k%C3%A4nny4%20079-normal.jpg

Torstaina riiti ohjelmaa töiden jälkeen. Ensin vuorossa oli kesän/syksyn viimeiset ohjatut treenit missä kouluttajana oli Taija Salokannel. Kahden tunnin treenit missä oli yhteensä viisi koiraa. Mulla oli edustettuna molemmat tytöt ja sain sitten juosta melkein peräjälkeen kun olin 1. ja 3. Taijan rata oli 33 estettä pitkä. Ensin se vaikutti hyvin sumppuiselta mitä sitä töissä katsoin puhelimella. Ennakkokäsitys oli taas ihan eri kun näki radan livenä. Tykkäsin kyllä tosi paljon. Taija oli kuulma suunnittelut radan ihan mua varten :D Saatiin treenata takaakiertoja, sokkareita sekä lähetyksiä.

k%C3%A4nny4%20077-normal.jpg

Ensin tehtiin oma treenisessio kokonaan läpi. Fyran kanssa aloitettiin ja se kyllä oli taas kiltti ja kuuliainen. Mentiin eka omalla tavalla rata läpi ja sen jälkeen aloitettiin sen muokkaus. Keppejä tehtiin monella eri tavalla. Leijeröin kepit niin että otin renkaan takaa vastaan (ehkä kaikista nopeimmat), valssasin päähän tai sitten ihan vedolla. Havaittavissa jälleen että valssi keppien päässä on Fyran osalta kaikista hitain. Se lannistuu kun vedätän ja sitten se hidastuu vielä entisestään kun rintamasuunta kääntyy sitä kohden. Kaikki kontaktit toimi hyvin ja puomilla pystyin leijeröimaan hypyn. Lähetyksetkin onnistui kunhan vaan lähetin enkä lyönyt liinoja kiinni juuri ennen estettä. Fyra kyllä hyppäsi silloinkin, mutta mun rytmitykset paukkui pahoin pieleen. Kiinnostavaa oli myös huomata että jossain kohdin mun on hyvä tehdä vastakäännös kun silloin rytmitys osuu paremmin kohdilleen kuin lähettämällä.

k%C3%A4nny4%20078-normal.jpg

Cincon kanssa tehtiin muutama suunnitelmat muutos, mutta eipä suuremmin. Rata tuntui helpolta mennä kun oltiin Fyran kanssa sitä jo hinkattu hetkeä ennen. Saatiin rata tehtyä hyvin läpi. Cinco posautti taas liian kovaa kepeille ekalla kerralla. Lähti pujottelemaan oikein, mutta kolmanteen väliin lyö rintakehänsä keppiin eikä taivu seuraavaan väliin. Kun otettiin hieman vauhtia pois (hieman pysähdyin ennen keppejä) niin oli parempi. Cincolle sopii hyvin valssi keppien päähän se ei hidastu vaikka rintamasuunta menee kohti koiraa (toisin kuin Fyra). Rytmitykset onnistui jälleen Cincon kanssa paljon paremmin kuin Fyran kanssa.

Toisessa setissä mentiin sitten rata läpi. Ensin ekat 20 estettä kisanomaisesti ja sitten loput esteet. Fyra teki hyvät pätkät ilman virheitä. Cinco sitten posautti taas keppejä päin kun kierrokset nousi kaakkoon. Toisella yrityksellä hyvä. Pitää nyt miettiä tuota, sillä ongelma on nimenomaan putken jälkeiset kepit. Hassu koira kun ei tajua yhtään hidastaa, mutta hienoa kuitenkin se että kepit vetää puoleensa ja lähtee aina pujottelemaan oikein. Nuoren koiran hönötystä aivan selvästi.

Treenien jälkeen oli hieman puhki sillä olin kävellyt/juossut 2,5 tuntia putkeen ilman yhtään istumista :D Pitäisi olla askelmittari mukana niin näkisi hieman kuinka paljon sitä ottaa askeleita päivän aikana. No ei muutakuin kotoa hakemaan kaksi koiraa mukaan matkaan ja Loimaalle rallytokotreeneihin.

k%C3%A4nny4%20082-normal.jpg

k%C3%A4nny4%20081-normal.jpg

Rallyssä tehtiin avointa luokkaa ja alokasluokkaa. Avoimen luokan teki Fyra ja alokkaat Lucas ja Cinco. Duo sai tehdä omia hömppäjuttujaan odotellessa vuoroa. Avoimessa Fyralle oli houkutus vaikea. Yllättävää kun lelut yms. kiinnosti niin paljon. En osannut yhtään varautua siihen, jatkossa hyvä tietää. Seisominen vieressä tulisi opettaa joskus kuntoon. Alokkaat meni ihan kivasti. Lucas perusvarma ja hidas :D Cinco sitten hieman edisti ja hönötti kun katseli koko ajan sivussa olevia aksaesteitä. Kivat oli treenit ja Annille kiitos neuvoista :)

k%C3%A4nny4%20084-normal.jpg