Sunnuntaina oli tehopäivä. Ensin Lotte tuli hakemaan meitä aamupäivällä Cincon kanssa Hyvinkäälle Roturaceen viehejuoksuun. Päivä oli jälleen oikein mukava erityisen hyvässä seurassa. Rupateltiin ja syötiin sekä nautittiin kauniista päivästä joka oli juuri passeli ilmaltaan tälläiseen tapahtumaan. Ei ollut liian kuuma!. Lisäksi saatiin haettua ihanat kinkku-juustocroisantit Riihimäen ABC-aseman leipomosta. Ollaan niitä monesti kytätty, mutta kauppa on aina ollut kiinni. Pienessä on hönöjen ilot :)

photo8-normal.jpg

photo3-normal.jpgphoto4-normal.jpgphoto5-normal.jpgphoto6-normal.jpg

Länderijoukkueita oli 3 kappaletta ja Cinco juoksi Tyttöjen Kiri-joukkueessa kuten viime vuonnakin. Joukkueessa oli Cinco, Aida, Kiri ja Totti. Hyvin me juostiin tai koirat sillä 47 joukkueen sarjassa oltiin sijalla 10./47. Joukkueen tuloksista otettiin nopein (Cinco 7,30s)  ja hitain aika (Totti-iskä 10 vee 8,59s) pois. Joukkueen tulos oli siis Aidan (7,45s)  ja Kirin yhteistulos (7,59s) 15,04. Pienet erot oli kärkeen sillä 0,20s nopeampi aika ja pronssi olisi ollut meidän :D Cinco sijoittui yksilötuloksissa hienosti sijalle 16./188

10368928_10152493663338812_8769494098753

Länderit ja roturace 2014

yhteiskuva © S. Tamminen

Roturacesta nopeasti kotiin ja kaksi kotona ollutta koiraa mukaan: Fyra ja Lucas. Kohteena oli Kiva-testi joka loisi mahdollisuudet ystäväkoiratoiminnalle. Testiin osallistui 11 koiraa joista 7 pääsi läpi. Testi oli yllättävän tiukka. Se sisälsi mm. luoksepäästävyyden, hampaiden ja korvien yms. katsomisen. Seuraamisen taluttimessa, häiriökävelyn ja ihmisjoukkokävelyn. Lisäksi vieraan koiran ohittamisen sekä luoksetulon ja paikallapysymisen. Lopuksi koira tuli jättää vieraalle ihmiselle 3min ajaksi ja itse oltiin se aika piilossa rakennuksen takana.

photo9-normal.jpgphoto10-normal.jpgphoto11-normal.jpg

Fyran kanssa testi meni kivasti. Sen häntä heilui koko ajan ja hän oli hyvin tohkeissaan. Ei mitään ongelmia missään vaiheessa. 3 min piilossa ajan se oli istunut kuin tatti paikallaan. Oli miettinyt maahanmenoa, mutta oli muistanut että olin sanonut istu. Joten istui sitten koko ajan :D Lucas-pappa 12-vuotta testin vanhin osallistuja oli persoona. Meni kaikki muut osiot ihan hyvin, mutta luoksetulossa Lucas oli sitä mieltä että haistelee ensin hieman tuoksuja. Luokse ehtii aina tulemaan :D Epäilen vahvasti jälleen valikoivaa kuuloa tai sitten se on kuuro. Koiria ei saanut namipalkata testin aikana.

photo12-normal.jpg

Fpukon ystäväkoirat: Oikku, Fyra ja Lucas

Tuloksena saatin kaksi hyväksyttyä tulosta ja näin ollen Fyra ja Lucas voivat toimia Ystäväkoiraharjoittelijoina eri tapahtumissa tai käydä vanhainkodeilla yms. Mielenkiintoista :)

photo15-normal.jpgphoto16-normal.jpg

photo13-normal.jpg

Ystäväkoiraharjoittelijat: Fyra & Lucas <3