Ei järjellä rajaa kun on päästänsä vajaa. Sopinee hyvin tähänkin reissuun. Kuka nyt haluaa matkustaa ulkomaille niin että olisi siellä yötä?. Oltiin alunperin suunniteltu Heidin ja Annakaisan kanssa että lähdetään lauantaina Tallinnaan ja palataan sunnuntaina takaisin. Aikataulujen ilmaannutta päädyttiin siihen ratkaisuun, että lähdetään reissuun vasta sunnuntai aamuna ja palataan illalla takaisin.

Kyllä muutaman kerran hieraisin silmiäni kun kello soi sunnuntai aamuna kello 03.10 (vai onko tämä vielä yötä?). Kamppeet päälle ja Fyran & Cincon kanssa aamulenkille. Olin jättänyt kaksi vanhinta koiraa jo porukoille hoitoon. Annakaisan noukkasin kyytiin Tölöltä ja köröteltiin kohti Helsinkiä. Aika rauhallista oli ajella aamuyöstä, ei juuri liikennettä. Tosin me taidettiin kehitellä jo teorioita siitä että Heidi (tuli Turusta) on nukkunut pommiin (sillä oli kaikki laivalaput) ja tietenkään se ei vastannut puhelimeen kun yritin soittaa.

Puoli kuusi treffattiin Heidi Espoon Ikean pihalla ja jatkettiin matkaa yhdellä autolla Länsiterminaaliin. Meillä oli autossa sekava lajikirjo: BJ (bordercollie), Allu (schipperke), Helmi (dalmatiankoira) ja mun Fyra & Cinco. Hyvin saatiin sullottua koko revohka samaan autoon :D Ajettiin länsiterminaaliin ja päästiin onneksi check-in linjasta läpi vaikka kaikilla ei ihan passit ollutkaan kunnossa. Saatiin vielä laivarahaa kun oltiin vaihdettu päivälaivasta aamulaivaan. Kyllä kelpasi käydä aamiaisella ja ostoksilla kun melkein oli "ilmaistarahaa".

v3-normal.jpg

v2-normal.jpg

Meitsi kartturina lähdettiin laivasta pihalla ja navi laittoi meidät jotain outoa reittiä, se taisi kyllä olla nopeampi kun ei ollut liikennettä kovin paljoa. Mitä nyt muutama ratikka meinasi tulla kylkeen ja muutama ihminen konepellille. Onneksi päästiin laivasta suh'koht ajoissa pois sillä oltiin näy-paikalla kello 09.45 kun ekan koiran BJ:n kehä oli kello 10.30. Bj rukka sai näy-paikalle mentäessä vatsanväänteitä ja löräytti kunnon tavarat häkkiinsä. Raasu yritti vielä peitellä ne peittoonsa. Sillä seurauksella että koira oli kuonostaan, päästään, tassuistaan ja persuskarvoistaan täynnä sitä itseensä eli ripulikakkaa. Oli aikamoinen härdelli kun Heidi putsaa vedellä koiraa ennen kehää ja minä yritin yökkäillen putsata häkkiä joka oli täynnä ripuli kakkaa. Haju oli varsin mielenkiintoinen!. Näinne ne näyttelykoirat valmistuvat kehään :D Me käytiin Annakaisan kanssa kävelyllä eikä pidetty kovaa kiirettä sisälle.

v4-normal.jpg

v5-normal.jpg

v6-normal.jpg

Saku-halli on kyllä mielestäni aivan liian pieni tuollaiselle tapahtumalle. Kehät postimerkin kokoiset ja väkeä niin paljon kimpsujen ja kampsujen kanssa ettei sinne sekaan meinannut mahtua. Onneksi me löydettiin hyvä kolo Ossin ja Minnan + Popedan vierestä. Iso kiitos siitä!. Hieman liikutin koiria ja laitoin niitä kehä kuntoon

