Torstaina ajeltiin Turkuun Elinan valmennukseen Cincon kanssa. Tällä kertaa aiheena oli kontakti-putki erottelut. Hyvä juttu ettei ollut mitään rataa koska olen aivan äänetön tällä hetkellä. Flunssaa ei ole, mutta ääni on poissa. Ilmeisesti siitepölyjuttuja.

Cincohan ei ole kauheasti vielä kontakteja tehnyt koska olen odottanut että päästään jonnekkin yksärille niitä katsomaan. Joten sen puolesta treenit meni oikein hyvin :D Hyvin se focusoi kontaktin ja putken. Pöydän kanssa oli ehkä suurin ongelma, koska Cimon mielestä se ei ole mikään este. Näitä perusasioita on taas hyvä muistutella myös Fyran kanssa.

Perjantaina käytiin iltasella näyttelytreeneissä. Cinco liikkui hyvin, mutta ekaa kertaa pöytä käytös ei ollut niin priimaa kun olisin halunnut. Ilmeisesti se kova otteinen belgitäti Kankaanpäässä on hieman jäänyt takaraivoon. Antoi hyvin koskettaa ja oli häntä tapissa mutta hampaissa hieman vikuroi.

Lauantaina Johanna nouti minut sekä Fyran ja Cincon mukaansa Tampereen näyttelyyn. Johannalla oli Micky pennuissa ja colliekehä oli heti aamupäivällä. Länderit oli vasta myöhemmin iltapäivällä mutta hyvin me saatiin siellä aikaa kulutettua. Ensin katseltiin Mickyn kehä jossa Micky hienosti pek2 KP:n kera ja sen jälkeen käytiin vähän syömässä ABC:lla. Käytiin lenkillä ja mentiin takaisin Pirkkahalliin.

tamperekv-normal.jpg

Micky kehässä

Ländereitä oli Tarmo Viirtelälle ilmoitettu monta. Alunperin 14 kpl mutta loppujen lopuksi 9 kpl tuli kehään asti. Eniten oli junnunarttuja joita oli luokassa 4 kpl!. Cinco pääsi esiintymään junnukehässä kolmen Alobelin C-pentueen nartun kanssa. Kehä oli onneksi niin iso että siellä pystyi hyvin liikkumaan. Cinco ravasi porukassa ja yksinään todella hyvin. Tuomari totesi että Cinco on kuin juna liikkeissään, erinomaiset liikkeet :) Pöydällä oli häntä tapissa koko ajan, mutta hampaiden katsomisen aikana käänteli päätänsä. Tähän sainkin hyvän vinkin Aliisalta ja sitä kokeillaan seuraavalla kerralla. Mulle tuli hyvä mieli kun tuomari totesi yksilö arvostelun jälkeen että erinomaisesti koulutettu koira :) Tämä tuomari myös halusi että länderi esitetään vapaasti eikä maassa saanut kyykkiä.

Ennen Fyraa oli yksi narttu välissä avoimessa luokassa. Fyra oli hieman tohkeissaan ja esiintyi hyvin. Arvotelussa luki että, arvokas käytös ja sitähän Fyra on todellinen kuningatar :D Olin hyvin tyytyväinen kun myös Fyra sai tuomarilta erin ja SA:n koska epäilin että Viirtelä ei Fyrasta tykkää koska on hyvin erilainen kuin esim. Duo josta se tykkäsi aina.

PN-kehään selvisi 6 nartusta kolme kappaletta ja Johanna sai esittää Fyran siellä. Tuomari halusi meidät heti eteen Cincon kansa ja Fyran meidän taakse. Eka ympyrä meni vähän läskiksi koska Cinco oli hieman sekaisin kun otin sen niin vauhdikkaasti Fyran kehän jälkeen ettei se ehtinyt oikein mukaan. Toinen kierros oli sitten todella hyvällä ravilla :) Fyrakin oli kuulma liikkunut todella hyvin meidän takana, itse en kyllä nähnyt sattuneista syistä. Johanna sanoi, että oli saanut oikein juosta sen kanssa että oli liikkunut ravilla tosi hyvin. Hieno juttu :) Tämä tuskin jää Johannan viimeiseksi länderikehäksi... Tuomari valkkasi Cincon Parhaaksi Nartuksi sertin kera ja Fyra oli sitten cacibin kera PN-2. Kolmas oli Lyyli saaden vara-sertin.

ROP-kehässä meitä oli vastassa Cincon velipoika Kiri. Sisarukset esiintyivät kyllä erinomaisesti ja tuomari valkkasi Kirin ROP:ksi ja Cincon VSP:ksi. Tuomari vielä erikseen kehui useampaan otteeseen molempia koiria harmoniseksi ja kauniiksi rotunsa edustajiksi. Halusi vielä ottaa kuvankin meistä :)

tamperekv2-normal.jpg

tamperekv3-normal.jpg

ROP Krumme Furche Fix "Kiri" ja VSP Krumme Furche Festina Lente "Cinco"

tamperekv4-normal.jpg

Cinco ja Fyra <3

Pitkän päivän jälkeen haettiin vielä kotona olleet koirat mukaan ja lähdettiin Hunnarille lenkille. Koirilla oli kyllä hieman energiaa :P Juoksivat kuin kahelit pitkin mättäitä. Lenkin jälkeen vielä kentälle hieman treenailemaan ja sen jälkeen olikin aivan kuitti olo. Lähemmäs 12 tuntia liikkeellä yhteen putkeen niin kyllä jalat oli illalla hieman tööt!

Sunnuntaina oli vuorossa samaa settiä Johannan kanssa. Eli lämmittely- ja jäähdyttely lenkkiä sekä kentällä treenaamista. Fyra ja Cinco otti perussarjaa. Cincolla nostettiin ekaa kertaa vikaa rimaa 40cm asti ja se hyppäsi hyvin. Ei tullut rimakauhua :) Fyran kanssa kokeiltiin 50cm asti. Kevyesti pomppasi, täytyy nyt pitää välillä treeneissä rimoja 45cm kun arvokisat alkavat lähestymään. Hyvin pystyy tekemään koko treenisuunnitelman hieman yli tunnissa kun on hyvin suunniteltu kaikki etukäteen.

Tosin mä aloin taas pohtimaan sitä kuinka paljon mä käytän aikaa siihen että mä mietin mitä mä treenaan ja millä tavalla. Pohdin paljon sitä miltä haluan jonkun tietyn suorituksen näyttävän. Rakennan asioita pienistä palasista ja jossain vaiheessa laitan sen kokonaisuudeksi. Kentällä näin koiran joka oli about 7kk ja vietiin vaan aikuisten keinulle suoraan hihnassa pakottaen. Joo mäkin tein noin 90-luvun puolessa välissä ja vielä 2000-luvun alussa. Mutta kun olen saanut päähäni sen miltä haluan sen näyttävän ja millaisen sen haluan olla niin en enään tekisi noin. Fyran keinuun käytin paljon aikaa, mutta voin käsi sydämellä sanoa että se on pommin varma. Ei ole koskaan tullut lentokeinua (koputtaa puuta) eikä keinulta virhettä. No kukin taplaa tyylillään tai jotain :P