Sunnuntaina kisattiin lokakuun ekat ja vikat kisat. Edelliset kisat olivat Hyvinkäällä kuukausi sitten, laiskasti ollaan kisattu tai samalla tavalla kuin aikaisemmin :D Mitä sitä enempää tapojansa muuttamaan. Olin hieman pettynyt kun olin ajatellut ilmoittavani Kokkosen Tuijalle mutta koska kisat olivat suuret 3-luokkien kisat yht. yli 520 starttia tuli kaikille säkäryhmille oma tuomari ja kisat käytiin kahdella radalla. Medit tulivat kisapaikalle viimeisenä ja startit oli suunniteltu 14.15, 16 ja kello 17.15 alkaviksi.

Lähdettiin Fyran ja Cincon kanssa hyvissä ajoin Best In Areenalle Tampereelle. Saavuttiin paikalle tunti ennen kun ensimmäinen rata oli merkattu alkavaksi. Auto jouduttiin jättämään läheisen eläinkaupan pihalle eli ei toivoakaan hallin pihalle pääsystä kun kisapaikalla oli vielä minit ja maksit. Lähdettiin sitten pitkälle lämmittelylenkille koska oletin että medeille vaihtuu hyppyrata koska tuomari vaihtui. Huomasin kyllä että aikataulut oli hiukkasen etuajassa. No käveltiin yli puoli tuntia ja hieman ihmettelin kun muita medejä ei näkynyt missään. Jätin tytöt autoon ja kävelin halliin. Vastaus kysymykseen oli siellä. Rataantutustumiset oli alkanut kun tuomari ei ollut vaihtanut rataa, jepjep!. Se oli sitten startti lähes tulokoon ilman tutustumista, Fyra vielä kisasi 10 ensimmäisen joukossa ja mulla oli kaikki kamat vaihtamatta + lelut katsomatta. Unohtamatta että auto oli vielä kaukana hallista. Iski pieni hiki päälle, mutta ehdin ihan hyvin tai mua kuulutettiin valmistautumaan kun porhalsin halliin sisälle. Fyra puhkui intoa ja se rähisi. Oli tosi ahdasta mennä radalle kun medejä tuli maaliin ja toisella radalla makseja meni radalle ja tuli ulos radalta.

Hyppyrata oli siis Reetta Mäkelän käsialaa ja meillä tuomarina oli Markku Kaukinen. Meidän hyppis oli sattuneista syistä kaoottinen, mulla oli tosi vaikea hahmottaa miten rata jatkui 12. putken jälkeen. Pari kertaa jouduin tarkistamaan numeroa ja muutama omituinen kuvio sinne tuli myös. Saatiin kuitenkin taisteltua nolla, mikä mun mielestä oli loisto suoritus :) Päivi hallin ulkopuolella kysyi, että miten mä sen tein. Totesin, että treenaan paineensietokykyä :D Ihmetys ja kummastus oli suuri kun sijoituituttiin sillä radalla sij. 2./57.!!! Etenemä oli 4,40m/s.

photo2-normal.jpg

photo6-normal.jpg

Toisena rata oli Kaukisen agirata. Tuomari kertoi että tämä oli hänen ensimmäinen tuomaroitinsa valmistumisen jälkeen. Rata oli mukava juuri meille sopiva. Tykkäsin kovin profiilista. Nyt mä ehdin hyvin tutustumiseen ja hakemaan koirankin. Olisi pitänyt varmaan tehdä samalla tavalla kuin edellisellä radalla niin suorituskin olisi ollut parempi? :D Fyra oli sikapossu :P Jätin sen lähtöön. Suorassa linjassa hyppy-rengas-puomi. Piti ottaa renkaan takaa vastaan koira, mutta jätin Fyran mielestäni odota käskyllä. Kävelin renkaan ohi kun huomasin että jotain sujahti ohi :P Fyrahan siinä... Meni iloisesti renkaan ja matkasi puomille. Lihapulla varasti ja oli tuhma... Ei muuta kuin jalkaa toisen eteen ja koiran perään. Onneksi pysäytyskontakti toimi ja pääsin radalle mukaan, tosin mun oli hieman koko ajan pasmat sekaisin. Pääsin kuitenkin mielestäni hyvin radalle mukaan. Fyra liikkui hyvin ja verkkaisesti. Tehtiin hyvää nolla rataa kunnes 4 estettä ennen maalia linjasin A:n jälkeen liikaa hyppyä ja Fyra otti sen takaakiertona. Harmitus, muuten hyvä rata eikä tosiaan voi koiraa moittia vaan itseään. Tyhmä virhe jota varmaan kukaan muu ei tehnyt :P Hönövirhe...