v8-normal.jpg

v7-normal.jpg

Cinco ja Popeda

v14-normal.jpg

v11-normal.jpg

v9-normal.jpg

 Ländereillä oli tuomarina muutoksen jälkeen liettualainen Jurate Butkiene. Hyvin tarkasti arvosteli koiran ja rakenteen. Popeda oli ensin kehässä ja sai kaiken mitä halusi, ansaitusti. Cinco pääsi omistani ensin kehään ja se ravasi kauniisti kehässä. Hieman oli väsyneen oloinen, mutta kivasti se kuitenkin jaksoi keskittyä. Cincoa tuomari ei liikuttanut niin paljoa kuin Popedaa. Kun nostin Cimon pöydälle tuomari totesi ensimmäisenä: kaunis tyttö ja liikkuu niin kauniisti!. Olin hyvin otettu ja tiesin jo aikalailla siinä vaiheessa että jaahas kyllä se tästä tytöstä tykkää kun leperteli sille niin kauniisti :) Cinco sai ERIN, SA:n, junnusertin ja oli samalla ROP-juniori. Fyra esiintyi valiokehässä ja Manki kyllä liikkui kivasti, mutta ei niin täpäkästi kuin Latviassa. Fyraa tuomari liikutti paljon enemmän ja muutenkin suhtautui siihen paljon varovaisemmin??. Mun muuassa tökki sitä rintaan ennen kuin katsoi hampaat?. Fyrakin sai ERIn ja SA:n. Paras narttu kehässä Johanna esitti Fyran ja minä Cincon. Tosin tiesin siinä vaiheessa jo järjestyksen kun hain Cincon käsiini. Tuomari valkkasi Cincon Parhaaksi Nartuksi ja näin ollen Cinco sai molemmat tittelit Tallinna Winner & Tallinna Junior Winner 2013. Fyra oli sitten PN-2 ja sai samalla 24:n cacibbinsa ;)

ROP-kehässä saatiin sitten vastaan raamikas Popeda. Ilmeisesti Cinco oli tämän tuomarinaisen hurmannut hyvin sillä tuomari valitsi Cincon ROtunsa Parhaaksi ja Popeda oli VSP.

v10-normal.jpg

v16-normal.jpg

PN-2 & Cacib Fyra ja ROP & ROP-juniori & junnusert & Tallinna Winner & Tallinna Junior Winner 2013 Cinco

Kehien jälkeen ehdittiin tovi rupattelemaan Minnan ja Ossin kanssa. Aikamoista härdelliä tuntui olevan kun koko matkaseurue oli hajaantunut eri kehien ympärille. Fyra, Cinco ja Popeda pääsivät vielä erikseen tuomarikokeleen näyttöön. Eli koirat arvosteltiin eri kehässä uudelleen. Tuomarikokelas tutki ja kopeloi sekä kirjoitti oman arvostelunsa. Vanhempi tuomari sitten sen tarkisti. Ilmeisesti koe meni lävitse ja saatiin yksi länderituomari lisää ;) Harmi kun en huomannut kysyä nimeä. Itse harkka arvostelu meni hyvin. Cinco oli siinäkin niin erinomainen kun liukkaalla pohjalla ravasi niin nätisti. Fyra hieman tepasteli ja liukasteli. Kaikki harjoituskappaleet kyllä esiintyivät hyvin rotunsa edustajiksi!

Hieman ehdin avustamaan colliekehän laidalla ja tsemppaamaan myös Annakaisaa kehällä. Kyllä oli hienoa menestystä meidän reissuporukalla kun Heidin molemmat koirat BJ (bordercollie) oli ROP ja samaten myös Allu (schipperke) oli ROP. Helmi hienosti ekassa ulkomaanreissussaan (ei varmaan vikassa? ;) PN-2 junnusertin ja juniorvoittajatittelin kanssa. Ihan huippua!!.

v15-normal.jpg

v17-normal.jpg

Kehien jälkeen käytiin lenkkeilemässä ennen kuin ajeltiin kohti terminaalia. Heidi oli kehien välissä käynyt Prismassa ostamassa talouspaperia ja siivousvälineitä. Auto oli ihan erituiksuinen kuin aamulla sinne näyttelypaikalle saavuttaessa.

v18-normal.jpg

Tässä meidän porukka: BJ (ROP & TLNV-13 & TLNJV-13) Allu (ROP & TLNV-13) Helmi (Pn-2 & TLNJV-13) Cinco (ROP & TLNV-13 & TLNJV-13) ja Fyra (PN-2 Cacib)

v19-normal.jpg

Laiva olikin sitten täyteen buukattu. Jouduin ajamaan auton ihan korkeimmalle hattuhyllelle 3. kerrokseen. Laivasta ulospääsyä jouduttiin odottamaan puoli tuntia ja se että päästiin satamasta pois meni toiset puoli tuntia. Illalla kotona kello 21.30 lähemmäs 18 tuntia reissussa rähjääntyneenä väsyneenä ja onnellisena. Koirista puhumattakaan.

v12-normal.jpg

 TLNV-13 & TLNJV-13 & LVJV-13 SEV-12 & SEJV-12 Krumme Furche Festina Lente "Cinco"

Hullua touhua ja toipuessa menee taas seuraava viikko, mutta onneksi uusia reissuja on jo tulossa kesä- ja heinäkuussa. Niitä odotellessa ;)