Perjantaina oli vuorossa ensin Fyran kanssa tokotreenit. Käveltiin hallille Fyran kanssa ihan kaksistaan. Manki oli siitä hyvin otettu ja tohkeissaan kun pääsi mun kanssa treenaamaan eikä ollut muita huomion kilpailijoita mukana.

Tällä kertaa vuorossa oli luoksetulot. Toiset koirat suorittavat paikkamakuuta tai kontaktitreeniä vieressä. Fyran kanssa otettiin luoksetulon stoppia. Eipä olla tehty viime kokeiden jälkeen kertaakaan. Ekalla hieman valui koska mun käsimerkki ei ollut tarpeeksi napakka. Toinen oli parempi kun käsimerkki oli napakampi. Kolmannella Minna palkkasi taakse ja se oli hyvä. Viimeinen otettiin suorana luoksetulona. Hyvää oli se, että vauhti oli tosi kova jokaisella toistolla. Fyra laukkasi kaikki välit. Sen takia varmaan stoppi hieman valuikin :D Kun muut teki luoksetuloja tein minä paikkamakuuta niin että  luoksetuloa tekevät koirat olivat meidän välissä. Hyvin Fyra pysyi :) Tehtiin myös kaukoja joissa Fyran vire oli sen verran korkea eli oli niin tohkeissaan että se pomppasi aina ylöspäin. Ei kyllä liikkunut pahemmin mutta pomppasi kuin kenguru ylös. Minna totesi että sille saisi hienot kaukot jos opettaisi etujalkojen pysyvän paikallaan. Meillä kyllä pitäisi pysyä ne takajalat :D Kun hieman vire laski niin koirakin teki nousut rauhallisemmin. Tosin mielummin innokas koira kun lahna joka ei suostu tekemään mitään. Kokeissa kuitenkaan ei vire (palkkaamattomuus) ole niin korkea koskaan. Hyppynoutoa tehtiin kapulalla. Se onnistui hyvin vinojenkin heittojen osalta. Tokotreeneistä lähdettiin Turkuun Cincon kanssa näyttelytreeneihin. Pääsi sitten sekin omalle privaattimatkallensa :)

Launtaina lenkkeiltiin Riihivalkamassa Johannan ja poikien kanssa. Illalla mentiin vielä hönöttämään hallille. Tällä kertaa teemana oli kontaktit ja irtoaminen. Tehtiin ylösnousuille hyppyjumpat sekä keinulle että puomille. Kyllä laukanpituus voi olla niin eripituinen kun Fyra osuu kaikilla neljällä tassulla ylösmenolle ja Cinco osuu takatassuilla. Lisäksi tehtiin vielä irtoamista missä Fyra oli varsin pätevä. Ei Cincokaan huono ollut, mutta ei nyt vielä irronnut niin hyvin tai kaukaa putkeen. Ilmeisesti kustu putki aiheutti nuorisotiimissä hieman vastarintaa. Fyra oli palkantoivossa niin se ei sitä putkea edes haistellut :D

Sunnuntaina oli vuorossa Turun KV-näyttely. Turussa ollaan tammikuussa käyty muutamia kertoja. Sieltä on hyviä muistoja mm. 2004 Duo sai ensimmäisen va-sertin ja oli PN-2 Viiman jälkeen. Samaisessa näyttelyssä Anskun Heppu hullaantui Duosta ja sen esitys meni hieman sekaisin :D 2005 Duo tuli Turussa muotovalioksi ja oli samalla ROP. Samaten vuonna 2006 Duo oli ROP. Jostain kumman syystä ei olla sen jälkeen kauheasti Turussa käyty paitsi vuonna 2009 jolloin Fyra oli ROP-pentu. Tänä vuonna tehtiin poikkeus. Ilmoitin molemmat tytöt näyttelyyn. Tosin lauantai-iltana vasta muistin, että perkule jos molemmat saa erin ja SA:n ei mulla ole toiselle esittäjää. Iphone sanoi sopimuksen irti keskiviikkona joten olen siitä asti ollut ilman puhelinta. Eipä sitä kenenkään numeroa ulkoa muista :P No muutaman viestin laitoin vielä illalla facen kautta mutta kehät meni osan kanssa päällekkäin.

turku_palkinnot.2-normal.jpg

Milo, Cinco & Fyra

Ländereitä oli ilmoitettu Turun KV-näyttelyyn 5 kpl. Tuomarina uusi tuttavuus Rune Fagerström. Tämä tuomari otti Hyvinkään erkkarissa BIS-jälkeläisluokan jossa Totin lapsukaiset (Cinco, Ricca, Kiri ja Eva) ottivat BIS-1 voiton. Muuten en tiedä onko hän ländereitä arvostellut, ei ainakaan virallisesti missään aiemmin. Tuomari oli tiukka sillä kehäsihteeri totesi näyttelyn jälkeen, että SA:t oli tiukassa. Uroksia oli 1kpl ja narttuja 4 kpl. Tämä tuomari oli oikein mukava ja käsitteli koiria kauniisti. Tykkäsin todella paljon!.

