Jos jotain haluaa niin se on itse järjestettävä. Joten alku vuodesta varasin kokonaisen koulutuspäivän Elinalle. Sanoin että, ne on vaikka länderitreenit. Päivään mahtui 16 koirakkoa ja mukaan mahtui niin ländereitä kuin sellaisia jotka haluaisivat olla eli wannabeet ;) Koulutus täyttyi nopeasti ja mukana oli 13 länderiä ja 3 wannabeeta. Huippukoulutusta ATT:n hallilla niin kyllä kelpaa :)

Aamulla lähdettiin Iiriksen ja poikien kanssa ajelemaan kohti Turkua. Iiris oli wannabe-Miloun kanssa mukana koulutuksessa ja mulla oli Fyra & Cinco ilmoitettuna. Olipas mukava tavata pitkästä aikaan länderi-ihmisiä. Kerrankin oli aika jutustella eikä ollut kiire minnekkään. Elinalla oli "mukava" 38 esteen rata. Alussa tuntui siltä että ei tästä mitään tule kun tutustuin rataan. Hyvä kun sain sen edes päähäni tosin en tutustunut kuin 31 esteelle asti.

Fyran kanssa treenit meni yllättävän hyvin, vaikka itse olen edelleenkin flunssan kourissa. Ekalla yrittämällä päästiin esteelle 17 asti. Tavalla tai toisella, mutta kuitenkin ;) sen jälkeen hiottiin ja etsittiin parempia ohjausratkaisuja. Fyra sai kehuja hyvästä esteluvusta ja teknisestä osaamisesta. Kun lopuksi Elina tokaisi että nyt koko siihen opittu rata nollalla läpi. Jessus 35 estettä vääntöä! ja me jopa rämmittiin se läpi yhdellä kiellolla tosin :D Ääni tehosteetkin taisi olla kohdillansa. Hiki tuli ainakin mulle :D HUH!

Cinco sai treffata sisaruksiaan  ja ihmisiä. Se oli taas niin maan matonen ja mielisteli kaikkia. Möyri pitkin nurmikenttää ja oli muutenkin taas hyvin iloinen :D Se on kyllä sellainen Cimo!. Itse treenit meni ihan kivasti. Tosin rata oli huikean vaikea joten ei kauheasti ollut odotuksia minkään suhteen. Päästiin kuitenkin räpiköimällä esteelle 17 asti. Mikä oli ylläri sinäänsä. Loppu vaiheessa Cinco oli kyllä aika väsynyt... ja illalla molemmat likat olivat aika tyytyväisen oloisia.

Mietittävää:

  • Palkkaus enemmän ohjauksiin lähtemisistä
  • Cincolle pussi-treeniä
  • Käsi alhaalla ja paikan merkkaus
  • Mieti linjoja! ja palkkaus linjalle!
  • Kävele rataantutustumisessa ainakin kerran rata koiran näkökulmasta
  • Estevälit 4 metriä rytmitys korostuu!

Huomasin kun annoin tytöille treenien jälkeen perinteiset Fitdog-annokset jossa oli tällä kertaa puolet palautusta ja energyä. Varsinkin Fyra pissasi monta kertaa ja isoja pissoja :O En tiedä johtuiko tuosta että nesteet lähti liikkeelle. Muutenkin tuntui että ne jaksoi koko päivän paljon paremmin.

k%C3%A4nny%20020-normal.jpg

Cinco oli vähän väsy illalla, mutta lelusta ei luovuta edes unilla :)