Viikonloppuna vietettiin pidennettyä rantaloma viikonloppua Virossa Pärnussa. Tosin rantaloma oli näistä kolmesta päivästä aika kaukana. Varsinkin lauantaina oli aivan tappo päivä, mutta mitä ei rakkaan harrastuksen eteen tekisi. Pärnu on nyt nähty ensimmäistä kertaa ja hiekkarannallakin käyty kääntymässä.

Matkaan lähdettiin perjantaina aamulla kello 05 Johannan pihalta. Päivin pakuun oli pakattu kaksi länderiä Fyra & Cinco sekä 4 collieta Johannan pojat Jacky & Micky sekä Päivin tytöt Itu & Onse. Matka kohti Länsiterminaalia alkoi. Laiva oli aivan täyteen buukattu, en päässyt edes aamiaiselle kun oli loppuun myyty. Muitakin aksatuttuja näkyi heti laivassa. Pientä jännitystä oli ilmassa sillä emme saaneet lauantain aksakisoista mitään etukäteistietoja etukäteen...

j9-normal.jpg

Aurinkoinen Tallinna vaihtui aurinkoiseen Pärnuun. Käytiin lenkkeilemässä sekä syömässä ruokaa pubissa. Oikein hyvä hinta-laatusuhde. Ruokailun jälkeen haettiin leirintäpaikalta oman huoneen avaimet ja vaihdettiin vaatteet. Huone oli kyllä perhehuoneeksi aika pieni, mutta hyvin me 3 ihmistä ja 6 koiraa mahduttiin samaan huoneeseen :D

parnu%20061-normal.jpg

parnu%20010-normal.jpg

parnu%20011-normal.jpg

Meillä oli perjantaina vuorossa ryhmänäyttely Nuorisomajan takapihalla. Kyseessä oli erikoisnäyttely 5 & 9-ryhmille sekä oma 1-ryhmälle. Mun molemmat tytöt oli ilmoitettu kehään. Takapihan nurmikko oli aivan kauhea. Kuoppainen ja epätasainen. Siellä oli vaikeata kulkea jo itse suoraan. Muutenkin oli hyvin ahdasta koko kehän ympärillä. Mun tytöt pääsi ensimmäisenä kehään. Cinco esiintyi junnuluokassa ja esiintyi ihan mukavasti ravaten ja liikkuen. Tuomarina oli venäläinen Eketerina Bauzhes. Hauska täti sillä käytti ilmeen katsomisessa naksua?. Cinco oli ihan ihmeissään mitä se nyt naksuttelee. Kokeiltiin nyt ensi kertaa niin että Johanna esitti kokonaan Fyran alusta loppuun asti ja hyvin ne esiintyikin yhdessä. Ei mitään ongelmia :) PN-kehässä Cinco veti pidemmän korren olemalla PN-1 ja lopulta ROP sekä ROP-juniori. Fyran ollessa PN-2. Näin ollen Cinco sai siis kolmannen junnusertinsä Eestistä ja valioitui Eestin Juniormuotovalioksi sekä Latvian Juniormuotovalioksi. Tavoitteet saavutettu jo ekana päivänä.

j3-normal.jpg

j1-normal.jpg

Collieita olikin sitten monta yli 30 ja niiden kehää tuli seurattua ennen Cincon ryhmiä. Cinco pääsi esiintymään sekä 9-ryhmässä että Parhaassa Juniorissa. Läpihuuto juttuja ne oli, mutta ihan hyvää kokemusta. Varsinkin parhaassa Juniorissa Cinco esiintyi todella hyvin. Illalla käytiin hieman kaupassa ja kyllä oli rättipoikki väsynyt olo kun kello lähemmäs 23.30 kun lopulta pääsi nukkumaan.

j6-normal.jpg

parnu%20023-normal.jpg

parnu%20022-normal.jpg

parnu%20017-normal.jpg

parnu%20027-normal.jpg

j10-normal.jpg

j4-normal.jpg

Lauantaina kunnon turistit heräsivät kello 6 ;) Aamulenkkiä ja aamupalaa sieltä suoraan aksakisoihin. Pärnussa järjestettiin virallisen agilitykilpailut joissa tuomarina oli Henri Luomala. Kolme virallista starttia 1-3 luokille sekä kaksi kilpailua 0-luokassa.

j13-normal.jpg

parnu%20045-normal.jpg

parnu%20043-normal.jpg

Cinco pääsi kirmailemaan 0-luokassa joka koostui pelkistä putkista ja hypyistä. Otettiin tietty molemmat kaksi kisaa. Kisapaikka oli oikein mukava ja pohja erinomainen. Itseni lisäksi medeissä oli myös toinen suomalainen. Kuulutuksista en ymmärtänyt sanaakaan, mutta hyvin löysin itseni rataantutustumisiin. Radat oli kivoja ja virtaviivaisia. Pitkät estevälit kyllä aiheutti mulle harmaita hiuksia, mutta hyvin ne meni molemmat radat!.

