Tiistaina ajelin työpäivän päätteeksi puolitoista tuntia Hämeenkyröön. Otin mukaani Fyran, Duon ja Lucaksen Olafin laserkäsittelyyn. Edellinen kerta Olafin luona on ollut toukokuun alussa 2013. Nyt kun Lucaksen polvi leikattiin ja Duokin on kävellyt hieman tikuttavammin takaosaltaan päätin varata ajan. Fyra pääsi sitten omaan katselmukseen (mun mielenrauhaksi). Olaf on kyllä niin taitava. Se ei turhaan pyydä varailemaan aikoja vaan sanoo aina että tulet jos jotain oiretta tulee. Lisäksi sillä on mahtava taito löytää koirasta viat. Jos jotain ongelmaa tulee koirassa mitä ei muut eläinlääkärit ja fyssarit löydä niin tämä saksalainen eläinlääketieteen tohtori kyllä löytää.

Me aloitettiin tällä kertaa Duosta. Duo kävi aikoinaan useamman kerran (pari vuotta sitten) Olafin käsittelyissä. Ylläpitona ollaan nyt käyty silloin tällöin tarpeen vaatiessa. Aiemmin Duon vasenpuoli keskiselästä oli jumissa nyt oli oikea puoli. Muuten Olaf oli hyvin tyytyväinen näkemäänsä ja totesi koiralla olevan vielä lihaksiakin. Duo on kyllä hauska kun se näki minne ollaan menossa alkoi hillitön haukkuminen. Käsittelypöydällä se nukahti heti kun näki piippauslaittteet. Lopuksi se oli ihan mahdottoman iloinen käsittelyn jälkeen taisi tehdä hyvää.

Fyra katsottiin kokonaan läpi. Olaf tutki pulssilla sekä "hermolaitteella". Vika löytyi vasemman puolen lannerangan lopusta josta löytyi lihasperäinen jumi. Fyra ei ole kyllä viimeiseen kuukauteen oirehtinut mitenkään, mutta halusin vielä sen tarkistaa ennen kuin aloitan kisaamisen ja treenaamisen kunnolla.

Lopuksi käsittelyyn pääsi Olafille uusi tuttavuus pieni löwchenpoika Lucas. Ensin kartoitettiin tilannetta. Ristisideleikkaukset 01/2014 (oikea)  ja 10/2011 (vasen). Lisäksi kerroin selkärangan vahingoittuneen vuonna 2006 kun irtokoira amstaffi/pittbull hyökkäsi pikku ukon kimppuun. Olaf löysi selän keskikohdasta vanhat purema-arvet ja Lucas oli ihan mahdottoman tyytyväinen kun siihen laitettiin laseria. Se ihan kuorsasi :D Takajalat käsiteltiin myös. Vasen ei antanut singaalia, mutta oikea oli vielä herkkä. Siitä myös haava-alue antoi kipua. Kaiken kaikkiaan Olaf oli hyvin ihmeissään siitä miten hyvässä kunnossa Lucas on ristisideleikkausten jäjiltä. Munuiasrefressi oli myös hyvä koska yleensä lähemmäs 12-vuotiaalle koiralla se laskee jo alas. Lopulta Olaf kysyi vielä uudelleen ikää kun oli koko ajan ajatellut että piäni miäs on korkeintaan 7-vuotta vanha. Totesi vielä että kyllä Lucas vielä pääsee niille pitkille puolentoista tunnin metsälenkeille kun on niin hyvässä kunnossa jo nyt :)

Oli kyllä niin hyvä mieli kun ajelin kotiin sieltä. Tosin siinä vaiheessa kun lähemmäs kolme tuntia oltiin  koiria yhteensä hoidettu. Olisin sitä laseria voinut kyllä ottaa myös omaan selkääni :P Uudelleen mennään taas kun tulee tarve tai ihmetys jostakin asiasta.