Lauantaina oli vuorossa meidän neljännet kisat tälle vuodelle ja ne osui Tampereelle. Tämän vuoden starttimäärä kasvoi kuudesta kahdeksaan. Tullaan pian ylikuntoon jos tällä menolla jatketaan koko vuosi :P

Kisat oli iltakisat ja kisapaikkana hieno Eteläpuisto. Tosin sekoiltiin Anskun kanssa yhdessä ennen kuin löydettiin perille. Onneksi oltiin ajoissa liikenteessä. Tosin aikataulut mätti silloin ainoastaan 10 minuuttia mutta lähemmäksi tunnin sitten loppuvaiheessa. Tämäkään ei ollut yllätys kun kisajärjestäjä tiedettiin. Onneksi oli hieno ilma ja kauniit lenkkeilymaastot :)

Molemmilla illan radoilla tuomarina toimi Salme Mujunen. Hyppyradalla aloitettiin kisapäivä. Rataprofiililta hyvin helppo, aivan juostava. Kyllä siellä jotain ansakohtiakin oli, mutta yllättävissä paikoissa tuli radalta virheitä: rimojen tiputtelua ja esteiden ohittelemista. Fyra oli kyllä ekoissa ulkokisoissaan niin tohkeissaan, kyllä se on enemmän ulkokisakoira kun hallikoira. Tehtiin ihan nätti perusvarma nolla, tosin mä vähän sössin taas keppejä kun en rytmittänyt oikein. Argh! mikä ala-aste virhe taas kisoissa :(

Tuolla nolla tuloksella sijoituttiin sijalle 2./23. ainostaan kolme nollatulosta tuli luokasta. Oltaisiin taas vaihteeksi saatu H-Sert mutta meillä on jo Mujuselta hyppyserti joten valioituminen saa odottaa -vieläkin-. Etenemä 4,33 m/s eli kelpo menoa vaikka ihanneaika oli löysä. Palkinnoksi saatiin muumimuki :) ja koiralle herkkuja sekä lahjakortti. Oikein hyvät palkinnot!.

k%C3%A4nny%20029-normal.jpg

Muutaman tunnin odottelun jälkeen päästiin aksaradalle joka oli KV-koe. Kyllä mua harmitti kun rataprofiili oli ihan juosten kustu :( Ei lähestulkoon mitään tekniikkaa vaan siinä juostiin kilpaa koiran kanssa. Mun mielestä KV-kokeen radan pitäisi olla hieman teknisempi. Niin se oli silloin syyskuussakin kun Fyra voitti AgiCacibin. Tämä oli ihan kilpajuoksua.

No kyllä me siltä radalta nolla juostiin ja mun tavoite oli olla ennen koiraa maalissa (loppusuora missä hyppy -suora putki ja pitkillä välillä 5 hyppyä). Tavoite toteutui niukasti, mutta pääsin ennen koiraa maaliin ja Fyra hyppäsi hyvin 45cm hypyt. Etenemä jotain 4,22 m/s löysällä ihanneajalla. Kisoista tulokseksi TUPLAnolla :)

Kisojen välissä Cinco sai leikkiä hengenheimolaisen Ruskan kanssa. Voi kun niillä oli kivaa keskenään. Aluksi ihmeteltiin miten kuuluu leikkiä kun molemmat likat halusivat möyriä maassa. Nopeasti se yhteinen sävelkuitenkin löytyi. Ihanat höpöt <3

k%C3%A4nny%20037-normal.jpg

k%C3%A4nny%20041-normal.jpg

k%C3%A4nny%20043-normal.jpg

cr1-normal.jpg

cr2-normal.jpg

cr3-normal.jpg

osa kuvista © Petra Jokila

Kanttiinin kautta kotiin ja melkein jäätiin Anskun kanssa peruuttavan auton alle, mutta ei ihan ;) Kiitos Anskulle kisapäivän seurasta :)

k%C3%A4nny%20053-normal.jpg

Fyralle TUPLAnolla ja hyppyradalta sij. 2./23. :)

Sunnuntaina vietettiin Äitienpäivää ja käytiin vähän kyläilemässä. Käytiin myös kentällä treenamassa Johannan ja poikien kanssa. Ennen ja jälkeen tehtiin metsälenkki niin saivat kaverit purkaa energiaa. Sitä sitten riitti :P Tällä kertaa treenasin Fyran ja Cincon kanssa hyppyjumpat vinohypyillä sekä irtoamistreeniä. Cinco otti myös erikseen rengasta, puomia ja keinua. Rengas hahmottuu jotenkin, mutta koska kyseessä on hajoava rengas on kehikko hyvin avoin. Täytyy tehdä vain paljon toistoja.

Puomi oli isoilla jaloilla ja se mene ravaten/laukaten ihan tarkoituksella hieman rauhoittelen ettei se vaan tipu sieltä tohinoissaan alas. Keinulla otettiin laskua mukaan ja se onnistui hyvin. Täytyy alkaa vaan ottamaan liikettä mukaan aina kun on avustaja paikalla. Lucas ja Duo sai myös tehdä omat pikku aksansa ja Duo oli sitä mieltä että oli ainakin 50 esteisen radan suorittanut. Asenne oli ainakin sen mukainen :)

Mummolareissun jälkeen tein vielä molempien tyttöjen kanssa erikseen mäkikävelyt ja ravilenkit. Flunssa alkaa ehkä pikku hiljaa hellittämään, ehkä kohta uskaltaa jo mennä juoksemaan?.