Minnan jengi heitti meille haasteen ja siihen yritän parhaani mukaan vastailla. Tässä kysymyksiä (vastaa kaikkien koirien osalta, jos löytyy useampia).

1. Mikä on se sinun koirarotusi ja miksi?

Minulla ei ole yhtä tiettyä rotua josta tykkäisin. Kaikista lähintä sydäntä on ehdottomasti kromfohrländerit, niiden herkkyys ja pieni pippurisuus on se mistä pidän. Aina valmiina hommiin ja lenkille, mutta tarpeen vaatiessa käpertyvät kainaloon kerälle. Löwchen on hyvänä kakkosena, mukavuudenhaluinen kaveri joka ei jätä ketään kylmäksi. Suuria persoonia, kaikki jotka tietävät Lucaksen voivat yhtyä tähän. Jokainen koiraihminen tarvitsee oman hovileijonan.

Lucas_kesa_8-normal.jpg

2. Mitä arvostat koirassasi?

Yleisesti voi sanoa ländereistä: aina valmiina hommiin, oli kyse lenkistä tai treenistä. Tarpeen vaatiessa osaavat myös rauhoittua ja käpertyä kainaloon mikäli tarve niin vaatii. Lucas-leijona sen sijaan tekee jos sitä itseään huvittaa, välillä se itsepäisyisyyttäkin osaa arvostaa. Silloin miettii mitä teen itse väärin kun koira ei nyt halua tehdä jotain tiettyä asiaa.

Duo: Se asenne <3 Jokainen juttu tehdään aina täysillä ja asenteella: Pois tieltä kuuset ja männyn kävyt!

Fyra: Se ajettelutapa ja fiksuus. Fyra on kiltti partiolainen joka pyrkii aina tekemään kaiken oikein.

Cinco: Iloisuus ja hännän heilutus <3

Lucas: Leppoisuus, ei kyllä hätkähdä mistään!

Cinco_tonttu-normal.jpg

3. Miksi ottaisit samanrotuisen koiran vielä?

Neljä länderiä olen omistanut ja varmasti lisää tulee vuosien saatossa. Tykkään lenkkeillä ja liikkua. Ländereille liikkuminen on helppoa ja ne tykkää siitä. Ne ovat muutenkin samantyyppisiä kuin minä: jos sataa tai on kylmä ei ole pakko mennä ulos. Pidän myös niiden luonteesta ja eräänomaisesta erakkomaisuudesta. Minäkin olen pohjimmaltani aika erakko ja viihdyn omassa porukassani/piirissäni.

Leijonan haluan vielä joskus. Niiden hauska luonne sekä itsepäisyys kiehtoo. Ne eivät todellakaan tee mitään elleivät itse hyödy siitä jollain tapaa.

Bella_rauma_3-normal.jpg

4. Mikä koiraharrastamisessa on parasta oman koirasi kanssa?

Yhteinen tekeminen. Se on hieno nähdä miten koirat nauttii siitä kun saavat puuhailla jotain yhdessä. Tekeminen ei tarvitse olla suurta, mutta silmiin nousee heti pieni pilke kun näkevät että nyt voidaan jotain puuhastella yhdessä.

Nautin myös siitä kuinka näen niiden ilmeistä ja eleistä kuinka ne pääsevät toteuttamaan itseään mm. aksaradalla. Se huuto ja kiljunta alkaa jo kaukaa ennen kuin päästään kisapaikalle/treenipaikalle.

5. Mikä on koirasi paras ominaisuus harrastuksessanne?

Duo: Se energisyys ja asenne. Sitä kaipaan -paljon!-

Lucas: Rauhallisuus ja rentous, ei turhia hötkyile.

Fyra: Itsevarmuus sekä pyrkii tekemään aina kaiken niin kuin on opetettu.

Cinco: Asennetta ja taistelutahtoa löytyy vaikka pentu onkin.

