Torstaina oli vuorossa Tiina Jaakkolan aksakoulutus omalla kentällä. Tiina käy kerran kuussa koko kesän ajan meitä kouluttamassa. Tosi mukavaa luksusta kun ei tarvitse ajella minnekkään. Oli todella lämmin ilma, aivan kuin kentälle olisi sulanut. Kahden tunnin ryhmässä oli viisi koiraa joista tällä kertaa yksi oli poissa. Meillä oli siis oikein hyvin aikaa treenata. Otettiin Fyran ja Cincon kanssa pienissä erissä ratapätkiä.

Itse rata oli mukava 23 esteen pituinen rata. Cincon kanssa otettiin ensin tarjoamalla rengasta. Olisi pitänyt olla naksu käytössä, mutta en muistanut ottaa mukaani. Pitäisi ostaa niitä niin monta että joka taskussa olisi aina yksi. Kyllä Cimolla muutama herne liikkui ja saatiin onnistuneita yrityksiä. Cincohan tarjoo itse hyppyjä tosi paljon koska olen sitä niin opettanut. Itse rataa tehtiin 3-8 esteen pätkissä. Cinco on kyllä taas niin erilainen kuin Fyra. Tiinan kanssa keskusteltiin asiasta ja tultiin siihen tulokseen että Cimolla on paljon pidempi laukka kuin Fyralla. Se etenee sen vuoksi aivan eri tavalla. Se myöskin hakee vielä enemmän esteitä ja omia ratkaisuja. Mikä ei suinkana ole huono juttu :) Cinco muistuttaa askelluksella maksikoiraa.

Cincon kanssa käytiin koko rata läpi ja vielä lopuksi vauhti hassuttelu. Kepit ja kontaktit jätettiin tarkoituksella välistä. Katsotaan koska saadaan ne kuntoon. Liian paljon ohjelmaa ettei tunnu ehtivän treenaamaan niitä ollenkaan. Onneksi kohta on kesäloma!

Fyran kanssa tehtiin ekassa erässä kisanomainen suoritus. Kahlattiin rata jollain tavalla läpi ainakin osittain. Seuraavat osat tehtiin paljolla palkalla ja mietittiin mm. niitä keppejä jotka pitäisi olla nopeammat. Niissä me annetaan se tasoitus kun huippukärjestä jäädään 3-4s. Ne kepit on varmat, mutta liian hitaat 3-luokkaan. Saatiin kyllä niihin lisää potkua hetsaamalla ja kädellä. Mun pitää vaan muistaa se -rytmitys!-. Lopuksi tehtiin vielä vauhtiloppu ja meillä oli tosi kivaa :)

Treenien jälkeen Johannan kanssa Hunnarille jäähdyttelylenkille ja koirat oli mukavan väsyneitä. Tosin Cimo jaksoi taas painaa pitkin mättäitä. Se loputon energisyys... Lucas pääsi vielä lopuksi kahlailemaan veteen, tehtiin pieni vesikävely kolme kertaa siivu kävellen. Enempää en uskaltanut vanhalla koiralla ottaa ettei polvi kipeydy. Lucas nautti kun sai lutrata vedessä <3

Perjantaina hypättiin Fyran ja maskotti Cincon kanssa Johannan autoon. Matkustettiin Tuorlaan tokoilemaan Lentsun kisakurssille. Ensimmäisella kerralla tehtiin kolme kisanomaista suoristusta josta vikasta palkka.

Fyra teki ekassa erässä. Liikkeestä maahanmeno, hyppy ja kaukot josta palkka. Liikkeestä maahanmeno oli erinomainen. Hypyllä tuli jälleen rimakauhu. Ei siis hypännyt aluksi. Nyt palkkaa taakse jotta tulisi yllärinä + vieraita hyppyjä. Kaukot... Ne vasta olikin hauskat. Ei noussut millään ylös ei millään... Ilmeisesti luuli tekevänsä paikkamakuuta. No saatiin se lopulta ylös ja Lentsun kanssa se sitten teki kaukoja hyvin tohkeissaan :P

Toisessa erässä otettiin seuraaminen ja liikkeestä seisominen. Otin palkaksi leluhiiren joka oli ihan liian hyvä palkka. Mankin mopo sitetn keuli koko ajan :P Seuraaminen paikoitellen hyvin terhakkaa ja seisomisessa se sitten voohotti ainoastaan lelua. Tosin Lentsu tykkäsi nyt Fyran ilmeestä kun oli niin innokas :) Tosin mä vähän blondina taas palkkailin koiraa väärin, mutta onneksi kouluttaja on hyvin ymmärtäväinen :)

Vikassa setissä luoksetulo stopilla ja nouto. Luoksetulon stoppi käsimerkillä ihan huippu!. Pysähty kuin seinään :) Nouto ja pinkki ohjattu sopi hyvin yhteen. En löytänyt meidän normaalia noutokapulaa. Fyra toi noudossa jo kapulan sivulle mutta räkäisi jalkoihin ennen istumista. Jee!!! :)

Lopuksi paikallamakuu piilossa. Fyra oli tehnyt itselleen kuplan ja makasi rauhallisesti koko piilossa ajan. Katseli vaan pellolle ja kuvitteli ettei muita ole olemassa :D Minä löin piilossa kolme kertaa pääni tikkaisiin. En tiedä miten sekin voi olla mahdollista.

Kaiken kaikkiaan erinomaiset treenit. Näita on nyt kerran kuukaudessa ja lokakuuhun asti. Mä tykkään ja nyt on motivaatiota treenata. Kyllä me varmasti vielä päästään avoimeenkin kisaamaan :) Lentsun mielestä voitaisiin mennä heti kesäkuussa, mutta se tulee kyllä ihan liian nopeata -mulle-.

Cinco sai tehdä odotusajoilla pientä tokoilua. Luoksetuloa, seuraamista sekä paikallaoloa. Kyllä sekin kehittyy koko ajan. Jos sen saisi talvella jonnekkin kursseille?