kanssa Johannan pihalla kello 23. Oltiin sitten lähemmäs -20 asteen pakkasessa pihalla ulkoilemassa ja vielä keskellä yötä. Mietittiin mitä tehdään lähdetäänkö päivytykseen vai ei. Fyra kuitenkin reipastui ja oli selvästi iloinen kun näki Johannan (maha toimi normaalisti) hieman venytteli taas takaosaansa kun hypähteli pihamaalla. Todettiin ettei lähdetä minnekkään yöllä. Yön mä nukuin sitten niin levottomasti kun kuuntelin Fyraa koko ajan missä se liikkuu ja mitä se tekee. Se oli normaalia levottomampi ja vaihteli nukkumapaikkaansa.

Aamulla Fyra vaikutti aika normaalilta itseltään ja kaikki tavarat oli ihan OK. Annoin kevyesti ruokaa ja lähdettiin Jokioisille Fyran ja Lucaksen kanssa. Tällä kertaa mentiin Eijan luokse missä oli Tanja käsittelemeässä koiria. Aloitettiin Fyrasta ja sillä oli vatsan seutu ihan jumissa ja kipeä. Vatsalla ja suolistolla on sama verenkierto, näin ollen ne molemmat oli ihan juntturassa. Saatiin kuitenkin vatsassa verikiertämään ja mahakin tuntui paljon pehmeältä. Muuten Fyra oli erinomaisessa kunnossa. En tiedä mistä tuo vatsakipu oikein oli?. Ilmeisesti osa oli Tanjan mukaan steriloinnista (sisäelimet heitti oikealle) ja osa voi olla sitten siitä kepin osumasta (lauantain lenkillä). Pääasia on että Fyra tuli kuntoon ja vatsa saatiin auki. Lucas taisi olla sitten elämänsä kunnossa, selvästi laihtunut äijä. Pieni mies aikoo olla kesällä rantakunnossa wink Selkä on paremmassa kunnossa ja kuona-aineetkin on lähtenyt liikenteeseen. Iso kiitos Tanjalle koirien hoidosta, Minnalle ja Eijalle kyläpaikasta sekä Johannalle lauantain terapia seurasta! heart