tsau-normal.jpg

Tänään sunnuntaina kisattiin Fyran kanssa Liedossa kaksi kilpailua. Neljä olisi ollut tarjolla, mutta otettiin ainoastaan aamupäivän hyppyrata ja agilityrata. Tuomareina oli meille vähän vieraammat Anders Virtanen ja Eija Berglund. En muista että olisin ainakaan Eijan radalla koskaan kisannut ja Andersin radalla ehkä kerran tai kaksi. Kisakirjasta en löytänyt aiempaa nimmaria nolla radasta.

Forssassa ilma oli viileä ja sumuinen. Oli ylläri saapua Lietoon missä aurinko paistoi ja ilma oli suorastaan trooppinen. Ensin oli vuorossa ulkona ollut hyppyrata joka oli Virtasen käsialaa. Se oli kimurantti ja haastava. Mineissä ei tullut kuin yksi ainoa nollatulos. Tiesin kyllä, että Fyra on kuuliainen ja kiltti joten pahimmat ansat olisi kyllä ohitettavissa. Sain tutustumisessa ihan hyvän suunnitelman radalle ja hyvän luottavaisen mielen.

lieto10jumpgif-normal.jpg

Rata tuntui loppujen lopuksi hyvin kevyeltä mennä. Tuntui ettei menty edes kovin kovaa. Kepeille (10.) menin hieman liian lähelle tekemään pakkovalssia, mutta hyvin Fyra kuitenkin taipui väliin. 13.-14. esteen välin muutin vauhdissa sokkariksi kun piti valssi tehdä. Ehdin omasta mielestäni sen verran hyvin edelle. 15.-16. välin tein saksalaisella. Saatiin radalta nolla, mutta en kuvitellut sen riittävän kuin korkeintaan 2. tai 3. sijaan.

tsau1-normal.jpg

Jäähdyttelylenkin jälkeen päästiin agilityradalle 40 minuutin päästä mitä oltiin edellisessä tutustumisessa oltu. Siinä vaiheessa huomasin screeniltä, että Fyra oli todellakin voittanut hyppyradan 22-koiran luokassa :O En olisi kyllä kuvitellut sitä yhtään. Etenämä oli Fyran hyppyradaksi huikea 4,67 m/s (laskettu 3,6 m/s mukaan). Sillä samalla etenemällä voitti makseissa kelpie. En ymmärrä miten me voitiin mennä niin kovaa?. Panssarivaunu taisi kipittää töppöjaloillaan tosi kovaa tai sitten ajanotto laitteissa oli vikaa. Tämän voiton ansioista me saatiin Fyran kanssa kokoon MM-karsinta vaatimukset ensi kesälle. Miten hienoa jo tässä vaiheessa vuotta kun ko. karkeloihin on vielä 10kk aikaa :))) Iso kiitos hönöteamin Lotelle meidän treenipalkkaus avuista. Ne toimii :)

tsau4-normal.jpgtsau3-normal.jpg

Agityradalle oli vaikea tsempata itseäni kun vähän pääsi keskittyminen herpaantumaan. Rata oli Berglundin ja hyvin erikoinen. Alussa oli sellainen pikajuoksu suora yhdellä ärsyttävällä niistolla. Rata ei tuntunut kyllä yhtään omalta, vaikka suoritettavissa se kyllä oli. Alun niisto onnistui hyvin ja sen jälkeen juostiin Fyran kanssa kilpaa. Minä melkein voitin 4 esteen hyppysuoran ja pääsin koiraa ennen puomille. Harmi vaan kun olisi siinä vaiheessa pitänyt hieman paremmin rytmittää (lue hidastaa). Puomin alastulo oli seinään päin ja sieltä valssin kautta takaisin 180 astetta enkkuputkeen. Onnistui vielä hyvin. Fyra oli jotenkin villi ja se tuli tosi kovaa sieltä putkesta, mun olisi pitänyt varmaan kutsua sitä tms. mutta mun viski-leikkaus epäonnistui. Se jäi pyörimään paikallensa jolloin tuli kielto. Sitten se pääsi karkaamaan vieressä olevalle hypylle. Sen jälkeen se juoksi sitten kaikkia muita esteitä mutta ei niitä mitä piti :D Manki sitten hieman rallatteli... Suodaan se kuitenkin hänelle <3 Eipä siltä radalta tullut kuin yksi ainoa puhdas nolla medeille 25 koirakon luokassa. Makseille ei tainnut tulla yhtäkään ja niitä oli vielä enemmän.

Tämän päivän saldo oli fifty-fifty. Huippu hyvä nolla ja kaoottinen hylly. Hyvä että balanssi säilyy :) Olen kuitenkin niin tyytyväinen kun 0-voitto tuli loppujen lopuksi näin helposti. Fyra kun ei ole mikään idän pikajuna vaan lännen panssarivaunu :P Nyt voidaan rauhassa pitää jälleen kisataukoa talvella ilman mitään paniikkia tuloksista.

tsau5-normal.jpg

Maskotti ja Fyra-Maisteri <3