agir2-normal.jpg

Viikonloppu vietettiin Janakkalassa Agirodun merkeissä. Pitkä tovi on kulunut kun en ole ko. karkeloihin osallistunut. Viimeksi vuonna 2010 Tampereella missä olin ainoastaan sunnuntain joukkueissa. En edes muista koska olisin viimeksi ollut niin että osallistun myös lauantain kisoihin, vuosi 2005 Tornio?. Tänä vuonna osallistuttiin molempiin päiviin. Kisapaikka oli hyvä ja mulla kävi tuuria myös parkkipaikkojen suhteen. Sain molempina päivinä autolle paikan lähes kisakentän vierestä. Ilma oli lämmin suorastaan kuuma. Koirat olivat viikonlopun takaluukussa häkeissä ja luukku auki. Isot puut tekivät hyvät varjot eikä aurinko porottanut suoraan autoon. Vanhukset: Lucas ja Duo viettivät viikonlopun vanhemmillani täysihoidossa.

agir5-normal.jpgagir6-normal.jpg

Itse kisat käytiin neljällä kentällä yhtä aikaan joten häiriötä kyllä riitti ja itse piti olla tarkkana onko oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Meidän kisapäivä alkoi lauantaina jo kello 7.30 rataan tutustumisella. Täytyy sanoa että lomalaiselle teki hieman tiukkaa nousta kello 5 lauantai aamuna ylös... Aamu ratojen perusteella olisin voinut kyllä jäädä kotiin nukkumaan :D Anne Viitasen radalla 112 mediä ja vain 15 nollatulosta. Fyra oli ihan ylivireinen. Tein virheen kun en antanut sille yhtään ruokaa ennen kisaa. Jätettiin yhdessä kanafileet maalin lähettyville. Fyralla ei sitten muuta ollutkaan mielessä kuin ne kanat. Se oli sikapossu ja aivan kamala!. Puomin alastulolta varasti ilman lupaa, siitä häkeltyneenä kun valssasin samaan aikaan niin se meni putken väärään päähän mun perseen kautta :P Eikä se meno ollut yhtään parempaa loppu radalla. Se jopa jätti kepit kesken elämänsä ekaa kertaa. Kun siinä vaiheessa sain tarpeeksi ja sanoin vapaa niin sinne palkalle se juoksi häntä töttöröllä :D Elämäni kamalin rata ja varmasti myös näytti siltä.

agir7-normal.jpgagir8-normal.jpg

Cinco teki Anne Viitasen agiradalta nollatuloksen ja sai paikan Avoimeen SM-kilpailuun. En kuitenkaan osallistunut iltapäivällä finaaliin sillä mielestäni nuori kokematon koira ja 3 agistarttia samana päivänä olisi ollut ehdottomasti liikaa. Lisäksi kun katselin sitä rataprofiilia niin siinä lämpötilassa n. + 28 astetta 45cm rimat ja vääntörata tuntui tosi pahalta. Joten otin sitten autossa 1,5h päikkärit :D Aamulla ehdin starttien välissä nukkumaan myös yhden tunnin. Kyllä! omistan mahtavat unenlahjat ;)

agir4-normal.jpg

Iltapäivän ekana ratana oli Henkka Luomalan agilityrata 2-luokalle. Tässä vaiheessa aikataulut oli aikalailla tunnin myöhässä. Kisan piti olla kello 16.20 mutta lähempänä kuutta vasta päästiin radalle. Rata profiili oli kiva ja muutenkin tykkäsin profiilista. Cinco vaan meni uudelleen aalle putken sijaan. Lähti mun liikkeen perässä perään kaahottamaan. Tulokseksi siis hylsy.

Fyran viimeinen KV-rata oli merkattu alkavaksi kello 18.05. No se oli sitten lähempänä puoli kahdeksaa kun päästiin aloittamaan kisa. Ritva Herralan rata oli jälleen mukava. Ne sopii meille hyvin, koska on ovat virtaviivaisia ja eteneviä. Fyra oli lähemmäs 80. koiran luokassa heti alkupäässä. Me taisteltiin radalta nolla joka loppujen lopuksi oikeutti sijaan 6./79. Etenemä 4,12 m/s ja ihanneaika alittui -5,52. Vielä kun 7.parasta palkittiin niin päästiin pokkaamaan myös palkinto. Olin kyllä niin tyytyväinen tuohon sijoitukseen kovassa seurassa. Kaikkien kävelyjen ja palkintojen jälkeen päästiin kotimatkalle vasta 21.30. Olin kotona vasta 22.30 illalla aivan rikkipoikkihajalla koko päivästä.

agir9-normal.jpgagir10-normal.jpg

Kaksi väsynyttä Agirotulaista.

agir11-normal.jpg

Onneksi sunnuntaina oli vuorossa joukkue ja mulla oli mukana vaan Fyra kisaamassa. Cinco lähti maskottina mukaan. Onneksi me oltiin vikassa erässä joten lähdettiin vasta kello 10 aikaan matkaan. Fyra kilpaili Kromlins Fannimer joukkueessa jossa oli sama kokoonpano kuin vuonna 2010 mölleissä. Fyran sisarukset Ana, Rasse ja Maya. Oli niin kiva nähdä teitä kaikkia :) Kilpailevien medien tuomarina oli Ville Liukka ja rata oli kiva!. Sellainen juoksurata joka sopi meille. Meillä oli pientä säätöä ennen joukkueen suoritusta koska Pinja kilpaili samanaikaisesti Nuorten SM-kilpailuissa viereisellä radalla eikä muuten mitenkään huonosti vaan otti kaksoisvoiton sieltä :)

Onneksi järjestäjät ja tuomari oli niin mukava että odotteli meidän joukkuetta jotta saatiin kaikki paikalle. Fyra oli joukkueessa ankkuri ja panssarivaunu teki hyvän nollan joukkueelle <3 Joukkueen sijoitus kaiken kaikkiaan oli 14./47. eli varsin hyvä :)

agir14-normal.jpg

agir13-normal.jpg

Kromlins Fannimer vuonna 2010 mölleissä: Fyra, Rasse, Ana ja Maya

agir12-normal.jpg

Kromlins Fannimer vuonna 2014 <3 Maya, Ana, Rasse ja Fyra

Oikein mukava viikonloppu vaikka taisin saada raitisilma myrkytyksen ja iho sai hieman punakkaa väriä. Käveltyä tuli enemmän kuin tarpeeksi. Tapoihin kun kahgistuu niin kävelin 30min rinksan lauantaina 8 kertaa ja sunnuntaina onneksi vain kaksi kertaa :D Ennen kaikkea oli kiva nähdä kaikkia tuttuja pitkästä aikaan. Suustani jäin kiinni useamman ihmisen kanssa ja molemmat päivät kuluivat hyvin nopeasti. Ehkä me taas ensi vuonna osallistutaan??