turku_palkinnot.3-normal.jpg

turku_palkinnot.4-normal.jpgturku_palkinnot.5-normal.jpgturku_palkinnot.7-normal.jpg

Nuortenluokassa oli narttuja kolme kappaletta: Cinco, Tofsan (Cincon sisko) ja Vilkku (Sapliinan S-pentue). Cinco esiintyi todella kauniisti ja pöytä oli erinomainen. Näin heti pöydällä että tämä setä kyllä tykkää Cimosta. Tuomaria huvitti kun Cinco nosti etutassunsa pöydälle :D Tuomari antoi hyvin aikaa koiralle ennen kuin kävi koskemaan. Yhtään en kuullut mitä tuomari Cincosta sanoi. Liikkeet osuivat nappiin ja Cinco ravasi hyvin koko ajan edellä. Saatiin Eri ja lopulta voitettiin luokka SA:n kera. Kovaa vauhtia hakemaan Fyraa kehään. Onneksi Kaarina (Minimaxin) piteli Fyraa kehänlaidalla hihnassa joten sain sen napattua hyvin nuortenluokan jälkeen. Fyra istui kehän ajan nätisti, mutta kun Fyra esiintyi niin kuulin pientä laulua takaa. Cimo siellä lauloi kateudesta vihreänä kun sisko oli kehässä :P Fyra esiintyi tasaisen varmasti ja hyvin. Se on kyllä niin hauska kun on aina niin kovin tärkeänä kehässä :D Fyra sai myös SA:n joten mulla oli kaksi tyttöä PN-kilpailuissa. Onneksi Kaarina lupasi esittää Fyran ja minä sain esittään Cincon.

turku_palkinnot.8-normal.jpg

Kaikki ylläolevat kuvat: © Anja Mai

En ollut yhtään kuunnellut nuortenluokan koirien tuloksia joten olin hieman puulla päähän lyöty kun oltiin kaksin Kaarinan kanssa kehässä. No kävi ilmi ettei kukaan muu nartuista ollut saanut SA:ta kuin Fyra ja Cinco. PN-kisa oli lyhyt ja tuomari laittoi suoraan Cincon ykköseksi ja Fyra oli sitten toinen :) Cinco sai sertin ja cacibin, Fyralle jäi sitten va-cacib.

ROP-kehään saatiin vastaan nuortenluokan uros Milo (Alobelin Cliome). Milon pappa on Totti joten ovat sukulaisia Cincon (Totti on Cincon iskä) kanssa. Tällä kertaa Cinco veti pidemmän korren olemalla ROtunsa Paras :) Ryhmäkehiinkin jäätiin kun odotusaika ei ollut kuin muutama tunti. Sillä välin saatiin kyllä rahat tuhlattua. Tytöt tahtoi Helsittaren SoftShell-takit willisten päälle, koska ovat lojaaleita niin Duo sai myös. Piäni miäskin olisi saanut mutta koko oli hieman vaikea päättää. Lucas saa sitten jälkikäteen tuliaisensa. Naudan nilkkoja (herkkuluita) siellä oli edullisesti joten niitäkin ostin Cimolle. Se rakastaa niitä ylikaiken! :)

Ryhmät oli yllättäen läpihuutojuttu, mutta hyvää kokemusta. Päästiin taas hienosti menemään villakoirien jälkeen. Oli siellä lähipitäjät hyvin edustettuna Forssan lisäksi: Tammela ja Jokioinen myös. Kenellekkään ei tullut menestystä, mutta Cinco oli hyvin tohkeissaan ja ravasi hyvin. Kotimatkalle päästiin alkuillasta ja niin sitä päivälle tuli taas mittaa yhden työpäivän verran :)

Iso kiitos Kaarinalle Cincon ja Fyran kiinnipitämisestä kehänlaidalla ja Fyran esittämisestä PN-kehässä. Olipas taas mukava tavata länderistejä kehänlaidalla :)

turku_palkinnot-normal.jpg

turku_palkinnot.9-normal.jpg

TURKU INT 19.01.20.14 BOB Cinco (Cert & Cacib) and BB-2 Fyra (Rest-Cacib) Judge: Rune Fagerström


Cincon arvostelu: 22 kk Erinomainen koko. Hyvät rungon mittasuhteet. Hyvä sukupuolileima. Hyvänmallinen pää jossa oikea pituus ja voimakkuus. Tummat hieman pyöreät silmät. Hyvä kaula. Hyvä suora ylälinja. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä runko. Erinomainen luusto, raajat ja käpälät. Hyvä karva. Esitetään erittäin jäntevässä ja hyvässä kunnossa. Liikkuu hyvin.