Lähemmäs 5 kuukautta pidettiin Fyran kanssa kisataukoa. Aksattomuutta vietettiin parin kuukauden ajan. Nyt ollaan vuoden alusta taas aloitettu treenaaminen säännöllisen epäsäännöllisesti. Kun on pitkään kisaamatta niin sitä kisaamista ei kyllä edes kaipaa. Eka ajattelin että kisataan sitten vasta kesän SM-kilpailuissa ensimmäisen kerran, mutta heikkona hetkenä ilmoitin meidät Vantaalle kisoihin.

Sunnuntaina lähdettiin ajelemaan Vuokkoset-areenalle iltapäivällä . Olin ilmoittanut Fyran kahteen stattiin tarjolla olisi ollut kyllä kolme, mutta eihän me nyt niin paljoa heti... Vuokkoset-areena on kyllä hieno paikka kisata, iso halli ja hyvin tilaa. Kuulutukset pelaavat sekä sisällä ja ulkona. Talvella myös lämmittelymaastot ovat erinomaiset. No ei mikään ihme että meidän lisäksi sinne kisoihin oli ilmoittautunut 60 muutakin mediä.

IMG_1202_2-normal.jpg

Päivän molemmilla radoilla tuomarina toimi uusi tuttavuus: Esa Muotka. Näin ensi tuntumalta jäi ihan kiva fiilis tuomarista. Hyvin erilaisia ratoja profiililta kuin yleensä. Mitä itse huomasin niin ainakin tämän päivän radoilla oli nähtävissä nämä: vaikeat alut, erikoiset tiukat estekulmat, pituus tuli osata itsenäisesti, kepit alkoi vasten seinää sekä niiden jälkeen piti aina tehdä joku "juttu" (valssi, sokkari tms.) ja kontaktit oli myös hyvä osata itsenäisesti. Myös tiukoissa tilanteissa (takaakierrot yms.) oli ansa este lähellä. Omassa kategoriassa menee ehkä niiden vaikeimman ratojen puolelle kuin läpi juoksuihin.

Fyra aloitti päivän hyppyradalla. Mua jännitti niin peevelisti. Tuntui siltä että olisin tipahtanut avaruudesta keskelle tuntematonta. Sain hieman palautetta (herjaa) rataantutustumiseen menosta kun menin tunnetusti: kuomat jalassa ja banaani kädessä. Olin kyllä niin jäätynyt koko rataantutustumisen ajan, että hyvä kun sain radan päähäni. Ehdittiin vielä kävelemään hyvä lenkki rataantutustumisen jälkeen kun Fyra oli luokassa n. 45 lähtijä.

Päästiin me radallekkin, ilman että pyörryin. Kisaamattomuus sitten näkyi, ei ollut yhtään sellaista rutiinia ja helppoa menoa. Tuntui ettei edetty ollenkaan ja olin koko ajan väärässä paikkaa koiran tiellä tai itse kartalta hukassa. Ihme ja kumma me saatiin radalta nolla, vaikka suoritus ei mikään kaunis ollut. Etenemäksi tuli kuitenkin 4,21 m/s (ihanne 3,7 m/s) sekoiluista huolimatta sillä irtosi sij. 10./54.

IMG_1197_2-normal.jpg

Agilityrata oli sitten enemmän rentoa menoa, se oli enemmän sellaista yhteistyötä. Fyra meni ihan eritavalla kun olin itse rennompi ja en liikkunut sivuttain vaan eteenpäin. Saatiin vähän tyhmässä kohtaa hylky. Fyra tuli tiukasti putkesta ulos ja se otti pystysuunnassa olevan hypyn väärästä suunnasta. Minä olin itse kääntymässä ja vähän myöhässä niin se ajautui suoraan väärälle puolelle. Vanhat koirat (Bella & Duo) olisi tullut sille puolelle estettä missä minä olin. Fyra luki rintamasuunnasta ohjauksen takaa suoritettavaksi. No ainakin jäi hyvä mieli kun koira kulki ja menokin oli rennompaa. Ehkä me uskalletaan uudelleen kisoihin ainakin sitten 4 kuukauden päästä SM-kisoihin... tai sitten meidän pitää taas hakea se kisarutiini mikä  me jo saatiin syksyllä. Kannatan ehkä jälkimmäistä ;)

IMG_1207_2-normal.jpg

Kokeiltiin myös kisapaikalla Fitdogin palautusjuomaa. Sekoitin sen tällä kertaa valmiiksi kotona piimään ja mitallisen ainetta sekaan. No ei sitten maistunut ollenkaan, ei edes haistanut eikä nuollut kantta. Cinco-turisti sentään nuoli kannen, mutta Fyralle se ei maistunut tällä tavalla ollenkaan. Tyhmä minä en ollut ottanut sitä pelkästään mukaan joten tuttu turvallinen Fitdog-lihamössö jäi antamatta. Ensi kerralla mulla on sitten mukana sitä vielä MiniGrip pussissa erikseen!.