Kaikkea pitää ainakin kokeilla kerran ja mieluusti niin ettei treenaa. Tämä on meidän toimintaperiaate ja taidetaan pysyä sillä tiellä :D Lauantaina mentiin virallisiin rallytokokilpailuihin (laji tuli viralliseksi 1.5.)paikkaan nimeltä Nummi (ent. Nummi-Pusula). Suuruudenhulluna ilmoitin kolme koiraa Lucas, Fyra ja Cinco kahteen alokasluokan kisaan. Lucas ja Fyra on tehnyt rallya epävirallisesti RTK1 edestä ja viimeksi tehneet rataa vuosi sitten kisoissa. Cinco sen sijaan ei ole ko. lajia harrastanut koskaan paitsi nyt kaksi kertaa alkeiskurssilla opetellut yksittäisiä kylttejä. Ei siis koskaan tehnyt kisanomaisesti rataa.

rally1-normal.jpg

Nu-pu oli kisajärjestänä fiksu sillä siellä oli kaksi kisaa alokasluokalle. Kisat oli isot sillä kaikki 60 koiraa osallistui alokasluokkaan ja se oli jaettu kolmeen eri tutustumisryhmään. Mun omat koirat oli ekassa erässä joten kisa A kello 09.45 ja Kisa B kello 13.45 tutustumisissa. Matkaan lähdettin ennen puolia kasia koska koirien piti vielä saada viralliset kisakirjat sekä mittaukset. Ajettiin tunti kisapaikalle, reitti oli kyllä sellainen maantiematkailu ettei tosi :D Somerniemen kautta jotain pieniä maanteitä, mutta perille päästiin ja vielä hyvissä ajoin :) Kolmen kisakirjan täyttö ja mittaukset. Kävelyn kautta rataantutustumiseen.

rally2-normal.jpgrally3-normal.jpgrally4-normal.jpg

Tutustuminen kesti 15 minuuttia ja tuomari kävi radan läpi. Mielestäni rataa ei käyty enään niin hyvin läpi mitä aiemmin kun laji oli epävirallinen. Kirosin montaa istumiskohtaa sillä Lucaksen polvelle se on vaikeaa. Tammikuussa leikattu polvi on hyvin kireä ja joutuu istumaan kankulle.

rally5-normal.jpg

Cinco pääsi elämänsä ekalle ralliradalle. Se hölmö luuli pääsevänsä aksaamaan :P Hyppi ja pomppi. Sain kuitenkin lähdön onnistumaan, mutta spiraalissa otin liikaa askelia joten siitä -10p Cinco taisi siinä kohden hieman keulia niin meni pasmat sekaisin. Muuten ihan nättiä menoa ja saatiin radalta 86p. Lucas-papparainen oli intoa täynnä. Se jaksoi hyvin puoleen väliin asti kunnes tajusi perkele ei tule nameja. Istumiset oli hitaita mutta parhaansa se kuitenkin yritti, pisteitä 92p. Fyra pääsi mun koirista vikana ja se oli hyvin tohkeissaan. Sen kanssa rata tuntui rennolta ja vauhdikkaalta. Harmi kun kyltillä 6 hihna meni solmuun jalkojen väliin ja se hieman haittasi radan tekoa. Sain sen 8. kyltin pujottelussa ongittua pois. Sen vuoksi saatiin 97p. kun -3 pistettä tuli hihnan selvittelystä :P Kaikille kolmelle siis hyväksytty tulos :)

rally10-normal.jpg

Kolmisen tuntia jouduttiin odottelemaan seuraavaan kisaan. Onneksi paikalla oli tuttuja joiden kanssa juoruta, kiitos vaan Loimaan väelle :) Tietty kävin myös syömässä paikassa jossa olin varmaan ainoa asiakas koko viikonloppuna :D Ruoka oli kuitenkin hyvää enkä saanut mitään myrkytystä. Kisapaikalla oli hyviä amerikancookie keksejä myytävänä *slurps* Vihdoin päästiin toiseen tutustumiseen, aikatauluja ei aikaistettu vaikka olisi ehkä pystynyt yli puolella tunnilla kiristään. Oli sellaista vanhan ajan hengailua kisapaikalla. Mikäs siinä mukavassa sääsä :)

rally15-normal.jpg

rally6-normal.jpg

Aikalailla samat kyltit oli kuin aikaisemmassa radassa hieman eri järjestyksessä. Jälleen Lucakselle paljon istumisia. Cinco pääsi taas koiristani ekana ja se oli yllättävän rauhallinen :O Se meni koko radan tosi hienosti <3 Harmi vaan kun oltaisiin saatu täydet 100p mutta ohitin maalikyltin väärältä puolelta :/ siitä -10 pistettä eli 90p.

rally7-normal.jpg

Rally-Cinco

Lucas-pappa oli toiselle radalle sitä mieltä että ohhhoijaa taas tehdään hommia ilman palkkaa :D Kyllä se kuitenkin kipitti ja yritti parhaansa mukaan tehdä kaikki oikein. Saldoksi 86p. mikä on hyvin lähes 12-vuotiaalle :)

rally9-normal.jpg

Fyra päätti olla jälleen panssarivaunun arvoinen koira. Se sitten teki täydet 100p. ja minä vielä muistin tehdä oikein maalitulo kyltin :D Olisi pitänyt varmaan tehdä joku virhe sillä jouduttiin jäämään odottamaan palkintoja.Fyra kun meni sillä hetkellä kärkeen ja kaksi tutustumista oli vielä menemättä :P

rally8-normal.jpg

rally12-normal.jpg

No mikäs siellä odotellassa pari tuntia ylimääräistä ja keksejä syöden :D Käytiin lenkillä ja juoruiltiin tuttujen kanssa. Oli kivaa seurata myös muiden ratoja.

rally22_1-normal.jpg

rally13-normal.jpg

Rallykoirat <3

rally14-normal.jpg

Maskotti Duo <3

rally23-normal.jpg

Niin siinä kävi että Fyra oli kolmas häviten ajallisesti n. alle sekuntti voittajalle. Hieno tulos 57-koiran luokassa :) Kiva kisapäivä kun kaikille kaksi  hyväksyttyä tulosta ja olisivat nyt yhtä tulosta vaille koulutustunnusta RT1. Harmi vaan kun kisapaikat on kivenalla. Jos sitten syyskuussa viimeistään omissa kisoissa jälleen yritetään onneamme. Kotimatkalle lähdettiin kello 17 jälkeen. Ajettiin vielä suoraan kentälle hieman hönöttämään hönöteamin kanssa <3 Illalla kotona rikkipoikkipuhki kello 22. Hullulla on omat huvinsa, selkeesti :D

Sunnuntaina olisi ollut Haminan KV-näyttely. Jätettiin se suosiolla väliin ja juhlittiin äitienpäivää sekä porukoilla, anoppilassa ja mummolassa. Oli meillä toinenkin sankari <3 pieni mies täytti 12-vuotta!

rally24-normal.jpgrally25-normal.jpg

11.05.2014 Lucas 12-vuotta, maailman suurin & mahtavin jellona!