k%C3%A4nny4%20001-normal.jpg

Viikonloppu oli täynnä ohjelmaa. Lauantaina lähdettiin aamusella puoli kymmenen aikaan Fyran ja Cinco-maskotin kanssa kohti Hattulaa ja agilitykilpailuja. Kyseessä oli Etelä-Hämeen Piirinmestaruudet. Fyralla oli kunnia osallistua 4. piirinmestaruuskisoihin. Minulle ne taisivat olla 10. Piirikisat, piti oikein tarkistaa että ensimmäiset EHPM-kisat oli Bellan kanssa vuonna 2005 jolloin oltiin toisia :)

Kisat käytiin Parolan koulunkentällä. Oltiin hyvissä ajoin paikalla ja sain katsottua agilityradan rakentamisen mineille. Aikataulut oli tässä vaiheessa jo hieman myöhässä, joka loi minulle pientä stressiä iltaa ajatellen. Molemmila radoilla tuomarina toimi Jari Helin. En ole ko. herran radoilla kisannut kuin 2-luokassa Cincon kanssa kaksi kilpailua, silloin jäi mielikuva vaikeista radoista. Agilityrata oli mielestäni ihan mukava ja mentävä. Siinä oli pientä tekniikkaa ja vaikea keppikulma, mutta löytyi silti juostavaakin kohtaa. Tykkäsin kyllä. Meidän oli päätarkoitus tehdä tasaisen varmat radat ja niin me tehtiinkin. Fyra kulki ihan kivasti, vaikka olin hieman jännittynyt. Puomin jälkeen piti palata 180 astetta taaksepäin hypylle ja Fyra meinasi karata väärälle hypylle. Jollain kumman tavalla sain äänihuulet auki ja kiljastua (!) Fyran pois sieltä. Panssarivaunu oli kiltti ja totteli <3 Saatiin radalta nollatulos, mutta en katsonut sijoitusta enkä aikoja kenenkään muunkaan tulosta/rataa.

k%C3%A4nny4%20007-normal.jpg

Hyppyradalle mentäessä aikataulut oli jo puoli tuntia myöhässä. Hyppyrata oli haastava. Alku oli vaikea enkä oikein keksinyt mitään tapaa viedä koiraa kepeille. Tyydyin pelkkään kuljetukseen ja jaakotukseen. Se toimi. Oli takaakiertoa ja puoli valssia sekä luukutusta josta piti kääntyyä takaakiertoon. Fyra oli kuulias ja kiltti. Se teki taas niin hyvin hommia. Tehtiin rento ja puhdas rata. Tosin en uskalutanut kehua koiraa kun vasta maalin jälkeen kun viimeisenä esteenä oli okseri ja kaikki rimat tapissa. Saatiin siis kisoista tuplanolla :)

k%C3%A4nny4%20009-normal.jpgk%C3%A4nny4%20016-normal.jpg

 

Lopputuloksista kävi ilmi, että oltiin agilityradalla oltu sijalla 2./20. Etenemällä 4,21 m/s ja hyppyradalta me otettiin 0-voitto :))) eli sij. 1./20. Etenemän ollessa 4,45 m/s. Lopputuloksissa eli kahden radan yhteistuloksissa (agi + hr)  Fyra oli sijalla 1./18. eli Fyrasta tuli Etelä-Hämeen Piirinmestari vm. 2014!!!. Aivan mahtavaa, tiesin että tasaisen varmat nollat riittävät sijoitukseen. Voittoa en kuitenkaan osannut edes ajatella kun taso Etelä-Hämeessa on kova. Nyt kaikilla kolmella mitalistilla oli tuplanollat. Tämä oli Fyran toinen Piirinmestaruus, ensimmäinen saatiin vuonna 2012 ja vuonna 2011 mestaruuden voitti Duo ja Fyra oli silloin ekoissa piirinkisoissa sijalla 4.

