Sunnuntaina lähdettiin aamusella Helsinkiin kisaamaan Fyran kanssa. Turisti Cinco pääsi tietenkin mukaan seikkailemaan. Mietin hetken Tampereen ja Helsingin välillä molempiin oli lahjakortteja, mutta suunnaksi valikoitui tällä kertaa pääkaupunkiseutu. Vaihtelu virkistää ja lahjakortit oli ansaittu elokuussa 2011. Fyran ensimmäinen 0-voitto 3-luokassa ja toinen A-SERT sekä Bella-mummon hyppyradan sij. 3. oikeuttivat alennettuihin startteihin <3

k%C3%A4nny%20599-normal.jpg

k%C3%A4nny%20601-normal.jpg

Tuomarina Allan Mattsson jolla ollaan oltu viimeksi vuonna elokuussa 2010 kun Fyra nousi 2-luokkaan hänen radoiltaan Janakkalassa. Silloin radat tuntui haastavilta 1-luokan radoiksi, mutta eipä nämä eilisetkään radat kyllä meille sopivia olleet :P Kaikki kolme rataa vääntöjä, vinoja estelinjoja sekä kontaktilinjoja. Ei vaan pystynyt suorittamaan ratoja nätisti vaan se oli aikamoista kaarrattamista. En löytynyt punaista lankaa radoille. Päivä oli pitkä kun järjestys oli maksi-medi-mini, mutta mikäs siinä kun kaunis aurinkoinen ilma ja vapaapäivä.

Ensimmäinen agilityrata meni ihan reisille. Mä olin ihan unessa tai mulla oli kauhea nälkä. Olin kyllä syönyt aamulla puuroa ja leipää, mutta olo oli jotenkin heikko radalle mentäessä. En sitten syönyt ennen starttia vaan ajattelin vasta radan jälkeen. Se rata oli ihan mollivireinen, ei vaan pystynyt liikkumaan. Rata meni hylätyksi jossain 11. esteen paikkeilla kun löysä välistäveto niin Fyra ei vaan kääntynyt (!) ja meni hyppäämään esteen väärältä puolelta. Taisi ohajus olla hieman laiskaa :P

Olin kyllä itselleni niin vihainen tuon radan jälkeen kun oli niin huonoa menoa ja ohjausta. Kunnon ruokatankkaus: banaani, ruisleipä, mustikkakeitto, Elovena-juoma, mehua, makkara ja se suklaapatukka. Jo alkoi sokerit nousemaan ja päässäkin liikkumaan jotain. Osa ihmisistä puhuu ettei ne pysty syömään kisapäivänä, mulla se ei ole ongelma :D Tosin syöminen ei ole muutenkaan, moni kauhistelee mun ruoka-annoksia.

Seuraavalle agiradalle sitten paremmalla fiiliksellä, vaikka asenne rataa kohtaan oli huono. Nyt oli enemmän meidänlaista menoa radalla, vaikka hieman varmistelua olikin. Lopussa Fyra ampaisi niin että jäin pahasti putken jälkeen jälkeen, mutta sain vielä tönäistyä hypylle. Saatiin sitten radalta nolla jolla sijoituttiin sijalle 2. Etenemän ollessa 4,11 m/s Luokassa taisi tulla 3 virheetöntä rataa.

Hyppyradalle oli sitten jo helle. Olin tietenkin varastautunut sadevaatteilla ja ne hellevaatteet oli jääneet kotiin. Kenttä tuntui tosi lämpimältä. Hyppyrata oli haastava. Pahoja linjoja ja putkeen saattamista (kaksi u-putkea lähekkäin, kepeiltä piti mennä oikeanpuolen putkeen sisemmästä aukosta sisälle :P) sieltä piti juosta pituus ja suora enkkuputki sekä kulmahyppy pitkillä esteväleillä. Olin aivan varma että me ei tuolta radalta nollaa saada. Koko rata vääntöä alusta alkaen mm. serpentiiniä ja ei oikein päässyt luukuttamaan kunnolla. Fyra oli jälleen pätevä aksakoira ja se toimi hyvin. Paikkaili kultaisesti mun virheitä. Saatiin radalta nolla vaikka kaarrokset oli varmaan lentokentän kokoisia, ei pystynyt keskittymään niihin kun tuntui että olin koko ajan myöhässä. Sillä nollallla oltiin jälleen sij. 2. Etenemä oli 4,22 m/s. Eli ihan kelpovauhtia rallattelusta huolimatta. Samalla tuplanolla MM-karsintoihin :) Hyvä Manki <3

k%C3%A4nny%20602-normal.jpg

Palkinnoiksi saatiin koiranruokaa sekä ruusukkeet. Plussana lahjakortit jotka olivat 2. sijalla vielä ilmainen startti seuraaviin kisoihin. Yleensä voittaja saa ilmaisen ja 2.-3. 50% alennuksella. Mentiin siis 1 1/2 lahjakortilla ja saatiin tilalle 2 täyttä lahjakorttia. Ei huonot kisat :) Muutenkin tykkäsin I-HaH:n kisoista. Hyvä paikka ja lenkkimaastot. Hyvä buffa ja rento fiilis. Ennen kaikkea mieskuuluttaja oli varsin rento ja heitti mukavaa välispiikkiä. Harvemmin tulee kuunneltua kuulutuksia niin hyvin :)

k%C3%A4nny%20624-normal.jpg

TUPLAnolla sijoilla 2. :)

Illalla pikaisesti kotiin ja lenkillä. Sieltä Cimo takaisin autoon ja Johannan luokse tapaamaan Tähkä-munsterinseisojaa. Olipa pentu kasvanut kahdessa kuukaudessa. Korkeampi kuin Cinco ja painoakin kilon enemmän. Vauhtia ja leikkiä kyllä riitti. Tosin Cinco vaikutti ADHD-seisojan rinnalla hyvin aikuiselta ja viisaalta (?!). Tosin se kyllä jaksoi vipeltää ja juosta pitkin pihaa lelun kanssa, vaikka oli ollut koko päivän kisoissa mukana.

k%C3%A4nny%20628-normal.jpg

k%C3%A4nny%20627-normal.jpg

k%C3%A4nny%20626-normal.jpg

k%C3%A4nny%20625-normal.jpg

k%C3%A4nny%20629-normal.jpg

Muuten viikonloppu vierähti mukavasti. Perjantaina käytiin kentällä kokeilemassa vielä Tiinan rataa Fyran ja Cincon kanssa sekä hieman hyppyjumppaa. Oli vaan hieman liian lämmin ilma kun tuntui että voimat lähti sekä itseltä ja koirilta hyvin nopeasti. Illalla piti vielä mennä näyttelykoulutukseen, mutta kaskummaa kun se taas peruttiin. Ihan jännityksellä odotan saanko käytyä viimeisen kerran vielä tänä vuonna vai meneekö ensi vuoteen? :P Lauantaina oltiin ihan kotosalla ja Cimo pääsi X-tempore siskolenkille Evan kanssa. Metsässä vierähti sitten kevyesti 2 tuntia :O Siskoilla oli kyllä hauskaa ja ne juoksivat pitkin sammaleita <3 On ne aika hauskoja veijareita :)