Tiistaina Cinco aloitti jumpan. Olen jo pitkään katsellut Turussa järjestettäviä Balance-tunteja koirille joita Dogitiimin Anu pitää. Harmillisesti meillä on ko. kurssipäivinä yleensä ollut muita menoja. Nyt kurssi (4 kertaa 2 viikon välein) järjestettään Loimaalla Kennelkerhon toimesta. Päivä oli meille sopiva ja matka puolet lyhyempi niin sehän sopi meille vallan mainiosti :)

Balance on syvälihasjumppaa joka kehittää tasapainoa ja koordinaatiota. Cincolla on mielestäni Fyraan verrattuna huomattavasti hankalampaa mm. hallita takajalkoja. Jonkun verran ollaan niitä kotona jumpattu Dyn-Air tyynyn päällä. Nyt saatiin kokeilla meille uusia ja hyödyllisiä juttuja, samalla myös oivallista aivojumppaa koiralle.

Tunnilla oli neljä koiraa ja jokaisella oli oma tehtävä piste. Säännöllisin väliajoin vaihdettiin paikkaa. Ensimmäisellä kerralla kiipeiltiin laatikoiden päällä joiden väli koko ajan pieneni. Tämä oli Cincon mielestä oivallisen hauskaa. Se mennä viipotti niitä laatikoita pitkin ja yritti välillä ehdottaa myös kontaktin alastuloa :D Yksi harjoite oli jalkojen nostaminen pienten rimojen yli. Cincolla oli pieniä keskittymisongelmia, koska se kuvitteli, että kyseessä on hyppyjumppa. Laitoin muutaman namin matkalle, mutta se mennä viipotti ilman namipalkkaa suoraan päähän. Kyllä se lopulta hieman rauhoittui ja askelsi rauhallisesti rimojen päältä. Ei ravannut tai hyppinyt yli. Samalla pisteellä oli tasapainolauta. Cinco tuli mielellään siihen mutta kun aikani sitä heilutin niin se kyllästyi ja lähti pois. Ilmeisesti syvät vatsalihakset joutuivat hommiin liian pitkäksi ajaksi ja mukavuus alue ylittyi. Kolmannella ja neljännellä pisteellä oli puoli pallo sekä Dyn-Airit. Molemmilla venyteltiin ja ns. punnerrettiin sekä yritettiin saada koira istumaan niille. Puolipallolla Cincolla oli vaikeuksia istua siinä päällä. Jos etujalat oli maassa niin sitten onnistui ihan hyvin puoli pallon päällä. Dyn-Airin päällä sitä ollaan kotona hieman harjoiteltu.

Kotiläksyjä saatiin ympärimeno molempiin suuntiin sekä peruuttaminen. Oli kyllä kiva jumppatunti koiralle. Cinco kyllä tykkäsi ja minä myös! Mielenkiinnolla odotan mitä me tehdään kahden viikon päästä :)

 

balance1-normal.jpgbalance5-normal.jpgbalance4-normal.jpgbalance3-normal.jpgbalance2-normal.jpg