toko2-normal.jpg

Olen varmaan hullu tai muuten vaan päästäni hieman höynähtänyt sillä keskiviikkona mentiin Fyran kanssa tokokokeisiin. Kisat oli Loimaan järkkäämät, mutta kisattiin kuitenkin meidän omalla kentällä. Se jännitys näissä tokokokeissa on aivan mieletön siis aivan kamalaa. Jotenkin sitä miettii kaikenlaista tapahtuvan paikkamakuissa. En todellakaan halua että Fyralle sattuisi niissä mitään pahaa. Onneksi meillä oli paikalla bodyguardit jotka oli valjastettuna pelastamaan Maisteri paikkamakuusta jos siellä jotain tapahtuu kun olen piilossa.

Tiistaina kun käytiin Minnan kanssa Siuntiossa Vappua moikkaamassa tuli siinä ajellessa mieleen ettei me olla treenattu kaikkia liikkeitä edes viime syyskuun jälkeen :P Hyppy oltiin ihan kokonaan unohdettu ja noutokapula löydettiin vappupäivänä :D Onneksi Uuno oli kertonut hyvät toko-ohjeet takaluukussa matkalla Siuntioon. Ihmeteltiin kun takaluukusta kuului Fyran saksalaista tervehdyshuutoa (= on haukkumisen ja ulvomisen välimuoto ja tekee sitä silloin kun on hyvin iloinen) tasaisin väliajoin. Ilmeisesti Uuno kertoi Fyralle sääntöjä mitkä Maisteri aina kuittasi.

toko1-normal.jpg

Kisapaikalle saavuttiin koko lauman voimin ja autossa oleva meteli vaan kasvoi. Pölöt luulivat pääsevänsä aksaamaan. Pienen kävelyrinksan jälkeen alkoi koe jossa oli tuomarina Ilkka Sten. Avoimessa luokassa oli 6 koiraa ja olin tapani mukaan hieman pihalla kaikesta. Hyvin vähän ollaan tehty käskytettynä ja muutenkin nämä oli minun elämäni toiset avoimenluokan kokeet.

toko3-normal.jpg

Aloitettiin paikkamakuusta ja jätin lihapullat autonrenkaan viereelle. Meidän vieressä oli heeleri tyttö joka oli tosi kiva ja söpö. Taisi kyllä istua koko ajan ja muutenkin pitää hieman ääntä :) Koko Avo-luokka oli hauska koska siellä oli hyvin erilaisia koiria mitä yleensä. Paikallaolo meni hyvin ja Fyra oli tosi nätisti koko ajan. Liikkeen lopussa kun tuomari antoi pisteitä sillä oli kova kiire jo autolle. Vapautin sen kehän jälkeen suoraan palkalle ja sinne se sitten kirmasi kovaa vauhtia syömään lihapullia :D Hetki autolla ja oltiin luokan eka koira niin päästiin heti kehään. No olin menossa kehään sisälle kun muistin että meidän oma kapula jäi autoon. Siinä sitten huusin kehään että odottakaa hetki tulen kohta! :D En kyllä tiedä onko tämä kuinka laillista mutta tuomari vaan nauroi kun kerroin että meidän pinkki kapula jäi autoon :P

  • Paikkamakuu piilossa 3 min: 10  Tuntui jälleen äärettömän pitkältä ajalta. Makasi nätisti ja tarkkaavaisena katse suoraan eteenpäin. Oli mielestäni hyvin rento.
  • Seuraaminen taluttimetta: 8 Olin aivan sekaisin kun liikkuri laittoi mut nenä kohti autoparkkia ja pari metrin päähän kehänauhasta. Ihmettelin mikä tämä liike on kun olen selin tuomariin. No selvisi että liikkuri halusi tehdä heti täysikäännöksen. Seuraaminen oli ihan hyvää. Välillä aukeni ja muutama perusasento oli väljä. Juoksussa pomppasi kerran ylös.
  • Maahanmeno seuraamisen yhteydessä: 9 Oli mielestäni hyvä ja tippui hyvin alas.
  • Luoksetulo: 8 Hieman valui stopissa ja loppua tulee treenata paremmaksi. Nyt jäi perusasento vinoon.
  • Seisominen seuraamisen yhteydessä: 10 Tämä oli nätti!
  • Noutaminen: 7 Haki kapulan mutta heitti sen suullaan mun selän taakse kun nostin kapulaa selän takaa nousi seisomaan ja oltiin molemmat ihan pihalla mitä tulee nyt tehdä.
  • Kauko-ohjaus: 9 hyvät vaihdot ja tekniikka. Tarvi ekaan istumiseen toisen käskyn.
  • Estehyppy: 8 Hyppäsi ja istui hyvin. Otti häiriötä jostain ja alkoi seuraamaan kentälle tulleita ihmisiä. Tarvi toisen käskyn vierelle tuloon.
  • Kokonaisvaikutus: 10 Fyra-Maisteri <3

Yhteensä 175 pistettä, AVO 1-tulos ja sij. 1./6.

Tulos oli kyllä sinäänsä yllätys koska me ei olla kovin paljoa tehty eikä treenattu tokoa. Huomasi kyllä sen että palkaamattomuus treeniä tulisi tehdä sillä Fyra alkaa helposti keulimaan. Innostuu liikaa ja alkaa jahtaamaan mun jalkaa. Oli kova työ pitää se irti mun jalasta :D Kiva kun aksassa on antanut palkata jollain tietyllä tapaa mitä tokossa ei välttämättä katsottaisiin ihan yhtä suopeasti. Tämä oli meidän toinen koe ja toinen AVO 1-tulos joten Fyra olisi yhtä 1-tulosta vaille TK2. Ehkä me se vielä saadaan kunhan vaan mennään kisoihin kokeilemaan onneamme :)

toko4-normal.jpgtoko5-normal.jpgtoko6-normal.jpg

TK1 Fannimer Angelica "Fyra" obedience open class (class 2) 1st prize at Forssa 14.05.2014 and we also won the class of 6 dogs. This was our second 1st prize in open class.