IMG_4138-normal.jpg

Tänään oli kentällä Tiina Jaakkolan aksakoulutus. Mulla oli molemmille tytöille paikka, aikaa oli sopivasti sillä kahden tunnin treenissä oli tällä kertaa vain neljä koiraa (normaalisti viisi). Tiina oli tehnyt radan Jari Helinin ratapiirrosten pohjalta. Helin on Etelä-Hämeen Piirinmestaruus tuomari muutaman viikon päästä. Oli mielenkiintoinen 24 esteen rata. Siellä oli muutama paha kohta mm. putkijarrun käyttö oli tarpeen kun suorasta enkku putkesta piti kääntyä 90 astetta seuraavaan vieressä olevaan u-putkeen. Edessä oli tietenkin hyppy jonka koira bongasi siellä putkessa olleessaan. Toinen paha ansa oli A-esteen jälkeinen takaakierto hypylle kun viskasi koiran niin se oli hyvin nopeasti sen hypyn takana olevassa putkessa...

Ensin tehtiin kisanomainen treeni ja tutustuminen. 5 minuuttia tutustumista ja sen jälkeen kisanomainen treeni. Tässä vaiheessa taivas alkoi jo tummumaan sekä jyrähtelemään. Niin siinä sitten kävi että kahden tunnin treenin aikana ukkosti ja satoi vettä koko ajan. Toisaalta hyvä, koska niin vähän tulee treenattua vesisateella ja kisoissa saattaa joskus jopa sataa sekä ukkostaa. Ukkonen on osunut mun kisauran ajalle ainoastaan kerran vuonna 2008 Vihdin kisoissa.

Fyran kanssa tein ensin kisanomaisen treenin. Vietiin palkka samalla tavalla kuin kisoissa ja se oli selkeästi se "juttu". Fyra kulki ja liikkui kentällä aivan eri tavalla kuin yleensä. Sillä oli ilmeisen kova tarve päästä kanafileelle :P Mutta me tehtiin ihan hyvä ja siisti nolla heti kättelyssä. Cincon kanssa ei kyllä pystytty ihan samaan. Se meni molempiin ansoihin eli hyllytti kaksi kertaa. Kisanomaisen treenin jälkeen radan läpikäynti ja sen jälkeen kahdessa setissä treenattiin koirat.

IMG_4139-normal.jpg

Märkä Manki

Fyran kanssa molemmat setit meni hyvin. Se teki vain puhtaita ratoja eikä mitään virheitä. Panssarivaunu on <3 Saatiin putkijarru toimimaan todella hyvin niin että kääntyi aivan super pienesti vieressä olevaan putkeen. Koska me ei saatu virheitä aikaiseksi niin tehtiin muutamalla eri tekniikalla rata läpi. Fyran kanssa kyllä tuntuu niin helpolta ja vaivattomalta.

IMG_4140-normal.jpg

Märkä Simo

Cinco oli sitten oma persoonansa. Kierrokset kaakossa ja suu kävi heti haukkumisen merkeissä jos minä olin myöhässä ohjauksessa. Putkijarru saatiin todella hienoksi. Mun pitää vaan olla tarkkana käskyssä sekä siinä että liike pysähtyy todellakin hetkeksi ennen kuin jatkuu. A-esteen takana oleva putki oli meille todella paha kohta. En meinannut millään saada rytmitystä oikeaksi juoksu A:n kanssa. Lopulta sain kallooni sen kuinka paljon aikaisemmin mun pitää oikeasti sanoa että saan sen kiertämään hypylle enkä juoksemaan putkeen.Hyviä treenivinkkejä saatiin mitä pitäisi treenata talvella kuntoon mm. luopumista. Lisäksi Cincon puomin alastulo on nyt jotenkin hieman sekaisin. Sillä on niin kova tarve päästä eteenpäin, että sen jää silmä kiinni edessä oleviin esteisiin minkä vuoksi alastulo hidastuu. Tähänkin saatiin ihan varteenotettia vaihtoehtoja mitä treenata. Pitäisi muistaa myös se etten yhtään liiku vapauttamishetkellä.

Kivat oli treenit ja kahden tunnin vesisuihkun aikana sai ihonsa mukavan ryppyiseksi :D Itse pelkään ukkosta joten joka kerta kun välähti niin säpsähdin. Onneksi koirat eivät siihen reagoineet, vaikka välillä unohdin aivan kokonaan käskyttää seuraavalle esteelle kun odotin jyrähdystä :D