Juhannus on muodostunut aika perinteiseksi vuosien varrella. Käydään hieman treenailemassa aksaa ja parantamassa maailmaa. Oli todella kivaa perjantaina päästä hieman tekemään Fyran kanssa hieno säätöä yli 4 viikon tauon jälkeen <3 Paljoa en usktaltanut tehdä vaan otettiin ihan minirimoilla 9 esteen pätkä sekä perushyppyjumppa. Cincon kanssa tehtiin vähän enemmän ja se taas oli oma itsensä. Huomiona jälleen että kääntymistä ennen tulee tehdä ääntä, muuten valuu ja paukkuu. Hakee hyvin voimakkaasti esteitä edestä. Kiitos o-o treeniseurasta <3 Illalla käytiin vielä mökillä, missä menekin sitten yöhön asti.

jussi3-normal.jpg

Lauantaina jatkettiin perinteitä ollaan lähes jokainen juhannus käyty aksaamassa Turun suunnalla. Perinteet on jatkunut vuodesta 2007 alkaen. Niin tänäkin vuonna suuntasimme perinteisiin aksoihin. Harmi vaan kun paikaksi oli Tuorlan sijaan vaihtunut TSAU-keskus. Hieman se söi hienoa tunnelmaa, mutta kivaa oli silti. Otettiin sitten ihan urheilun kannalta kun päätin ilmoittaa Cincon kahteen starttiin kokeilemaan ensimmäistä kertaa 2-luokkaa ja Fyran kolmeen starttiin. Tuntui hassulta kisata lähes tulkoon se määrä päivässä mitä ollaan koko vuonna kisattu :P Matkaan lähdettiin ennen puolta päivää ja takaisin päästiin yhdentoista aikaan illalla. Sellainen mukavat 11 tuntia tuli vietetty reissussa.

jussi2-normal.jpg

Cinco aloitti urakkansa sisällä hallissa hyppyradalla joka oli Minna Räsäsen käsialaa. Rata oli mielestäni 2-luokaksi hyvin haastava. Ei tuntunut yhtään hyvältä ja jännitti niin kovin 2-luokan korkkaus Cincon kanssa. Rata meni kyllä ihan atomeiksi. Cincon vire nousi liikaa ja se vaan huusi mennessään. Välistä veto (4.-5.) epäonnistui ja siitä kielto ensin. Pituuden jälkeen se juoksi putkeen (numero 18.) josta se juoksi tuomarin luokse. Ilmeisesti sekoitti minut tuomariin ja kävi sitä tervehtimässä :D Sen jälkeen me kyllä päästiin maaliin asti joten kuten vääntäen. Ei siis kovin lupaava aloitus 2-luokassa. Totesin Lotelle puhelimessa, että taidetaan viihtyä 2-luokassa hyvin pitkään :P

jussi8-normal.jpgjussi7-normal.jpg

Agilityrata oli sitten ulkona ja Leena Rantamäki-Lahtisen käsialaa. Oikein kiva ja virtaviivainen rata, ehkä jopa helppo?. Ainoat kinkkiset kohdat oli putken väärän pään ohitus sekä kepeille vienti. Cincon kanssa tämä rata sujui huomattavasti vähemmän jännittyneenä. Olin tarpeeksi rento ja selkeä. Ilmeisesti ohjaukset tuli ajoissa sillä Cinco oli hiljaa koko radan ajan. Kiltti aksaoppilas pelasti koko radan sillä vastakäännöksen innoittamana meinasin ohjata Cincon väärälle hypylle, mutta sain sen viime hetkessä korjattua. Cinco haki ihan superhienosti kaukaa kepit :)) Saatiin radalta nolla ja se oli koko luokan ainoa nolla :) Ensimmäinen LUVA 2-luokasta! :)

jussi6-normal.jpg

jussi1-normal.jpg

Tarjolla olisi ollut myös kolmas startti, mutta siihen emme olleet ilmoittaneet. Mielestäni nuorelle kokemattomalle koiralle 2 kisaa on ihan tarpeeksi. Nyt ollaan 5 starttia opeteltu kisaamista ja täytyy sanoa, että ohjaajan pitäisi jossain vaiheessa alkaa luottamaan koiraansa enemmän. On vielä kovin vaikeaa kun ei aina luota vielä tarpeeksi ja aliarvioi toisen osaamisen. Ehkä se tästä pikku hiljaa kun saadaan lisää kokemusta alle.

jussi5-normal.jpg

Joku oli vähän iloinen päästessään kisaamaan <3

Fyran kolmea starttia saatiin odotella tovi, hyvin kuitenkin sain aikani kulumaan kun oli paljon tuttuja :) Fyra pääsi starttaamaan alkuillasta omat kisansa. Jännä juttu vaikka kisoja on tänä vuonna kertynyt vasta 6 kpl ja viimeiset ratatreenit on olleet toukokuun alussa. Mä kuitenkin luotan meidän osaamiseen 100%. Olin niin onnellinen kun sain kisata Fyran kanssa 2 kuukauden tauon jälkeen. Mulle on aivan sama onko tuloksena virheitä vai nollia. Se tunne kun saa jättää panssarivaunun lähtöön ja siellä se istua nököttää. Se saa mut hymyilemään radalla. Se tunne on tärkein, on kisa sitten kyläkisa tai omat treenit kentällä.

