Viikonloppu hurahti nopeasti. Perjantaina käytiin hieman aksailmessa ja lenkkeilemässä Paavolassa. Tehtiin pätkissä Lotan edellisen päivän treenirataa. Hyvin kulki ja kokeilin hieman eri ohjausvaihtoehtoja. Lauantaina koirat vietti vapaata kun minä olin päivän ystävän polttareissa. Olipa mukava ja hauska päivä, hieman vaihtelua tähän koira-arkeen.

Sunnuntaina kello soi kuudelta ja puoli kasin jälkeen oli autoon pakattu kaksi länderiä Fyra ja Cinco sekä yksi colliepoika Micky. Matkattiin Johannan kanssa siis Hämeenlinnaan näyttelyyn tai Lammia se taisi paremminkin olla?.

Paikalle päästiin ja autokin saatiin parkki. Näyttelypaikka oli kirjaimellisesti kyntöpellolla. Yöllä oli vielä satanut vettä joten se oli aikamoista mutaa jossa oli pitkä ruohosänki. Oikein hyvä alusta herkkätassuiselle länderille :D Häkin alle oli pakko laittaa häkinpäällys (sadesuoja) muuten kostea maa olisi mennyt läpi. Käveltiin hieman Aliisan ja Kiri-velipojan sekä Mickyn kanssa ennen kuin mentiin omaan kehään. Ländereillä tuomarina oli Slovakialainen Rajic Branislav. Oikein mukava ja miellyttävä mies joka ymmärsi ja puhui hieman Suomea! :O Ihaninta oli se, että tuomari hymyili koko ajan ja sanoi kiitos kun oli arvostellut koiran. Hyvin kohteliasta!

Yhteensä ländereitä oli 7 kpl. Uroksia oli kolme kappaletta joista tällä kertaa kaikki saivat Erin mutta vain Kiri ja ruotsalainen Dreamwishes Goliat saivat SA:n. Kiri PU-2 kera 4. sertinsä ja Ruotsalainen valiouros PU-1.

Narttuja oli 4 kpl. Cinco pääsi yhdessä Vilkun kanssa junnuluokkaan. Cimo liikkui ja esiintyi hyvin. Paikoitellen taisi kyllä hieman pomppia. Eri ja SA sekä junnuluokan voitto. Fyra esiintyi valioluokassa, liikkui hyvin mutta hampaissa nosteli päätänsä. Ilmeisesti se Virossa tuomarin tökkäämä kynsi ikenessä aiheutti hieman epävarmuutta. PN-kehässä Petra onneksi esitti Fyran ja minä sitten itse Cincon. Tuomari liikutti ja katsoi tarkkaan. Cincoa ja Lyytiä  liikutti vielä vieräkkäin edestakaisin. Tällä kertaa Cinco PN-1, Lyyli PN-2 ja Fyra PN-3. Kiitos Petra avusta!

ROP-kehässä Cinco sai vastaan Ruotsin pojan. Tuomari liikutti ja katsoi taas edestakaisin vierekkäin. Olin hämmentynyt koska saatiin ROP-ruusuke käteen. Hyvä Cinco <3 Saatiin siis aiemmin myös meidän 5. serti!. On kyllä ollut aivan huikea putki tähän asti, mutta jossain vaiheessa se paluu tulee maanpinnalle. Se voi olla sitten jo seuraavassa näyttelyssä, aina ei voi mennä näin hyvin!.

k%C3%A4nny%20259-normal.jpg

lammi-1-normal.jpg

lammi-2-normal.jpg

Yllä Cinco ja alla Kiri-veli jotka tekivät hieman tuttavuutta ruotsinpojan Dreamwishes Goliat;n kanssa.

k%C3%A4nny%20260-normal.jpg

Kehän jälkeen jutusteltiin ja käytiin vähän viettämässä laatuaikaa Kiri-veljen kanssa. Unohtamatta shoppailua!. Cinco sai taas valita itselleen lelun :D Tällä kertaa Cinco tahtoi lähemmäs puolimetrisen lateksipupun. Tietty Micky tarvi samanlaisen. Fyra sai sitten kotona olleiden kanssa uudet edulliset hantti sadetakit, tosin Cinco sai myös mutta ei kerrota Fyralle ettei se suutu...

Micky oli ollut collieissa hienosti junnuluokassa ERI SA2 joten oikein hyvä reissu senkin osalta. Ryhmäkehiin jäätiin tällä kertaa. En ole niitä suuremmin perustanut, viimeksi ollut messarissa Voittaja-näyttelyssä joten en kovin usein ole sinne jäänyt. Cinco ei ole kertaakaan jäänyt ryhmiin, no nyt otettiin sekin harjoittelun kannalta. Ryhmän otti puolalainen täti jonka nimeä en enään muista. Tutki pitkään Cincoa ja myöskin katseli. En tiedä hyvästä vai pahasta. Saattoi toki ihmetellä miksi me siellä karvakoirien kanssa oltiin samaan aikaan ryhmässä. Oletan että tämä tuomari kyllä tunsi rodun sillä oli kovin tutunoloinen.

Ryhmäkehä meni hieman pomppimiseksi. No näytettiin ainakin tosi iloisilta, seisominen meni kyllä ihan hyvin. Sellainen läpihuuto juttu, mutta hyvää treeniä. Oli meillä hienot katsojat kun Johanna ja Aliisa olivat molemmat seuraamassa Cincon kehää :D

Alla muutama Johannan ottama kännykuva muistoksi ja todisteeksi meidän kehässä olosta :)

lammi4-normal.jpg

lammi5-normal.jpg

lammi1-normal.jpg

lammi6-normal.jpg

lammi2-normal.jpg

Ryhmien häkkieläimet eli Fyra ja Micky

k%C3%A4nny%20265-normal.jpg

BOB and Cert Krumme Furche Festina Lente (Cincos 5th Certifikate)

Nat. Hämeenlinna 30.06.2013 Judge Rajic Branislav, Slovakia.

15 months. Very feminin and well developed. Beautifull head. Excellent front, topline, ribcage.Compact body. Excellent angulations and tail, strong bones and feet and construction. Excellent coat and texture. Very nice colour. Very efficiant movement. Very approach temperament.