Perjantaina Fyra aloitti tokon treenaamisen. Eipä sitten olla kauheasti sen osalta aktivoitu itseämme syyskuun kisojen jälkeen. Pitäisi varmaan sillä Fyra oli taitava. Se on kyllä niin hauska otus, koska kyseessä on kuitenkin länderi niin se oppiminen on toisinaan vähän sitä sun tätä. Fyra on kuitenkin todella oppivainen ja suorastaan fiksu. Ehdottomasti fiksuin länderi mun laumasta.

Minna toimii meidän 6x kerran kurssilla koutsina. Fyra oli onnesta soikeana ja kävi tietenkin hymyilemässä Minnalle. Niinhän se kuuluukin kouluttajaa käydä hieman lahjomassa ;) Ensimmäisellä kerralla oli aiheena häiriköinti perusasennossa. Pareittain häirilöitiin toistemme koiria ja koiran tuli olla sivulla istumassa ja ottaa kontaktia. Ilona toimi Fyran häiritsijänä ja taisi siellä vielä Minnakin käydä härkkimässä. Fyran kontaktia ei sitten rikottu millään. Se istui kiltisti ja napitti mua (katsoin koiraa  ikkunan kautta). Se on kyllä niin perso ruoalle, että istui ja odotteli naksun ääntä. Nakki naamaan ja koira oli taas tyytyväinen.

Seuraavaksi treenattiin meidän ällötystä eli kapulan pitoa ja nostoa. Mun pitäisi nyt tähän satsata ihan tosissaan. Fyralla on sylkeminen niin vahvana, että mun pitäisi oikeasti treenata tätä. On vaan niin tylsää hinkuttamista, että mulla ei riitä mielenkiinto. No nyt sain hyviä vinkkejä, ehkä me kokeillaan kotonakin. Minna katsoi myös kaikkien kosketusalustat ja kierrot tolpan ympäri. Näissä ei ongelmaa, paitsi se että Fyra pitää pakasterasian kantta palkkana ja tuo sen mulle mikäli en ole tarpeeksi nopea. Luoksetuloja tehtiin suorana. Kaksi koiraa teki vastakkain samanaikaisesti. Hyvää häiriötä ja kuuntelua samalla.

Lopuksi paikkamakuu ja istuminen. Molemmat Fyran kanssa hyvät (olin piilossa). Istumista ei olla kyllä edes tehty, mutta hyvin istui :D Olipa kivat treenit ja ehkä me taas tästä aktivoidutaan. On sanomattakin selvää, että Fyran eläkelaji tulee aksan jälkeen olemaan toko. Tokosta ajeltiin tyttöjen kanssa vielä Turkuun. Varsin tehokas perjantai-ilta.

k%C3%A4nny1%20708-normal.jpgk%C3%A4nny1%20709-normal.jpg

Lauantaina oli vuorossa hajukurssi Loimaalla. Fyra ja Cinco pääsi osallistumaan tänne. Duo pääsi sitten seuraksi mukaan. Kouluttajana toimi Liisa Pennanen. Ensin 1,5h luento ja sen jälkeen pääsivät koirat omissa tunnin tyhmissä treenaamaan. Molemmilla F & C syttyi lamppu tähän hommaan. Piiloteltiin purkkia jossa oli haju sekä tehtiin ilmaisua. Oli kyllä kivaa erilaista aktivointia. Olisi niin kivaa tehdä kaikkea kun vaan aika riittäisi. Tätä jatketaan vielä kotona treenaamisella. Mielikuvitus on vain rajana ;D

k%C3%A4nny1%20713-normal.jpgk%C3%A4nny1%20717-normal.jpg

Illalla käytiin vielä hallilla treenailemassa Hönö Teamin kanssa. Hyviä oivalluksia ja hyvät treenit. Olin oikein tyytyväinen. Moni asia alkaa aksan osalta loksahtamaan kohdillensa. Fyran motivaatiota ollaan saatu hyvin nostettua yksinkertaisilla harjotuksilla. Cinco ei tarvitse vireen nostoa, sitä riittää. Ollaan kuitenkin tehty vireen hallintaa ja siinä me ollaan onnistuttu hyvin. Tosin työ tämänkin osalta on vielä kesken. Hyvältä näyttää kuitenkin. On meillä taitavia rekkuja :)

Sunnuntaina Cincolla oli treffit Uunon kanssa <3 No oli siellä tietty kaasot ja bestmannit myös mukana. Cimo vaan rakastaa niin kovin mustavalkoista fiksua bordercollieta. Mitenköhän se joskus ymmärtää länderi uroksen päälle? :D Olipa kiva lenkki kirpeässä pakkasilmassa. Koirat sai juosta ja me Minnan kanssa parantaa maailmaa :)