k%C3%A4nny4%20015-normal.jpg

k%C3%A4nny4%20014-normal.jpg

EHPM-14 mitalistit :)

k%C3%A4nny4%20021-normal.jpgk%C3%A4nny4%20019-normal.jpg

Hattula 23.08.2014 Fyralle tuplanolla agirata sij. 2./20. ja hyppyrata sij. 1./20. Kahden radan yhteistuloksilla Etelä-Hämeen Piirinmestaruus! :)

k%C3%A4nny4%20022-normal.jpg

Kyllä oli hienoa lähtemään juhlistamaan mestaruutta illalla Stadionille Cheekin keikalle. Tosin mulle tuli hieman kiire kun olin kisoista kotona kello 15.00 ja bussi lähti kello 16.10. Hyvin ehdin, vaikka taisin hieman rähjäinen olla :D Ilta meni hyvässä seurassa ja aivan mahtavassa keikassa. Huh, eipä taida hetkeen tulla vastaavaa :) Yöllä kotona kello 03.30...

k%C3%A4nny4%20023-normal.jpg

Muutaman tunnin yöunilla päätin lähteä Cincon kanssa Hattulaan kisaamaan kahden startin verran. Alunperin ajattelin, ettei lähdetä jos kovin väsyttää. Sunnuntain tuomarina toimi Martti Salonen jolla oli hyvin haastavat radat koko päivän. Fyra pääsi vastapainoksi maskottina mukaan matkaan.

k%C3%A4nny4%20027-normal.jpg

Päivä aloitettiin hyppyradalla joka oli yksi vaikemmista pitkään aikaan. Mulla ei oikein ollut mitään suunnitelmaa koko radalle ja en keksinyt yhteen kohtaan mitään muuta keinoa kuin takaaleikkaus ja vippaus!. Vippausta en ollut ikinä aiemmin tehnyt kisoissa ja ylipäätänsä kuinka moni koira osaa 2-luokassa vipata?. No kun muut hyllyttivät siinä kohtaa tai tekivät virheitä niin me osattiin se ihan sairaan hienosti. Harmi vaan kun heitin heti alussa 4. hypyn edestä kun piti kiertää takaa. Argh!!!. 20 kpl 2-luokan koiria ja kaksi koiraa sai tulokset ko. radalta Yksi mini ja maksi eikä nekään olleet puhtaat nollat. Se oli kuitenkin suoritettavissa, mutta minä sössin tyhmän kohdan :P

k%C3%A4nny4%20028-normal.jpg

Agiradalle mulla oli pieni harmitus ja ketutus jo valmiiksi edellisen radan dementoitumisesta. Lisäksi mulle meni pasmat sekaisin kun näin että ko. radalla mentiin kaksi kertaa A-este, mitä me ei olla koskaan tehty aiemmin kisavireessä. Alussa oli takaakiertoja ja saksalaisen kautta keinulle. Keinun otin varmasti ja pysäytin kunnolla. Rata sujui hyvin ja kepit onnistui jälleen hienosti vaikeasta pyörityksestä huolimatta. A-este oli numero 12. ja se osui hyvin ja sen jälkeen mun ohjaus jäykistyi ihan älyttömästi kun aloin jännittämään. Pienen hyppypyörityksen jälkeen uudelleen A:lle (19. este) ja se osui aivan nappiin mitä sitä sivu silmällä pystyin katsomaan. Kolmen esteen kautta maaliin ja me saatiin nolla :) Cincon toinen Luva 2-luokasta ja sillä otettiin 0-voitto 8. koiran luokasta ainoalla nollalla. Etenemä oli jotain 3,99 m/s paikkeilla.

k%C3%A4nny4%20031-normal.jpgk%C3%A4nny4%20041-normal.jpgk%C3%A4nny4%20050-normal.jpg

Hattula 24.08.2014 Cincolle agiradalta nolla sij. 1./8. ja toinen LUVA 2-luokasta!

Kotimatkalle päästiin palkintojen jaon jälkeen. Hieman väsyneenä viikunlopun ohjelmasta, mutta juuri tälläisten iloisten yllätysten vuoksi tätä lajia jaksaa harrastaa :)

k%C3%A4nny4%20054-normal.jpg

Hattulan palkintohait :D