Duo_att_juhla_6-normal.jpg

6. Mistä innostuksesi harrastamiisi lajeihin lähti?

Alunperin olen pelännyt koiria kun kummitädin sekarotuinen koira (collie/sakemanni) puri 8-vuotiaana. Serkkuni sai sheltin pennun ja aluksi pelkäsin sitäkin. Itkin kun pentu tuli lähellä ja menin tuolien päälle seisomaan. Pikku hiljaa luotto kasvoi ja aloin seuraamaan serkkuni koiraharrastusta.

Pitkän kinuamisen jälkeen vuonna 1995 sain ensimmäisen koiran welsh corgi cardigan Jasun (Häiviän Janita). Sen jälkeen se on ollut menoa, käytiin aksatreeneissä, tokoilemassa ja treenattiin näyttelyitä.

skannaa0005-normal.jpg

7. Mitä harrastusta haluaisit kokeilla koirasi kanssa?

Tykkäsin kovin viehejuoksusta kun sitä kokeiltiin kerran vinttikoiraradalla. Se tuntuisi kivalta harrastukselta, myöskin erilaiset jälkipuuhat kiinnostavat. Aika vaan ei tunnu riittävän kaikkeen.

8. Onko sinulla SE rotu mitä et ikinä vaihtaisi pois?

Kumpaakaan tämän hetkistä rotua en vaihtaisi pois, mutta länderi on vielä lähempänä sydäntä kuin muut. Tulen kuitenkin joskus vielä hankkimaan leijona-pojan sekä corgin. Mikäli sopivat yksilöt tulevat vastaan...

9. Mitkä on vahvuutesi ja heikkoutesi ohjaajana?

Vahvuudeksi voin lukea varsinkin agilityn osalta oman liikkumisen sekä kisakokemuksen. Myöskin kilpailuviettiä löytyy (terveessä mittakaavassa). Erinäiset koirien loukkaantumiset ja vastoinkäymiset ovat tehneet sen että olen aika vahva kestämään kaiken.

Heikkoutta voi olla erinäinen luoton puuttuminen omaan itseensä ja koiran osaamiseen.

Fyra_aksa-normal.jpg

10. Mitä tavoitteita sinulla on ja mitkä tavoitteet on jo saavutettu?

Haaveita ja tavoite on varmasti jokaisella ohjaajalla. Me kuitenkin tehdään kaikki harrastuspohjalta ja hyvällä mielellä. Itse kisatulokset eivät ole se tärkein juttu. Kaikki mikä tulee siinä sivussa mukana on vain plussaa.

 Ennen kaikkea toivon että pysymme terveinä ja voidaan hönöttää yhdessä. Katsotaan sitten myöhemmin mitä tuloksia se tuo tullessaan.

11. Jos koirasi osaisi sanoa mitä se haluaisi harrastaa, mitä se sinulle sanoisi?

Duo: Ehdottomasti aksa ja toisena joku maasto aksa mikä tapahtuu metsässä oksien ja mättäiden yli pomppien

Fyra: Aksa ja viehejuoksu sekä koira primadonna :)

Cinco: Cinco ei ole vielä kaikkea saanut kokeilla mutta se varmasti tykkää kaikesta vauhdikkaasta menosta. Ainakin aksaa ja varmaan se tykkäisi myöskin viehejuoksusta.

Lucas: Rantaleijona tai rantahylje, onko sellaista lajia? tai nakin syönti kilpailu?

Fyra-viehe-normal.jpg

Ohjeet haastetuille: jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten uusi haastateltava ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä jolta sait haasteen.!

1. Mikä on sinun koirarotusi ja miksi?
2. Mikä on parasta mitä voit koirasi kanssa tehdä?
3. Mitä arvostat koirassasi?
4. Miksi ottaisit vielä samanrotuisen koiran?
5. Koirasi tuhmin teko?
6. Mikä on koirasi paras ominaisuus harrastuksessanne?
7. Mitä harrastusta haluaisit kokeilla koirasi kanssa?
8. Onko koirallasi jokin tapa, josta haluaisit päästä eroon?
9. Mikä on koirasi lempipuuhaa?
10. Mikä on vahvuutesi ja heikkoutesi ohjaajana?
11. Paras asia jonka koirasi on sinulle opettanut?
 
Seuraaviin kysymyksiin saa kunnian vastata Adeina :)