parnu%20035-normal.jpg

parnu%20041-normal.jpg

Molemmilta radoilta nollat ja voitot ja vielä ihan selvästi. Toisella radalla Cinco oli ainoa joka sai tuloksen. Tuomari totesi palkintojenjaossa, että jaahas että sinko oikein ;) Palkkinnoksi mitallit kaulaan ja haisevia kaloja. Kalat varmaan lähtee uimaan jos ne päästää pussista pois :P

parnu%20052-normal.jpg

parnu%20057-normal.jpg

parnu%20059-normal.jpg

Hetki oltiin aksakentän laitamilla kun seurasin kisoja. Mehän ei saatu mitään lähtölistoja eikä kisatietoja ennen kisoja. Oli hieman kiireinen päivä joten aikatauluja tuli stressattua moneen kertaan.

parnu%20068-normal.jpg

Cincon aksojen jälkeen oli vuorossa tyttöjen näyttelykehä. Tuomarina Vija Klucniece. Cincon vire jäi sinne aksoihin joten se oli sitten ihan hirveä näyttelykehässä. Ei tullut mitään :O Se pomppi ja loikki, oli ihan outona koko kehän ajan. Tuomari kyllä tykkäsi, mutta ei tuolle voinut mitään antaa kun ei vaan esiintynyt. Fyra onneksi sentään oli aivollinen ja esitti itsensä PN-1 ja VSP:ski cacibin kera. ROP oli ruotsalainen Dreamwishes Goliat. Kehän jälkeen taas kovaa vauhtia aksakentälle jossa oli vuorossa Jackyn aksat 2-luokassa. Kolmeen oltiiin ilmottu, mutta vain kaksi mentiin. Jacky ei oikein ymmärtänyt että nyt piti aksata eikä olla näyttelykehässä. Jätettiin sitten vika hyppis kokonaan pois laskuista.

Vikana oli vuorossa Fyran kolme kisaa ja jos aiemmin oltiin todettu Cincon kanssa että aksa ennen näy-kehää ei ole hyvä vaihtoehto. Jackyn kanssa että aksa näy-kehän jälkeen ei ole hyvä idea niin samaan voin lukeutua Fyra. Manki sai uuden lempinimen sikaileva lihapulla!!!! Siis voi jessus, kolme starttia eikä missään mitään järkeä. Koira painoi kuin viitamaan piru eikä yhtään normaali oma itsensä.

parnu%20076-normal.jpg

Luomalan radat oli kivoja, osittain ehkä vaikeampia kuin Suomessa?. Ensin oli hyppyrata josta mulla oli pelottavan hyvä kutina. Hyvin me sitten vedettiin kunnes saksalaisen jälkeen ohjaus jäi olemattomaksi ja Fyra kielsi hypyn. Kun yritin korjata pomppasi edestakaisin ko. hypyn eli hylly siltä radalta. Toisella aksaradalla iski sitten sikapossu!. Luokan nopein aika, mutta se ei lohduta kun tuomarinsihteeri on kirjoittanut lappuun 5 virhettä ja arvatkaa mistä?!?. Puomin alastulolta!!! Fyra teki elämänsä ensimmäisen kontaktivirheen ja videolta katsottuna se on juuri ennen pintaa tapahtuva pomppu. Virhe kuin virhe ja ensimmäinen kontaktivirhe lähemmäs 3 vuoden kisauralla. Häkellyin niin etten osannut tehdä mitään. Oltiin sillä 5 tuloksella sij. 3.

j15-normal.jpg

parnu%20078-normal.jpg

j06-normal.jpg

Vikalle aksaradalle olin menettänyt toivoni. Koira oli kuin reikäpää eikä yhtään oma itsensä. Meillä oli tavoitteena ottaa ne kontaktit. Tätä rataa ei sitten edes kuvattu kun olin aivan varma ettei tulosta edes saada. No nyt meni sitten muuten hyvin, mutta sikapossu lihapulla iski jälleen. Tällä kertaa lähdössä!. Mun piti ottaa Fyra toisen esteen (muuri) takaa vastaan ja tehdä ihmisnuoli ennen putkea. No jätin koiran ja lähdin kävelemään. Hetken kuluttua katsoin oikealle ja kaskummaa Fyra siinä ravaa mun vierelle ensimmäisen hypyn suorittaneena. Hetken kelasin että mitäs nyt, se varasti ryökäle!. Nopea päänupin nollaus ja kovaa vauhtia radalle mukaan. Nolla me siltä sitten taisteltiin, mutta kuvittelin että luokassa oli tullut useampi nolla eikä meidän aika ollut kovin hyvä. Varastamisessa meni aikaa kun kelasin mitä minä teen. Lähdettiin jäähdyttelylle ja kyllä oli riemu suuri kun soitti ja kertoi että Fyra oli voittanut luokan ainoalla nollalla!. Fyrasta tuli tämän nollavoiton myötä siis myös Eestin Agilityvalio! Aivan huisia!.