Vikalle agiradalle ei ollut kummemmin mitään odotuksia. Lähinnä harmitti oma tumpelointi. Tämä rata oli mielestäni vaikeampi kuin edellinen agirata. Haastavia kulmia ja takaakiertoja. Päivän teemana oli myöskin se että koiran tuli osata hakea eri kulmista kepit ja keppien päässä piti tehdä jotain. Hyvä suunnitelma radalle ja koiran kanssa lähtöviivalle. Nyt otettiin lähtö tarkemmin. Käskytin tiukemmin ja pidin katsekontaktin, edellisellä radalla (varasti) olin selin koiraan koko ajan. Rata meni kyllä ihan mukavasti, vaikka ei siinä mitään flow-fiilistä tullut. Nättiä perusvarmaa Fyraa joka teki tosi tarkasti koko ajan hommia. Saatiin radalta nolla ja olin siihen hirmu tyytyväinen. Radan jälkeen jäähdyttelin Fyraa ja käveltiin tyttöjen kanssa neljännen vai viidennen kerran sinä päivänä Ideaparkin ohi :D Oli kyllä aika ylläri kun me oikeasti VOITETTIIN sillä radalla luokka jossa oli 52. osallistujaa :O Etenemä 4,17 m/s eli hyvin Fyran agiradaksi :)) Ihan huisia!!!. Eipä noita voittoja niin kauheasti tule eikä sijoituksiakaan yleensä. Voe mahdoton Fyra-Maisteria <3

photo13-normal.jpg

photo8-normal.jpg

photo11-normal.jpg

Tampereella Fyra HR: 0 (-7,37) sij. 2./57. ja AGI: 0 (-7,63) sij. 1./52.

Fyra ei ole mikään tykki eikä maailman nopein länderi. Se on perusvarma ja kiltti koira. Kuuntelee hyvin sekä kääntyy pienesti. Se on juuri mun käteeni sopiva hansikas ;) <3 En olisi muutama vuosi sitten uskonut että meistä tulee Fyran kanssa vielä hyvä pari kun opin siihen luottamaan tarpeeksi ja olen itse kehittynyt ohjaajana. Nautitaan näistä hetkistä aina niin pitkään kun vaan voidaan :)

photo3-normal.jpg

Palkinnot oli tosi kivat saatiin 2 kpl 10€ lahjakortteja Mustiin ja Mirriin. Ilmainen starttilahjakortti sekä puoleen hintaan toinen. Dentastix laatikoita peri kappaletta ja sitten jotkut dödöt. Onneksi luin tekstin sillä olisin sitä varmaan aamulla sujauttanut unissani kainaloon :D Se oli meinaan lihanmakuinen stick-namipalkka :O Kuka tuollaisia käyttää? :D Apua!

photo12-normal.jpg

ja mä luulin että tätä laitetaan omiin kainaloihin :D

Muuten viikonloppuna treenailtiin hieman aksaa lauantaina. Tehtiin junnuille pari hyvää oivallusta tajuamatta itsekkään aluksi miten hyvä treeni men tehtiin ihan vahingossa :D Kentällä vierähti helposti taas se pari tuntia ihan huomaamatta. Fyra teki vaan pientä fiilistelyä sillä ei ollut tehnyt muutakuin epiksissä rataa. Ilmeisesti fiilistelyt toimi kun tulos oli seuraavana päivänä vastaavanlainen :) Cinco teki myös sunnuntaina kisapaikalla keinua ja keppejä. Hyvin sujui eikä ongelmaa vaikka häiriö oli aika suuri kun samassa tilassa oli radalle meneviä koiria ja sieltä pois tulevia.

photo1-normal.jpg

Cinco Oppilas ;)