Lauantaina starttiin aamulla varhain kohti Helsinkiä. Hypättiin Fyran ja Cincon kanssa Minnan & Saken kyytiin jo köröteltiin kohti Tallinkin Staria. Laiva lähti puoli yksitoista ja pari tuntia kelluttiin ennen kuin päästiin jatkamaan matkaa Tallinnasta eteenpäin. Määränpäänä siis Latvian Voittaja näyttely Riikassa.

l_1_1-normal.jpg

l1_1_3-normal.jpg

l_1_2-normal.jpg

l_1_4-normal.jpg

l_1_1_5-normal.jpg

Olipa kiva ajella kaikessa rauhassa lauantaina kohti majapaikkaa. Pysähdeltiin ja kävelytettiin koiria sekä tietenkin myös syötiin useampaan otteeseen. Majapaikkana toimi tuttu paikka jossa olen melkein joka kerta ollut yötä kun Latviassa olen reissannut. Illalla vielä hieman nautittiin ulkoilmasta ja rupateltiin kaikenlaista ennen kuin nukkumatti saapui. Kumma juttu kun kelloja siirretiin yöllä niin siitä voi saada ison stressin. Vaihtuuko kello automaattisesti ja herättääkö kello. Mulla oli sitten normaali herätyskello vielä kännyn ajastimen kanssa mukana. Siltikin heräsin yöllä varmistamaan etten vaan nuku pommiin...

l9-normal.jpg

l10-normal.jpg

l_8-normal.jpg

l12-normal.jpg

l15-normal.jpg

l_13-normal.jpg

l16-normal.jpg

Aamulenkin jälkeen aamupalalle ja sieltä pikku hiljaa kohti näyttelypaikkaa. Meillä oli pieniä ongelmia päästä tokohallin sisään, mutta onneksi me sinne sitten päästiin kun virkaintoinen mies ei Minnaa sinne ei meinannut haluta. Minna oli saanut kisakirjeen jossa kerrottiin että kisapaikalta saa kilpailunumeron. Kas kummaa kun kaikki muut pääsee sisälle paitsi Minna kun ei ollut sitä kisanumeroa. Oli hetkeksi selvittämistä, mutta loppu hyvin ja kaikki hyvin!.

Näyttely järjestettiin tällä kertaa ihan eri paikassa missä olen aiemmin käynyt. Paikka oli iso ja tilava ja siinä oli kaksi hallia joissa pystyi liikkumaan. Toisessa hallissa oli näyttelyt (kissa + koira) ja toisessa sitten tokon KV-kisat ja eläinmessut!. Mukava häiriö tokoilijoille kun näytillä on rivi kukkoja, hanhia, papukaijoja, jyrsijöita, vuohia... Varsinkin kukot pitivät aikamoista meteliä!. Unohtamatta niitä kolmea isoa pomppulinnaa kentän päässä.

l28-normal.jpg

l29-normal.jpg

l30-normal.jpg

l4-normal.jpg

l5-normal.jpg

Tietenkin meillä osui niin että tokokehät ja länderikehä oli päällekkäin. Mulla oli valtava stressi tyttöjen esittämisestä etukäteen. Miten se tulee onnistumaan kun on kaksi narttua ja vain yksi handleri. Onneksi Yoshin omistaja Nina lupasi tarvittaessa avustaa Fyran kanssa. Ensin vein häkin oman kehän laidalle ja siinä tapasin heti muutaman suomalaisen joiden kanssa loin hynttyyt yhteen. Kivaa kun ulkomailla kaikki vetävät yhtä köyttä. Häkin kasauksen jälkeen mentiin hetkeksi katsomaan Minnan ja Uunon kisoja. Tosin me ehdittiin näkemään vain paikallaolot ennen kuin mun piti taas sännätä omalle kehälle.

l13-normal.jpg

Uuno pää maassa collien vieressä.

l1-normal.jpg

Ländereitä oli kolme kappaletta. Cinco junnuissa, Fyra valioissa ja Yoshi (Blacksmith Hill Casino Royal) valioluokan uroksissa. Meille tuomarina toimi Alexey Belkin Venäjältä. Mulla iski kylmä hiki kun tuomari oli arvosttelut ennen meitä 6 rotua ja kenellekkään junnulle se ei ollut antanut SA:ta joten kaikki jäivät ilman titteliä. Etsi hyvin valmiita ja vahvoja koiria sekä hyvin esiintyviä. OIin kyllä aika jännittynyt kun muutaman pettyneen suomalaisen kanssa asiasta juttelin ennen kehää.

