ke8-normal.jpg

Keskiviikkona käytiin töiden jälkeen rallytokotreeneissä. Tehtiin alokasluokan rataa ja Eija vähän katsoi perään. Pitäisi kyllä ennen seuraavia kisoja katsoa niitä kylttejä sekä kääntymisiä. Varsinkin Fyra on vasemmassa 360asteen ympyrässä, helposti istumassa kesken liikkeen jos hieman liian hitaasti menee. Vanhoja tokoperuja ilmeisesti. Tein radan kaikkien kanssa, tosin Duo meni ilman valvovaa silmää. Cinco hieman keuli, mikä johtui aksaesteistä. Fyra oli perus iloinen itsensä, Lucas oli tasaisen rauhallisen varma jota sai hieman vetää perässä -perinteisesti- Duo oli sitten hyvin innoissaan ja luuli osaavansa hyvinkin hienosti. Voi toista <3

ke2-normal.jpg

Rallystä kirmattiin kotiin ja minä jatkoin kävellen Cincon kanssa Dobo-treeneihin keskustaan. Koirien ja omistajan lihaskuntoa jumppapallon kanssa. Hyvin mielenkiintoista. Talvella kokeiltiin Balancea, mutta siinä jumppasi vain koira. Nyt pääsi ohjaaja mukaan tekemään mm. vatsoja ja lankkua. Ensin käytiin ihan perusteitä läpi ja venyttelyjä. Sen jälkeen opeteltiin pallon päälle menemistä molemmilta puolilta. Välillä ohjaajat jumppasivat ja koirat olivat paikoillansa. Olipa hauska treeni, vielä on kurssia neljä kertaa jäljellä. Eipä tässä tiedä miten vielä innostuu lajista :) Kivaa kun täällä kotipuolessakin järjestetään välillä jotain ettei aina tarvi ajaa jonnekkin 100km päähän.

ke4-normal.jpgke3-normal.jpg

ke5-normal.jpg

Torstaina päästiin palaamaan vanhaan ja turvalliseen Turkuun. Syksy tuli ja meidän ajelut Turkuun alkoi Purina-Centerille. Cinco treenaa Elinan valmennusryhmässä joka toinen viikko. Fyraa ajattelin ensin Janitalle ja Jaakolle, mutta kun treenit olisi ollut eri päivinä totesin sen olevan liian raskasta (reissuun menee aina se 4-5 tuntia illasta). Niin Fyra pääsi sitten Tuulian ratatreeneihin. Fyralle ei kannata kertoa että ko.kurssi on tarkoitettu mölleille ja kisaamaan aikoville :D Pääasia että molemmat pääsevät samana iltana yhdellä ajamisella :)

Oli kyllä niin kivaa päästä Cincon kanssa Elinan treeneihin. Juuri sitä me ollaan taas koko kesä kaivattu. Tehtiin vauhtirataa jossa oli pitkät estevälit kuljetuksille sekä välistä vetoihin. Kaskummaa kun olin valinnut kaikista hitaimmat ja varmimmat ohjausvaihtoehdot. Onneksi ne saatiin korjattua nopeampiin ratkaisuihin. Cinco oli aivan pähkinöinä, se oli vaan niin innoissaan. Pohja on niin super hyvä juosta itselle sekä koiralle. Päästiin johonkin esteelle 20. asti. Pidämmelläkin oltaisiin varmaan päästy,  mutta treenattiin hieman enemmän puomia jossa Cincon silmä jää kiinni alastuloon. Muutama hyvä vinkki ja saatiin alastulon loppuosaan lisää vauhtia. Ohjauksellisesti meidän radassa ei ollut mitään vikaa ja paria eri kohtaa kokeiltiin eri tekniikoilla. Japanilaista tehtiin useampaan kohtaan ja ne onnistui todella hyvin. Jotenkin vaan olen vältellyt niiden tekemistä aiemmin.

Fyra pääsi omiin treeneihinsä ja voi mahdoton <3 Se oli niin täpinöissään ja innoissaan menemässä. Kyseessä on tosiaan helppo ratakurssi, mutta radat ei kuitenkaan ole ihan helppoja joten kyllä me siellä saatiin jotain tehdäkin. Isoin "ongelma"  oli ehkä vauhti joka nousi ihan uusiin ulottuvuuksiin kun rataprofiili oli jouheva. Vauhti kasvoi ja mun rytmitykset paukkui :D Nää tekee kyllä niin hyvää Fyralle kun saadaan sen intoa kasvamaan entuudestaan. Fyra kun ei ole mikään ns. treenikoira ollut koskaan. Kestää toistoja, mutta ei vaan oikein kulje sitä vauhtia kuin kisoissa. Lopuksi tehtiin kepeille Knuutismia ja päälle juoksua. Molemmat onnistui toisella kerralla kun en lähtenyt niihin rynnimään. Hyvä, että näitäkin tulee treenattua välillä. Kisoissa kuitenkin tekisin perusvarmat valssit :P