Fyra kilpaili ensimmäisen kisansa ulkona agilityradalla ja tuomarina oli Anne Savioja. Kinkkinen oli rata, mutta ei siellä ollut kohtaa missä olisin epäillyt meidän osaamista. Ainoastaan mun muisti joutui keskivaiheella koetukselle kun en muistanut kaikkia takaakiertoja suoraan. Fyran kanssa tehtiin tasaisen varma nolla rata. Ei se ollut mikään lännen nopein rata ja selvästi ruutinia puuttuu, mutta mielestäni oikein hyvä aloitus kuitenkin :)

jussi4-normal.jpg

Toinen rata oli hyppyrata sisällä hallissa. Se oli Leena Rantamäki-Lahtisen käsialaa. Meille sopiva virtaviivainen ja juostava rata jossa hieman tekniikkaa mutta pääasiassa suoraa juoksemista. Mua hieman kauhistutti 45cm rimat ja okseri joka näytti jumalattoman korkealta. Ehkä mua eniten mietitytti se, että ei olla niillä korkeuksilla oikeasti tehty pariin kuukauteen yhteen mitään. Onneksi Fyra on sen verran taitava hyppääjä ettei mun tarvi asiasta murehtia. Enkä sitä muuten olisi miettinyt, mutta takatassua lähinnä mietin. Joka radan jälkeen sen tarkistin ja se näytti joka kerta hyvältä. Hyppyrata ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan sillä... Panssarivaunu varasti! ja vielä hyvin törkeästi.Tämä on selvästi sisähallien "ongelma" tämä oli toinen kerta tänä vuonna kun teki saman. Jouduin ottamaan kirjaimellisesti juoksusuoralla lentävän lähdön :P Kotona livestreamiä seuranneet olivat kuvitelleet että tahdoin treenata pikajuoksua. Se ei kuitenkaan ollut tarkoitus :D Fyra teki radan hyvin ja minä sain uutta puhtia Elinan huudoista jossa se käski juoksemaan kovempaa. Niin minä sitten juoksin ja pääsin ennen Fyraa jopa maaliin kun kyseessä oli hyppy-suoran enkkuputken-pituuden ja hypyn loppusuora. Hyvä minä ja hyvä me!. Etenemä oli Fyraksi erinomainen 4,86 m/s ja hävittiin voitosta kirpaisevat -0.01s eli se lähtö... Se kun olisi ollut kunnollinen niin olisi aika voinut olla vielä parempi?. Tyytyväinen kuitenkin tähän tuplanollaan joka käy ensi vuoden SM- ja MM-karsintoihin.

jussi9-normal.jpg

Illan viimeistä rataa saatiin odottaa aika pitkä tovi. Siinä vaiheessa kun piti alkaa suunnittelemaan päivän viidettä rataa olin aivan puhki. Jalat oli kipeät seisomisesta ja selästä puhumattakaan. Hetkeksi kuitenkin istahdin kun tajusin olleen jaloillani lähemmäs 7 tuntia putkeen... Annen ulkona ollut viimeinen agilityrata oli päivän haastavin. Mulla oli kyllä selvät kuviot asian suhteen, mutta lähinnä ajattelin omien jalkojen liikkuvuutta. Fyra oli jälleen kiltti ja istui tapitti nätisti lähdössä. Saatiin jälleen tehtyä tasaisen varma nolla ja se oli meidän päivän kolmas rata ja nolla! Eli TRIPLANOLLA!!!. Ihan mieletöntä tämän tauon jälkeen. En muista olisinko vuosi tai kaksi sitten tehnyt viimeksi kolmelta peräkkeiseltä radalta nollan :) ja mikä parasta Fyran tassu näytti koko ajan hyvältä eikä vaivannut mitenkään :)

jussi12-normal.jpg

Olipas juhannuspäivä ja päivällä pituutta, mutta onneksi kisapaikalla oli niin paljon tuttuja ettei ajan tajua edes ymmärtänyt. Kyllä kisaaminen 3-luokassa tuntui jälleen niin kivalta pitkän tauon jälkeen :)

jussi11-normal.jpg

Kisaoppilas ja kisakonkari <3