Cinco pääsi mun koirista ekana kehään ja se esiintyi taas niin taitavasti <3 Ravasi kauniisti ja oli pöydällä esimerkillisen hyvin. Tosin mulle jäi vähän auki mitä me saatiin koska jouduin hakemaan Fyran häkistä valioluokkaa varten. Fyra esiintyi hyvin, vaikka se oli hieman tärpästikkelinä kun joutui mökissään odottelemaan kun Cinco esiintyi. Hyvin se kuitenkin ravasi ja seisoi. Kehäsihteeri oli sanonut jo aiemmin tuomarille että mulla on molemmat nartut joten Fyran ollessa kehässä tuomari totesi tämä on paras narttu. Cincoa ei siis tarvittu enään kehään ja samalla selvisi että hän oli PN-2 eli molemmat tytöt saivat tittelit :) Fyrasta Latvian Voittaja Cacibin kera ja Cincosta Latvian Junior Voittaja junnusertin kera.

ROP-kehään päästiin Fyran kanssa sitten kilpailemaan Yoshia vastaan ja Fyra veti tällä kertaa pidemmän korren olemalla ROP. Arvostelut olivat lyhyet ja ytimekkäät niin kuin Baltianmaissa yleensäkin.

l2-normal.jpg

l27-normal.jpg

Yoshin Ninan kanssa rupateltiin tovi ja Cinco rakastui -taas- Se on kyllä sellainen leidi että huhhuh!. Meni matona pitkin lattiaa ja oli kaikin puolin hyvin ihanainen tyttökoira. Kyllä taisi Yoshin pää mennä hieman sekaisin :D Nuoripari tanssi tangoa yhdessä, harmillisesti kuvia ei pystynyt montaa ottamaan kun oli kokoa ajan härdelli päällä ja niin kovin ahdasta.

l20-normal.jpg

l21-normal.jpg

l22-normal.jpg

Yoshi

l24-normal.jpg

Cinco ja Yoshi tanssii tangoa :Dl26-normal.jpg

l23-normal.jpg

Yoshi, Cinco ja Fyra

l3-normal.jpg

ROP & Cacib & Latvian Voittaja 2013 Fannimer Angelica "Fyra" ja

PN-2 junnuserti & Latvian Junior Voittaja 2013 Krumme Furche Festina Lente "Cinco"

Loppupäivä odoteltiin Uunon kisakirjaa ja shoppailtiin hieman uusia aksaleluja. Tosin en vieläkään löytänyt sitä uutta apinaa Fyralle. Sen etsintä jatkuu vielä... Uuno kilpaili kovassa häiriössä KV-kokeessa hienon 250 pistettä, harmillisesti  kuusi pistettä vajaa 1-tulos. Tosi hieno suoritus kuitenkin 2-vuotiaalta koiralta valtavassa häiriössä.

l32-normal.jpg

l6-normal.jpg

l7-normal.jpg

Iltapäivällä lähdettiin ajelemaan hissukseen laivaa kohti ja pysähdeltiin hieman vielä kaupoissa shoppailemassa. Iltalaiva SuperStar lähti kotiin kello 22.30 ja oltiin su-ma yönä kello 02 kotona. Hieman väsyneenä ja reissussa rähjääntyneenä. Cinco oli hyvin onnellinen päästessään sisälle ja löytäessään rakkaan unilelunsa (!). Haki sen heti suuhunsa ja juoksi sen kanssa pitkin huushollia.

Mikäs tässä reissatessa kun koirat matkustavat helposti mukana. Kyllä Cincostakin kasvaa vielä oikein hyvä reissukoira! Kiitos Minnalle, Sakelle ja Uunolle matkaseurasta ja kyllä tässä maanantaina jo sen verran toivuttiin että uutta reissua ollaan kovaa vauhtia suunnittelemassa ;)