Perjantaina lähdettiin ennen viittä ajelemaan kohti Vaasaa. Mukaan lähti mies ja kaksi koiraa: Cinco sekä Fyra-turisti. Eipä olla tälläistä "perhereissua" tehty useampaan vuoteen kun taloa rakennettiin. En edes muista koska Matti olisi ollut viimeksi koiranäyttelyssä?. Olisiko ollut messari vuonna 2011?. Ei mitään käsitystä. Matkaa oli lähemmäs 350km ja tehtiin yksi pysähdys Porissa vanhoissa tutuissa maisemissa (Matti opiskeli siellä) ja vaihdettiin kuskia.

vaasa1-normal.jpgvaasa2-normal.jpgvaasa3-normal.jpgvaasa4-normal.jpgvaasa5-normal.jpg

Perille Vaasaan päästiin hieman ennen kello 21.00. Hotelli oli kyllä hieno ja siinä oli monta kerrosta, olisiko ollut 10 kerrosta. Auto vietiin katto parkkiin ja lähdettiin viemään koiria sekä tavaroita huoneeseen. No maalaiset ihmetteli miksi hissi ei liikkunut, vaikka huonekorttia siinä vilautettiin. Vaihdettiin hissiä koska kuviteltiin että siinä on joku vika. No ei toiminut toinenkaan ennen kuin vieras mies tuli samaan hissiin niin päästiin 5. kerrokseen. Ei se avain sitten toiminut huoneen ovellakaan :D Eli sitä ei oltu ollenkaan alustettu :P Ei muuta kuin takaisin alas, mutta koirat ja mies jäi kyllä odottamaan ylös. Alustuksen jälkeen toimi sekä hissi & hotellihuoneen ovi :D Käytiin iltalenkillä tutustumassa Vaasaan koska en muista koskaan käyneeni siellä. Hienolta näytti ympäristö ja kaunista vanhaa kaupunkia. Uni kyllä tuli hyvin ilallla.

vaasa6-normal.jpgvaasa7-normal.jpgvaasa8-normal.jpgvaasa9-normal.jpgvaasa10-normal.jpgvaasa11-normal.jpg

vaasa12-normal.jpgvaasa13-normal.jpg

Tässä hotellissa myös koirat huomioitiin sillä heille oli oma tervetuloa pussukka joka sisälsi lenkkitiedot ja ell-tiedot sekä lihatikkuja, puruluita sekä kakkapusseja. Tosin Matti totesi missä se miesten pussi on? :D Koirat saivat poikkeuksellisesti nukkua sängyssä yöllä. Sen sitten huomasi ainakin Cincon naamasta sillä se näytti aamulla tältä:

vaasa21-normal.jpg

Bad beard day :D

Taisi sängyssä nukkuminen olla erittäin mukavaa kun parta oli aivan sekaisin. Aamulenkin jälkeen aamupalalle tientoiselle puolelle jossa oli vielä lisää hotellihuoneita. Siellä oli sitten väkeä varmaan yli 100 ihmistä samaan aikaan :O Joku jääkiekkoturnaus tms. Aamupalalla minut tunnistettiin ja tultiin kysymään oletko Annariina?. En kyllä heti tunnistanut ihmistä, mutta kävi ilmi että se oli Fyran Martta-siskon omistaja Mervi Ruotsista joka oli Vaasassa käymässä. Pienet on ympyrät, mutta niin hienoa että Mervi tuli juttelemaan ja tunnisti.

vaasa39-normal.jpgvaasa40-normal.jpg

Botniahallia löydettiin mutkan kautta kun navi sekosi tietöistä ja mun meinasi jo ahdistus tulla :D Molemmat tytöt pääsi sisälle vain Cinco osallistui näyttelyyn. Ländereitä Liettualaiselle Kornelija Butrimovalle oli ilmoittautunut 5 kpl. 3 narttuja ja kaksi urosta joista vain toinen oli paikalla. Me käytiin tällä tädillä jo Latviassa maaliskuussa. Iso näyttävä nainen joka katsoi maassa hampaat. Käsiteli aika kovin koiraa ja koska oli niin iso oli aika pelottava koiralle koska "makasi" lähes pienen koiran päällä. Halli oli kyllä tilava ja valoisa. Isot kehät mistä voisi myös muut paikat ottaa mallia. Bonuksena myös kahvikärry joka kiersi kehien väleissä. Pysyi matkaseuralainenkin tyytyväisenä ;)

vaasa25-normal.jpg

Uroksissa Topi-veli (Krumme Furche Faust) esiintyi EH:n arvoisesti. Hyvin on Totti-isänsä oloinen ja näköinen. Oikein nätti poika :) Cinco pääsi avoimeen luokkaan yhdessä nätin pikku-Hetan (Cierimon Bebe) kanssa. Molemmat esiintyivät kivasti ja saivat ERI:n. Cinco voitti luokkansa ja Heta oli toinen. Cincolle myös SA. Valioissa käväisi hönösisko Eva (Krumme Furche Fortuna Verterat) ERI:n ja SA:n arvoisesti. PN-kisassa oli sitten siskot vastakkain ja tuomari sitten liikutti näitä kahta useampaan kertaan ympäri ja vielä yhdessä vierekkäin joka oli aikamoisen vaikeata :D Tällä kertaa Cinco PN-1 sertin ja cacibin kera ja Eva PN-2 va-cacibin kanssa. Cinco sai viimeisen 10. sertinsä ja tuli samalla Suomen Muotovalioksi sekä roikkuvilla serteillä myös Ruotsin, Latvian ja Eestin valioksi. Koska uroksista ei tullut SA:n arvoista koiraa oli Cinco myös ROP.

vaasa26-normal.jpgvaasa27-normal.jpgvaasa28-normal.jpgvaasa29-normal.jpgvaasa30-normal.jpgvaasa31-normal.jpgvaasa32-normal.jpgvaasa33-normal.jpgvaasa34-normal.jpgvaasa35-normal.jpg

vaasa38-normal.jpg

vaasa36-normal.jpg

Sisarukset: Cinco, Eva ja Topi

vaasa37-normal.jpg

ja koko näyttelyväki :)

vaasa41-normal.jpg

Kehän jälkeen otettiin muutamia ryhmäkuvia sisarusten kesken sekä koko joukosta. Juteltiin ja vaihdeltiin kuulumisia. Ennen lähtöä käytiin vielä katsomassa kojuja. Fyran suosikki koju oli kaskummaa ruokakoju :D Best In-kojulle Fyra olisi voinut jäädä asumaan. Se oli aivan sekaisin kaikista herkuista mitä sille tarjottiin. Cinco sen sijaan ei suostunut epäilyttäviä makkaroita syömään, mutta Fyra söi sitten nekin :P Ryhmiin ei tällä kertaa voitu jäädä sillä meidän piti käydä kotimatkalla vielä Tampereen lähellä 60-vuotis synttäreillä. Sellainen kotimaan matkailupäivä tällä kertaa :)

vaasa53-normal.jpg

MM-koirat eli Matkustaja ja Muotovalio

vaasa50-normal.jpg

FI & SE & EE & LV MVA & EE JMVA & LV JMVA & LVV-14 & TLNV-14 & EEV-13 & EEJV-13 & TLNV-13 & TLNJV-13 & LVJV-13 & BDSG13 & SEV-12 & SEJV-12

Krumme Furche Festina Lente