Tortaina tehtiin Lotan treeneissä Fyran neljännet aksatreenit tänä vuonna. Onneksi Manki on niin kiltti ja kuuliainen että se hoiti jälleen treenit kotiin, eikä tuntunut yhtään siltä ettei aksaa oltaisiin tehty hetkeen. Cinco sen sijaan :P Joo siitä ei mitään mainittavaa. Sanotaan että juoksujen pitäisi rauhoittaa koiraa, meillä sitten ilmeisesti tapahtuu päin vastoin. Cinco oli Cika. Se teki elämänsä ensimmäisen lentokeinun ja muutenkin porsasteli A:n kanssa. Joo on se ihana räkänokka, mutta Fyran jälkeen se tuntuu taas niin kovin kuumakallelta :D

Lauantaina kisattiin Fyran kanssa Tampereella kaksi starttia. Jätettiin siis aamun hyppyrata väliin ja lähdettiin kohti kisapaikkaa vasta yhdeksältä. Olipa kamala ilma ajaa :( Urjalan pikkuteitä pitkin missä ei ollut edes lumiaura käynyt. Sai kyllä ajaa keskittyneesti ja kieli keskellä suuta... Päästiin kuitenkin perille asti ja sain hikipäässä tehtyä myös hyvän lämmittelylenkin. Maskotit Cinco ja Duo olivat toko matkassa mukana.

k%C3%A4nny2%204272-normal.jpg

Päivän radat tuomaroi Allan Mattson. Ensimmäinen agirata tuntui kivalta, vaikka itsellä oli pieni jännitys vatsassa. Nämä kun olivat tämän vuoden toiset kisat ja viimeisen 5kk aikana ollaan kisattu 3 kisaa (yhteensä 7 starttia). Kyllä se ettei ole treenattu (kynsivamma) ratatreeniä eikä muutakaan 6 viikkoon tänä keväänä tuntuu hieman vatsan pohjassa. Onneksi torstain Lotan treenit olivat hyvät Fyran kanssa joten saatiin hyvä pohja kisoille.

Itse radasta mulle ei jäänyt mitään mielikuvaa, siellä oli kaksi kertaa puomi-putki erottelu jossa jouduin Fyran saattamaan loppuun asti sekä tosi ilkeä okseri joka varmasti oli kurja sellaisille koirille jotka eivät osaa hypätä kunnolla. Panssarivaunun kanssa rata meni kuin unessa. Se tuntui helpolta ja siltä kuulma se oli näyttänytkin :) Tulokseksi nolla ja loppujen lopuksi sij. 3./39. Etenemä 4,54 m/s (ia 3,7 m/s) joten se oli Fyraksi todella hyvin. Tämä oli viimeinen karsintanolla (SM-nollat tuli täyteen jo lokakuussa) joten saimme junalipun Rovaniemelle MM-karsintoihin. Tosin en edellenkään osaa päättää mennäänkö sinne vai ei...

k%C3%A4nny2%204273-normal.jpg

Toisella radalla mulla oli ihan hyvä tuntuma, vaikka oma keskittyminen ei ollut niin hyvää kuin ekassa. Fyra oli vaan sikapossu ryökäle. Se varasti törkeästi lähdössä ja mä en ehtinyt tekemään yhtään mitään pelaastaakseni sen toiseen takaakiertoon. Mietin vain palautanko sen lähtöön vai en... Olipas se tuhma. Toisaalta ihan ymmärrettävää, että oli hieman liekeissä kun ei olla kisattu. No tilastovirheeksi meni tämä varastaminen sillä oli nyt 4 kerta kun sen teki. Kumma homma että kaikki kolme on tullut sisäkisoissa ja ainoastaan yksi ulkona. En ilmeisesti ollut tarpeeksi jämäkkä alussa?. Saatiin kuitenkin tehtyä ihan kiva rata loppuun asti vaikka hylly oli alla.

Perinteisesti missasin palkintojenjaon koska olin kävelemässä koirien kanssa. Joten Petralle kiitos tuuraamisesta ja Terhille iso kiitos nännikumeista :) Olipa mukavaa taas nähdä pitkästä aikaan tuttuja kisapaikalla. Fyraan kyllä olen tyytyväinen <3 Jos panssarivaunu on kisannut 5kk aikana 7 starttia sillä on 5 nollaa koossa ja kaksi hyllyä. Nollilla ollaan joka kerta oltu vielä palkinnoilla. Aivan huikeeta!.

k%C3%A4nny2%204274-normal.jpg

Minäkö Rovaniemelle?