Sunnuntaina käytiin Cincon kanssa Turussa näytelmöimässä. Fyra pääsi turistiksi mukaan, koska meillä oli tarkoitus mennä myös aksaamaan samalla reissulla. Harmillisesti kehän aikataulut venyivät ja vanuivat niin paljon että aksatreenit jäi tällä kertaa välistä :(

turku_f-normal.jpg

Fyra-turisti

turku_f3-normal.jpg

Itse Cinco-näyttelykoira

Kehät oli yli tunnin myöhässä ja syy selvisi sillä että tuomarin Tiina Tauluksen lisäksi kehässä pyöri koko ajan harjoitusarvostelija Vesa Lehtonen. Tarkkaan tutkivat ja liikuttivat koiria. Kun meidän vuoro oli mennä kehään niin kehänlaidalla oli vielä kolme muuta tuomaria istumassa :D Enpä ole aikaisemmin ollut vastaavassa kehässä. En oikein tiennyt miten päin seisotan koiraa pöydällä. Koiran kylki katsoja tuomareihin päin (näin tein) vai normaalisti (minä kehänlaidalla) jolloin nämä katsojat olisivat saaneet ihastella takapuoltani :D Ahdasta siinä oli kuitenkin joka tapauksessa. Tuomari totesi harkkarille että tällä juuri sellainen Ransu-naama kun kuuluukin olla. Cinco sai Erin, Sa:n sekä 6. sertinsä ja oli samalla myös ROP. Tuli vielä hyvä mieli kun tuomari totesi kätellessä, että kaunis koira sinulla.

turku_f2-normal.jpg

Harvemmin saa rotukehässä esiintyä viidelle tuomarille :D

Ryhmiin jäätiin koska niihin oli vain tunnin odotus, se aika kierreltiin kojuja. Cinco ja Fyra sai taas leluja :P Mulla on niin paljon palloja ja muuta tavaraa että kohta hukun niihin. Palkinnotkin oli kivat kun sai pokaalien sijaan valita Marimekon pyyhkeet vihreänä tai keltaisena. Itse ryhmät meni kivasti, vaikka vettä alkoi satamaan ja aika ajoittain sitä tuli aivan saavista. Cinco liikkui todella hyvin tiibetinterrierin takana ja joku tuomari kopissa totesi että: katso tuon länderin liikkeitä. Joo kyllä se liikkuu hyvin ja pitkällä askeleella kun vaan osuu askelkuviot samaan :D

turku_f4-normal.jpg

Turku 04.08.2013 ROP Cinco

Näyttelyn jälkeen Maskuun Heidin luokse suunnittelemaan reissuja ja sieltä sitten kotiin. Illalla käytiin vielä kentällä treenailemassa Minnan ja poikien kanssa. Voi Cincoa <3 Se on ihan hassuna Uuno-botrsuun ja vähän tietty koikkeripoikiinkin, mutta Uuno... Cinco aloitti kylkimyyryn 10 metriä ennen kohdetta ja lirautti ilopissat :P Uunoa hieman kummastutti kun Cinco hepuloitsi pitkin parkkista. Voi hassu!.

Itse treeneissä tehtiin hyppyjumppaa okserin kanssa. Ensimmäistä kertaa tätä Cincon kanssa ja kyllä se hyppää 45cm okserin niin komeasti yli että boing vaan :P Tällä hetkellä ehkä hieman yli korostuneesti, mutta varmuuden kautta varmasti hyppy tulee matalammaksi. Asento kuitenkin on hyvä. Fyra teki ihan samaa treeniä ja sillä nostettiin okseria korkeammalle, ei ongelmaa.

Ollaan kyllä tällä hetkellä kovassa treeni-innossa varsinkin aksan osalta. Tosin ratatreeniä ei olla tehty kesäkuun jälkeen. Ainoastaan virallisten kisojen tai episten yhteydessä rataa. Kentällä ollaan käyty useita kertoja viikossa ja tehty ihan pieniä toistoja. Pääasiassa hyppytekniikka ja taipumisia sekä kontakteja. Tämä treenimuoto näyttää sopivan Fyralle todella hyvin. Se on aivan innoissaan ja puhkuu intoa. Kotipihalla ollaan tehty keppejä päivittäin ja haettu sinne vauhtia kujakeppien avulla. Samalla Cinco on treenannut keppejä ahkerasti ja ne näyttää hyviltä. Pujotteluasento sekä tekniikka on Fyraan nähden huomattavasti parempi. Niistä tulee varmasti nopeammat kuin Fyran kepit. Fyran kepit on mun kaikista kisakoirista hitaimmat ellei lasketa mukaan Lucasta :D Kulmat kyllä löytyy mutta asento on liian pysty sekä ei halua kepin iskuja kylkiinsä. Aksa on kyllä niin kivaa, vielä kun se toko intokin löytyisi :P No talvella sitten kun aksat jää pakosta vähemmälle treeni olosuhteiden vuoksi?