Lauantaina lähdettiin Fyran ja Cincon kanssa SSKY:n erikoisnäyttelyyn Heinolaan. Hieman kyllä protestoin tuomaria joka on erkkarina arvosttelut länderit 2009, 2010 ja nyt myös tänä vuonna 2013. Sama tuomari joka kerta, ei järkeä!. Kyseessä siis Tapio Eerola joka ei liiemmin ole mun koirista koskaan tykännyt, ei ainakaan Fyrasta. Poikkeuksena Ruotsi joulukuussa jolloin valitsi Cincon PN-1 ja Fyran PN-2. Kisakumppaneita oli silloinkin, mutta taisi olla hetkellinen häiriö :D

Paljon oli tuttuja paikalla joita en ollut nähnyt pitkään aikaan mm. Fyran kasvattajaa Merviä. Puhelimen kautta kyllä ollaan usein yhteydessä, mutta livenä harvemmin. Samoin Cincon kasvattaja Tiinaa ja monia muita vanhoja länderistejä. Näiden tuttujen ihmisten vuoksi jaksaa erkkariinkin ajella. Onneksi rotukehän ajan ilma oli suosiollinen eikä satanut. Ländereitä oli paikalla 17 kpl.

Cinco pääsi omaan luokkaansa sisarustensa kanssa. Esiintyi ihan kivasti, vaikka potkasin kivellä sitä takajalkoihin. Sen vuoksi askeleet meni toviksi ihan sekaisin. Enpä saanut oikein mitään selitystä siitä miksi ei Cimosta enään tykännyt. Totesi vaan että länderisti tyypillisesti herkkä kun osuu takajalkaan kivi niin askellus sekoaa, antoi EH ja sillä luokassa sij. 2. Heijjaa! Ensimmäinen EH on nyt saatu, katsotaan kuinka monta muuta me vielä saadaan. Koira ollut viimeksi 9kk sitten samalla tuomarilla niin tuolla tahdilla me saadaan 9kk päästä jo H, saati mitä me saadaan parin vuoden päästä? ;)

Fyran kanssa valioluokassa kehää kiertämässä. Esiintyi kivasti ja ilmeisesti tuomarin kanta Fyraan on muuttunut vuosien saatossa postiivisempaan suuntaan. Viimeksi erkkarissa 2010 oli kaikki huonoa eikä edes sijoitutta 6 koiran luokassa. Nyt sentään ne huonot jutut oli hyviä mm. niinkin tärkeä asia kuin etuaskelten ulottuvuus.  Valioluokassa toiseksi ja lopulta PN-kehässä sija 3.

Cinco esiintyi myös Tiinan kasvattajaluokassa joka sai KP:n ollen ROP-kasvattaja sekä Totti-iskän jälkeläisryhmässä missä myös KP ja Paras jälkekläisryhmä. Isoja kehiä saatiin sitten odottaa vesisateessa useampi tunti. Kasvattaja ryhmässä ei tullut sijoitusta, mutta jälkeläisryhmässä korjattiin potti kotiin!. Totin jälkeläiset oli BIS-1 jälkeläisryhmä!. Tuomarina Rune Fagerstöm. Ei kyllä uskottu omaan sijoitukseen, vaikka tuntui että katsoi meitä pidempään jälkeläisryhmässä. Kun sijat 4.-2. Oltiin jaettu oltiin jo lähes tulkoon hiippailemassa kehästä pois. Oli kyllä aitoa iloa kun meidät poppoo kuulutettiin sijalle 1. Ihan mieletöntä. Unohtamatta Totti-iskää joka sijoittui viellä veteraaneissä BIS-1 sijalle, siis länderitkin voivat olla ykkösiä. Huh!.

jalkeilaiset-normal.jpg

© Petri Örling, Pasada-kuvat