Tiistaina käytiin hönöteamin kanssa kentällä hieman tekemässä pikku treeniä muutamalla esteellä. Teemana oli irtoaminen ja leijeröinti sekä varsin itsenäinen rengas. Tehtiin me vähän myös kontakteja. Olipa kivaa taas puuhastella ja pohdiskella. Uudet treenisuunnitelmat on mietinnässä ja ne tulisi myös kirjata ylös jotta se olisi mahdollisimman johdonmukaista ja tehokasta treenaamista. Se ei kuulu kyllä hönöteamin perussääntöihin, mutta ehkä me voitaisiin hieman poiketa siitä ;)

Keskiviikkona käytiin pitkästä aikaan treenaamassa Turussa Purina Centerillä. Fyra pääsi ratakurssille missä kouluttajana oli Tuulia Liuhto. Rata oli mulle vaikea, ehkä sen vuoksi että oli mulle epälooginen eikä siellä ollut sellaisia kohtia missä me ollaan koirakkona vahvoja osaamistaidoltaan. Räpeltämistä se oli osittain ja yksi hidas varma ohjausvaihtoehtokin sinne tuli suunniteltua. No onneksi en ollut ryhmän ainoa :D Numero 22 tutustuttiin ja sinne päästiin. Ehdottomasti Fyran kanssa hyödynnettävä enemmän persjättöä ja sitä että lähden nopeammin liikkeelle. Se tulee todella hyvällä draivilla mun perääni. Mä vaan tuppaan varmistelemaan liikaa :P Yksi hauska juttu siellä kävi myös. A-steen alla oli u-putki ja Fyra piti lähettää pimeään putkeen. Putkessa oli monta painoa sekä suuaukon kohdalla että matkalla pitämässä putkea paikoillaan. Ilmeisesti Fyra on oppinut katsomaan putken painoista sisäänmenoaukon :D Lähetin kaukaa pimeään putkeen n. 4m päästä. Fyra yritti keskellä olevien painojen välistä sisälle :D Yritti ja yritti mutta ei päässyt. Lopulta se oli aivan ihmeissään että kuinka voi olla putki mistä ei pääse sisälle. Voi Manki-Maisteri <3 Kun suuaukko löytyi niin ei ollut enään sen jälkeen mitään ongelmaa. Tuulia sanoi että jotkut koirat oppivat katsomaan putkien suuaukot painojen mukaan ja Fyra taitaa olla sellainen :P

Cinco pääsi Elinan valmennukseen pitkästä aikaan kun meillä oli tuuraaja kouluttaja muutaman kerran Elinan jalkaleikkauksen vuoksi. Pala nousi kurkkuun kun kuulin teemana: kisanomainen treeni ja virheestä rata tulee lopettaa siihen. 4 yritystä olisi ja mentiin vuorotellen. Radalla 22 estettä joka oli ihan mukava. Löytyi haastetta, mutta ei kuitenkaan älyvaikea. Ryhmäläisten kanssa naurettiin, että saako 1-2 nollasta ryhmäpaikan ensi syksylle. Elina totesi jos 4 tekee niin sitten paikka on varma.

Cincon kanssa tehtiin eka rata varmana, muutama peleastus kohta ja Cinco korjasi kiltisti <3 Saatiin nolla ja fiilis huikea. No sitten vaan lisää nollia tekemään :P ja me tehtiin. Ihan oikeasti kaikilta radoilta nollat :O Kisanomainen treeni ja neljä nollaa. Ihan jäätävä suoritus ja pää kesti hyvin. Voi Cinco, miten pätevä pikku aksaharjoittelija. Ekan radan aika oli varmisteluilla huonoin, mutta seuraavat kolme meni aikalailla samoihin.

Pieni palaveri jossa käytiin omasta mielestä hyvät asiat läpi. Piti luetella itse kolme. Minä sanoin Cincosta: kesti kepit hyvin joka kerta vaikka valssasin päässä, oli hyvät lähdöt ja koira kulki. Lopuksi tehtiin vielä yksi pieni korjaus halutusta kohdasta. Me tehtiin välistäveto jossa Cinco korjasi mun liikettä. Tehtiin takaakierto-ihmisnuoli-takaakierto ja sylkkärillä okserille. Oli muuten hyvä :) Tosin mentiin mun mukavuusalueen yli koska monta tekniikka pienessä välissä. Vauhti kasvoi entisestään. Pitäisi vaan sylkkärissä ohjata ulospäin linjalta eikä jäädä liikaa saattamaan. Lopussa saatiin tehdä poikkeus sillä mun ohjausvalinta poikkeuksellisesti toimi Cincolle. Kokeiltiin kuitenkin kahta sokkaria ja sillä saatiin vielä lisää vauhtia :O Onnistuneet treenit ja hyvä mieli ajella kotiin :) Yksi irronnut pölykapseli otettiin ojasta mukaan kun irtosi kaarteessa, onneksi huomasin kolinan :P

elina-normal.jpg