Täytyy kyllä mainita että Virossa oli todella hyvä 3-luokkien taso. Olin aivan yllättynyt asiasta. 1-2 luokista löytyi monenlaista veijaria, mutta uskaltaisin sanoa että ainakin tuolla 3-luokka oli paikoitellen kovempi kuin Suomessa. Osasivat vielä kaikki tekniikatkin ja osa porukasta oli selvästi guruja omassa maassaan. Ainakin niin ymmärsin tutustumisissa ja muussa käytöksessä.

j91-normal.jpg

parnu%20080-normal.jpg

j08-normal.jpg

j11-normal.jpg

Palkintojenjaossa tuomari totesi että ei ollut turha reissu ja saatiin taas palkinnoksi niitä haisevia kaloja :D Illalla käytiin vähän juhlistamassa syömisen ja juomisen merkeissä. Aivan uskomaton päivä! B)

parnu%20090-normal.jpg

parnu%20088-normal.jpg

parnu%20115-normal.jpg

parnu%20107-normal.jpg

parnu%20097-normal.jpg

Sunnuntaina saatiin nukkua hieman pidempään. Luksusta nukkuun ekaa kertaa viikkoon 7h putkeen. Käytiin keskustassa kävelyllä ja ihanassa rannassa... Siellä olisi voinut olla pidempäänkin. Hieman otettiin tytöistä jo kuvia osan saaliin kanssa...

parnu%20086-normal.jpg

j37-normal.jpg

j53-normal.jpg

j63-normal.jpg

j64-normal.jpg

j20-normal.jpg

parnu%20136-normal.jpg

Kehien kanssa oli hieman päällekkäisyyttä koska länderit ja colliet oli aikalailla samoihin aikoihin. Länderit aloitti Puolalaisella Anna Redlickalla. Cinco oli taas ihan normaali oma itsensä ja esiintyi hyvin. Oltiin ensimmäistä kertaa nuoriossa ja sieltä tuli ERI & SA. Fyra valioluokassa myös minun esittämänä ja samalla tavalla ERI & SA. PN-kehässä Päivi esitti Fyran ja minä Cincon. Cinco oli taas hyvin iloinen kun vaihdos tapahtui niin nopeasti (tätä vaihtoa tulee treenata!). Päivi veti Fyran kanssa pidemmän korren. Fyra PN-1 cacibin kera, mutta koska Fyralla on C.I.B. anottuna siirtyi cacib Cincolle joka oli PN-2. Eli meidän Intti kello lähti käymään :)

ROP-kehässä Päivi esitti Fyran ja vastassa oli ruotsinpoika. Ei vaihdettu enään handleria, koska olisi mennyt aikamoisen säätämiseksi ja reilumpaa koiraa kohtaa. Fyra esiintyi todella hyvin Päivin kanssa. Kyseessä oli kuitenkin "vieras"ihminen joka ei ole länderiä tottunut edes esittämään. Hyvin koulutettu koira niin se kävi hyvin helposti. Fyra VSP ja uros oli ROP.

j88-normal.jpg

parnu%20160-normal.jpg

Kehän jälkeen rupateltiin hetken aikaa Goljatin ihmisten kanssa ennen kuin mentiin colliekehän laidalle. Pakolliset shoppialut tuli tehtyä ja mukaan tarttui taas leluja. Nopeasti se iltapäivä vireähti ennen kuin mentiin paikalliseen ostoskeksukseen tuhlaamaan loput rahat :D Kotimatkalle päästiin ja illalla kotiuduttiin kello 23 aikaan.

parnu%20154-normal.jpg

parnu%20169-normal.jpg

parnu%20175-normal.jpg

parnu%20121-normal.jpg

Meidän osalta viikonloppu oli aivan huikea sillä käytännössä me saatiin juuri kaikki mitä haluttiinkiin. Ei olisi voinut paremmin mennä :) Myös Micky sai ensimmäisen Junnusertin ja Jacky otti PU-sijoja. Taisi Päivin tytötkin ottaa ainakin luokkasijoja. Oikein onnistunut reissu ja hyvin tuli kolmen huushollin koirat toimeen keskenään. Cinco opetti tietysti Mickyn sänkypainin saloihin :D Muutenkin tytöt saivat poikkeuksellisesti nukkua sängyssä. Fyra nukkui jaloissa, mutta Cimo-simpanssi tietysti pää tyynyllä Johannaa tassuilla potkien :D

parnu%20183-normal.jpg

j87-normal.jpg

Cincosta uusi Eestin ja Latvian Juniormuotovalio seka ensimmäinen vara-cacib joka vahvistuu cacibksi. Lisäksi kaksi voittoa 0-luokasta.

Fyralle 2x VSP ja 2x cacib lisäksi agilityssä agiradalta 0-voitto eli Eestin Agilityvalioksi sekä sij. 3. agilityradalta.

Nyt kyllä levätään tovi ennen kuin lähdetään uudelle reissulle...

Osa kuvista © Johanna Kuusi